Tuesday, August 24, 2010

Budak Demam + sikit semput

Fahim start selsema sejak hari jumaat aku amik die dr rumah umi ...
dah srott ..sreettt dah ...
aku dah agak mesti nk demam ngan semput nih ...
kompom ...
Fahim nih jenis tak leh selsema mesti die kena attack asthma .... 
mayb sbb byk mucus kot .. 
balik rumah terus bg ubat pun still tak jalan gak ..

hari sabtu dah start demam lite²...
ahad dah start demam sampai 39'c
alahai ... isnin aku mc jg die pun tak mo kebah gak ... 
hari terpaksa tgal kan kejap kat umah umi .. tghari aku balik half day ..
hopefully dalam masa 2-3 hari nih die bertambah sehat la ...
anak cuti mama mu nih dah tgal 6 hari mc tgal 6 hari gak ....
jgn la main lasak² sgt ... tido la ikut time la ...

terpaksa letak kain basah je atas pala ...
cool fever tak de ingatnye ..
rupenye ade dlm freezer (cr ngan idung kalut anak demam punya pasal)

dlm keta pas balik berbuka hari ahad

tgk budak demam tp masih nk bermain ... suhu time nih 38'c +
pelik haku ... cam ne la die bleh cergas lagi nk bermain ...
dlm sakit² pun xtive langsung tak nk berehat .. cam ne nk sembuh anak o0oi ...


Mama Doakan Fahim Cepat Sembuh dan lalu mkn balik ....



Note : aku sebenar nye cukup takut klu fahim demam ..takut jd cam dulu ... demam tak nk kebah sampai warded ....

17 comments:

Intan Inn said...

erm kesiannyer dia..erm skrg anak kita oun tgh batuk2 tak baik lg..erm nie nak bgtau anak eima ada asma ker..kalau ada bolehlah beli lampu ngan saya bagus tu...

eima said...

intan
lampu ape??

syawalsimpsons said...

cian fahim....mmmm....moga2 gahim cepat sembuh..ammiinnnnn

MRS. K said...

hadif dah lama tak demam... jangan la demam.. cuti nak simpan raya, vacation, etc

MrS. F!zA said...

la..tginya suhu tu..tp dlm demam2 tu pon leh main lg tu.. hehehe

LiErOSe~QiEmi said...

ciannye fahim..weh beza laa dgn ank aku, klu demam mmg mandom je..dok diam je...tp klu dah sehat skit mula aa aku lak tak larat nk kejo hihhi..
pepun acik bunga doakan fahim cepat sihat yer..cian mama & fahim.. take care okeh

mrs.ecam said...

alahai fahem cayang...ektip ek...xpe bg die berpeluh sket....cpt sket kot kebah dmamnyer tu...insyaallah

.::Lynn::. said...

eima, kalo demam panas sgt, mandikan. tapi mulakan dari kaki.. last baru kepala.. semoga fahim cepat sembuh

Intan Inn said...

lampu garamlah manja...hehehhe..erm pernah dgr kan tgk kat blog intan satu lagi ada...khasiatnyer..

::Mamalyna:: said...

semoga fahim cepat sembuh...budak2 memang, demam2 tp main tetap main..

eima said...

sue
TQ ...

eima said...

K
anak aku tetiap bulan mesti demam ....
die nyusu badan kejap sgt tuh mudah sgt kena penyakit ... abih pantang dah tak mo dah .... silap aku gak tak bantah MIL aku ajar botol awai ...ingat nk bg senang nk anto pengasuh .... nyesal !! next baby nk BF lelama ckit ...

eima said...

fiza
dari kecik tak penah merengek klu demam ...
ingat kan sehat check² suhu .... tinggi ...
sbb xtive sgt sampai tak ingat nk tido ngan rehat la die slalu sgt demam ...
siang kat umah pengasuh tak nk tido ....mlm pun sama gak .... nk main je ...

eima said...

mrs.ecam
insyaallah ...
tp fahim belum sehat lagi la ...
masih semput ngan demam ....
dah check darah tp xde pepe ...

eima said...

lynn
TQ for ur tips ...
insyaallah ....

eima said...

intan
o0o lampu garam ....
yg bleh halau makhluk² halus tuh ek ..

eima said...

mamalyna
tu la pasal ...
tak mo rehat langsung ...
xde lelah tak pe .. nih semput² nk main gak ... pastu worse ...