Monday, August 2, 2010

MAF 1st Hair Cut



ini la pertama kali fahim jejak kan kaki ke salon...
salon kat Rompin, Pahang 
jeles aku nengok anak K pandai gunting rambut
jumaat lepas aku ngikut MIL balik kg ...
boring dok umah .. hubby tak dok ...
last weekend die tak dpt balik sbb 
byk benor xtvt ... pertandingan kawad kaki la...persembahan bagai 
xtvt hujung minggu bw kengkawan pi jalan² penang la ...
better aku ngikut MIL aku blk kg ...
tgk umah baru die ...tambah² plak ...
cucu kesayangan nih ... payah benor nk berpisah ngan nenek die ....
asal tak nampak nenek je .. sebuk je mencari mulut plak cam bertih ..
"nenek ane??"




Nenek dah sound mama awal²...
"mama dok dlm keta, biar nenek yg bw fahim...."
terkedu seketika 
tp memikirkan budak kecik yg kuat ngaruk bila mama around...
terpaksa pass enpon kat SIL utk jd photographer enpon cikai mama ...



budak  yg dok diam time salon girl tgh nk trim rambut die ...


nampak tak badan nenek yg berblous cotton ....
tgh nunggu cucu ....


tahan je kepala 
kening berkerut²

nenek cite ...
salon girl tuh suruh tunduk fahim ikut je .. tanpa bantahan ...
cuba klu mama ade .. mau nye melalak .... 



ini la rupa nye salon girl tuh ... 
org asli ... hehe 
1st time aku jumpe org asli keja kat salon ...
(eh bila plak aku jumpe ..dku pun tgk gambo je)
pic signboard salon tak dpt amik sbb bkn aku yg amik gambo


dah siap dah rambut anak mama nih .....


pas je ...die nampak my SIL @ ateh sebuk dok snap pic die...
mula dah start nk menjerit ... 
"mama ..mama... ane ??"


mana tidak nye .. slalu nye mama yg tukang snap pic die ....
tetiba ateh plak .... 


seb baik nenek ade leh cool kan die .....
dah siap nenek bw ke keta ...
aku nampak la air mata bergenang ... 
ala tesian baby mama ...
GOOD BOY 

Hari nih dlm sejarah MAF (31.07.2010)
berjaya gunting rambut kat salon .. yeay !!


Note : aku sgt berharap aku sentiasa ade disamping Fahim setiap peristiwa... setiap perkembangan die ... everything .... rugi sungguh rasa ... tp tgk gambo pun jadi la 


6 comments:

MRS. K said...

hadif 2 kali potong rambut kat kedai, behaved jer dia.. dia stim kot masa orang trim rambut dia... hahahaha

Intan Inn said...

wah..dah pandai fahim gunting kat salon..hehehe bagus mama..mesti dia suka tu...macam3heros sayalah...hehehe

LiErOSe~QiEmi said...

Eee.. tak berani laa nak bawak qimie gunting kat salon, dgn papa dia pun dai melalak, apalagi orang len.. weh, cane korang ajar anak erk????

eima said...

K
aku jeles tul ngan anak hang ...
brani semacam je ... haha mamak plak tuh yg trim rambut die ...

intan
pandai tu pandai la ... sbb nenek ade ... klu tak jgn harap ....

bunga
sbb nenek ade ... klu aku @ abah die ... mau nye die terjun lari .... nk mkn ubat ke ... ape2 yg aku tak leh buat mesti nenek die suh aku pi sembunyi pas tu nenek yg buat .. hahaha

maslinamansor said...

selalunya tukang gunting rambut lelaki adalah lelaki... wah, yang nie import nie... :)

::Mamalyna:: said...

eima, sedih plak baca ayat last tue...tu ler, kita sehabis boleh nak melalui bersama2 anak untuk setiap peristiwa...