Wednesday, September 1, 2010

Percaya Tak Me Buat Kuih ??

percaya tak percaya ..
kali aku ade bukti 

buat pertama kali nye aku buat kuih cek mek molek 





dan aku berjaya...... Yeay !!


Note : aku makin hari makin terer arr ...hahah

27 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

aku percaya...hehehe...
behnya cek mek tu...nak wat la balik kang...
ada lagi ubi lam peti tu...
tu pun kalu ubi tu tak masam la...

eima said...

seb baik izan percaya ...hehe

rupenye senang je wat kuih nih..hehe

monamie said...

kagummmmmmm... dl dok serumah hang keja potong bawang ja kannnnn... dah jadi mak si fahim pandai plak noh masak :D ;P

eima said...

k.mona
hahaha br try buat kuih sekali ....
seb baik jd....

MrS. F!zA said...

cane nk wat eh..nmpk mcm senang giler!! haha

eima said...

yg nih pun resepi ke .... saje nk test aku nih ...hahah

maslinamansor said...

ok la tue, dari aku yang xpandai langsung bab2 buat kuih

Intan Inn said...

kueh mmg senang n sedap dimakan..huhu nak sket baling sket kat sini meh

::Mamalyna:: said...

wahhh...bagus2...tangan tu dah boleh dijadikan bukti, hehehe

MRS. K said...

terer la ko! tabik jab.. eh, ubi tu elok lagi kan? tak basi kan?kekekeke

eima said...

maslina
br belajar ... ingatkan susah rupenye senang je

eima said...

intan
bleh la .. tp aku tak brape gemar sbb manis ... tp sbb nk blejar buat ....aku buat je la ...heehe

eima said...

mamalyna
hehe pas nih aku nk try wat kuih lain plak ... adunan sama ... cuma nk wat bentuk lain ngan nama lain .. keria plak ... haha

eima said...

mrs.K
perli nampak ....
ubi aku baru pas rebus la .. panas lagi time aku melenyek....

LiErOSe~QiEmi said...

manje, peberet aku tuuu..sabtu ni nak buat la hihhihii...

deelira@deeliraz said...

wah2...rajennya.. dia..
aku x serajin gitu..

eima said...

bunga
sila buat ek ...

eima said...

zue
baru kali pertama try buat la ...
nanti bleh buat lagi klu dah semakin terer...

practice make perfect kan ...

.::Lynn::. said...
This comment has been removed by the author.
.::Lynn::. said...

aku percaya + aku kagum.... tapi betul ker tu tangan ko??? agaggagaa

@e_da said...

wah rajinnya eima.. nak try gak la buat. heheheh

eima said...

lynn
ko nih ... hahaa
ye la tgn aku la ...
tak pe pas nih ..aku amik gambo tgn ngan muka sekali ye ...

eima said...

@e_da
baru nk belajar ..

.::Lynn::. said...

ekekkekekeke

hyazz said...

bagusss baguiihhhh.... ti wat kueh buah melaka lak...senang jer

eima said...

lynn
ko mmg ... babap nk ??

eima said...

hyazz
buah melaka nanti try .. tp 2 version 1 yg tepung pulut je 1 lagi tepung pulut campur ubi .....

yg pasti aku suka buah melaka tepung pulut inti die sikit je gula...nyummy....