Thursday, April 1, 2010

mylilhoneybunny warded Pusrawi KL

fahim demam panas .... suhu tak turun², 39'c - 40'c;
menggigil², jari, kuku ngan tangan biru dan sejuk
memang menakutkan dan meruntun hati seorg ibu ....
sedih melihat anak yg sedang sakit cam tuh ..

2 kali pegi e.r. yg pertama e.r az-zahra (26.3.2010,rabu) suhu 40'c lebih ..
treatment yg diorg bg lap² masuk suppository pcm thru rectal .. amik darah... suhu turun 38'c + balik ...
bila malam naik balik suhu ... aku mandi kan tgh2 mlm ... lap² ....

yang ke2 e.r Hospital Putrajya(27.3.2010,khamis jam 10.30 pm)... mende yg sama diorg buat .. dah suhu turun balik semula ke rumah ....

yang ke3 Hospital Pusrawi, KL (28.3.2010,ahad)
akhirnya Fahim admit sbb dah 5 hari demam panas tak kebah²...
Doc Pakar di Pusrawi ckp sepatutnya budak kecik klu demam panas lebih dr 3 hari kena warded.. tak leh tgu dah ... bahya ...

warded since 28 - 31 Mac 2010.

Demam panas suhu melebihi 39'c ke atas boleh sebab kan budak kena sawan(tarik).
itu yang aku cukup jg biar pun tak tido mlm pun tak pe asalkan anak aku selamat ...



ReNteTaN MAF WaRdEd


e.r Pusat Rawatan Islam Hospital Pusrawi, KL
ni byk kali kena cucuk utk cr urat kesian sgt ...
dah la kat e.r yg lelain pun kena cucuk ...akhirnya kat pelipat lengan ...

tetido lepas kena cucuk .... kesian sgt .....

ward fahim



fahim pada hari ke2 warded ... semakin sehat dan ceria .. dah leh bermain & mengganas.. haha.. seb baik bilik luas .. klu kongsi tatau la ...











xtvt fahim waktu warded ... nih hari ke 3... dah takde demam ... dah xtive... air pun tak masuk dah .. sbb smlm waktu struggle nk bg mkn ubat .. jarum dah bengkok ... so dah cabut ... mkn ubat oral je .. tak de injection thru drip....dah bleh pegi main kat play room sbb dah tak pakai drip... senang nk berlari² ...




nih xtvt sampingan ... amik nab every 4hour .... 8am, 12pm, 4pm, 8pm, 12am & 4am.. pergghh memenatkan ... bg mama ngan fahim ... pepagi buta bgn ... fahim plak ... penat menjerit² ... bkn nye sakit pun saje buat gempak kecik sorg nih ... tp tak leh nk lepas bucuk die .. klu misi@nurse amik bucuk die mesti terjerit² die
ambik...ambik...ambik


tgh menunggu utk kuar nih ...lama sungguh tgu surat dr insurans .. huhu ... tgk tv dulu .. main kat play room ...











dah bgn tido & ready nk balik ... o0oyeah ... Home sweet Home ....
pukul 3.30 pm kite balik ... ho0orey !!







SeLaMaT Tinggal Pusrawi ............

6 comments:

monamie said...

adib dah ok? kesiannya tgk tgn dia kena cucuk! tapi takpa.. lega tgk dia dh lasak balik :)

eima said...

alhamdulillah dah ok la... dah tak de demam dah ... balik umah die meragam ckit la.. merap .. tp perubahan yg baik ilah kuat makan..sukanya...

Zaitey said...

alhamdulillah.. skrg bby dh ok, mmg kita seorg ibu risau sgt klu bby demam.. Sy pernah lalui situasi yg sama mcm ema..
So, skrg klu bby dmm mmg becareful la..

eima said...

ttu la pasal ... risau tkt sawan je ..
tak tido mlm pun tak pe ...

AMIE ABDULLAH said...

seronok dpt jmpe fahim..umah dekat jer tp payah nak jmpe huhu

eima said...

tu la pasal budak tgh tido pun hang kaco .....