Tuesday, August 10, 2010

Sakit Mata Aku .....

petang semalam ... 
pas balik keja.....
en. panjang ngan fahim dtg amik aku .....
almaklum la panjang kan cuti seminggu .... so baby die baby sited fahim ngan jd driver mama .... hehe 
aku masuk je dlm keta tgk dah ade motor kecik fahim ...
rupe nye fahim dah dok merengek kat abah die ajak main motor....
so smlm bw fahim pi millenium monument putrajaya
credit to mr. google
smlm lupa nk amik

cantek kat cni .. luas ... dan lurus ...
seswai sgt utk budak main²....

sebuk nk isap susu ... tp nk main ... 
akhir terpaksa lepas kan susu sbb payah nk kontrol motor.....



xtvt bawa fahim ambik angin petang smlm ....
dah jd menyakitkan mata & mengjengkelkan aku ...
sikap sesetengah kapel yg hangat bercinta ..
menjadikan tempat riadah seisi keluarga sebagai tempat bermadu asmara dan melepaskan gian serta melunaskan gelora nafsu asmara....

aku rasa cukup menjijikkan dgn perilaku kapel² nih ....
ade yg terbaring ... terpeluk sana .. terpeluk cni ....
tgn menjalar je... takat menjalar tak pe lagi ...
nih dah dok berjalan plak dah ... 

kejadian ini berkalu pd 9.8.2010 jam 5.30pm lebih



yg kapel nih aku sempat gak snap curik² guna enpon kokak aku ... 
zooming tp kabur la....
klu bw dgcam ok kot ... 
gambo nih pun laki aku tatau aku amik .....huhu
kapel nih memula kami sampai elok je balak die dok baring atas riba...
cepat² bgn bila nampak kami....
awek tuh elok je pakai bj kurung .... keja gomen???
agak² la takan balik keja terus wat projek .....
takan org dah kawen buat perangai cam ni kot .. dah ade bilik .. halal ...
balik buat kat umah la ....

pas jalan² atas monument .. turun balik aku tgk kapel ni tgh wat projek ...
teraba²... siap yg pompuan tgh dodok(nih pelat fahim)  atas balak die plak...

aku tgk pak guard mmg ade ... tp die dok je kat bwh monument tuh .. tak gerak .. mentang² la redup ...
kena la meronda ckit ... jalan atas monument tuh ke...
area park tuh ke .... ramai sih org dok romen²...
sabo je la ... 

aku rasa pihak berwajib kena la amik tindakan ...
meronda kawasan² sunyi/park² yg tak brape nk ramai org ....
tak payah tgu weekend..weekdays pun ramai wat projek ...
diorg pun dah pandai skrg nih tak makna nye nk wat projek kat tmpt awam time weekend.... cari nahas ....




4 comments:

mrs.ecam said...

gilos....huh...apolah...2 yg x gemor bwk ank2 g tmn cenggini sbb ramai tol la yg duk beromen2 ni kan...malu klu ank2 kt tngk..huh

eima said...

tu la pasal ...
nk romen pun ... tgk tmpt la...
tp putrajaya mmg top la ..byk sgt tmpt bromen ...
depan masjib pun jd keja ... dlm keta ...
dah byk kali aku tgk ...

LiErOSe~QiEmi said...

ahaaha..xtbt riadah bertukar kepada edisi siasat ni manje..cool, gile berani ko amik gambar.. ermnn tanda2 akhir zaman ni..huhuh

eima said...

bunga
brani tak brani le ...
aku snap byk kali gak la ... asek tak jd je .. huhu
kalut sgt ..haha

nih yg terbaik la dr pic² lain.. klu guna camera mayb cantek ckit dan jelas kot .. haha