Thursday, August 26, 2010

Kejadian Ahad Lepas/12 Ramadhan 1431H

Memandangkan aku baru naik keja hari nih ...
selepas 3 hari MC ...

So hari ni aku nk cite perkara yang berlaku pada hari minggu lepas ....



niat di hati nk pi beli juadah berbuka di param Putrajaya
nk dijadikan cite tayar keta aku pancit kat depan MOF 
time tuh dlm kul 5.30 pm
(seb baik kes ni jadi waktu panjang ade, malas aku nk bukak tayar bagai...berat...wlupun mmg panjang dah trained aku)


penah wat alignment + balancing kat kedai tayar ...
cino budus tu pi impact kuat plak...(wlupun sudah dipesan jgn impact kuat)
amik ko patah plak tool bukak tayar ....
aku usha² jugak kot² ade keta pakai nat cam aku ble pinjam .....
hampeh takdak 

nak tak nak terpaksa la panjang call besfren die mr.kicap....
suruh dtg bw tool
lama jugak la kami tercangok kat tepi treasury tuh ....


seb baik la budak kecik nih ... abah die terniat nk bw motor ...
bleh gak hilang kan busan budak yg br kebah demam pastu demam balik nih ....
klu tak mampuih die ngaruk ....


ni la d super hero mr. kicap 
penyelamat 
klu x kami sekeluarga berbuka kat cni la....

TQ..TQ... kicap hang mmg kawan yg bleh diharap ....

ingat nk la blanj si kicap nih berbuka .... ade plan ngan awek die plak...ceh



tara ..... tayar dah boleh tukar .... 
tp tayar spare angin kurang plak ... terpaksa cari pam angin terdekat....
Petronas P.16


last² kami berbuka kat Soho Sg.Merab
makanan ok ... servis pun ok ..... org pun tak brape ramai ....



11 comments:

::Mamalyna:: said...

ler... tepi ofis ai jer... cian kat ko, nasib baik ada si kicap tue...kicap? nak tergelak plak aku nie,hehhe

eima said...

tu la pasal ...klu hari keja b4 4.30 pm mmg aku jerit nama ko kuat²...

nama kawan2 panjang nih mcm² pelik² cam die gak...haha

deelira@deeliraz said...

alar... sabar k manje. dugaan tu

MrS. F!zA said...

wei kaLO fza la sorg mmg gelabah la..

tp jadi ada asben ni ok la kan cool je..kekeke

MRS. K said...

kawan laki aku pon ada nama kicap.. kulit pon dah nak macam kicap jugak.. huhuhu

eima said...

zue
mmg bersabo la tuh ..siap leh main² anak ..laki aku tuh yg meroyan..haha

eima said...

fiza
aku tak penah lagi flat tyre sorg²...mesti ber 2 ...so tatau la aku panic + meroyan ke ape ....
yg pasti aku tak larat nk jack tayar ..haha

eima said...

K
sbb die cam kicap la ...diorg panggey kicap ....
panjang sbb die paling panjang dlm geng ...
ade yg nama beruang panda la ...mcm2 la...

LiErOSe~QiEmi said...

aku pun penah tayar flat.. masa tu nak kejar gi dinner ofis, hujan lak time tu. sebbaek ada xdak rumah azli, leh la nolong... udoh la dari perak, balik sh alam tuk besiap pastu gi dinner kt kl then patah balik ke perak.. haahha klu pk blk mmg keje gile

.::Lynn::. said...

selamat, xyah basuh pinggan, kemas meja... hehehhe

eima said...

lynn perli nampak?