Monday, October 25, 2010

Jalan² Bersuka Ria

port berjalan dah tatau nk ke mana ...
sbb tak mo pi jauh²...
nk dekat² je tak yah bermalam ....
so destinasi kali ni ke Genting Highlands je ...
dekat² pun letih gile .....

niat di hati nk main outdoor ....
sbb dah lama tak gi situ since fahim dlm perut 2 bulan cam tuh ...
selamba je main rollercoster bagai tp tatau Fahim dah terbentuk kat dalam .... 
seb baik tak de pepe...
memandangkan Fahim pun kecik lagi tak byk mende die leh main kat outdoor ...
so main lagi sekali kat indoor ...last main fahim kena attack asthma teruk ... 
bulan april 2010....
die pun tak leh nk main pepe ....dan tak reti sgt pun nk main . 

aksi² Fahim kat McD sambil ngunyah Fries kegemaran....


our Family Members 


abah ngan Fahim yg sgt xcited



layan Fahim naik mende yg tersgt slow ni ....





ni budak besar yg pentakut amat ..sabo je la...
spoiled tul smlm sbb anak buah sorg ni ...
semua die takut ... tgk muka die cuak naik Fair Wheel ...

pengajaran : jgn takut² anak anda ... disebabkan Aliff slalu sgt ditakutkan ngan momok, hantu dan macam² lagi ...die mmg takut semua nye ... even kumbang kecik pun die takut ....tahun depan dah darjah 1 tp takut cam budak umur 2 tahun ...sabo je la ..


nih jela yg die main ngan rela hati .... keta api ....yg lain tinggi²...semua kena paksa ... rugi RM28 klu tak main....
sepanjang die dok ngan aku ..asek kena brain wash je .... kena leter..kena marah ...
pastu mula sebek ..."aliff nk pi kat mama la "
"tak mo naik sudah aliff tgu bawah achik eima, pakcik ngan fahim nk naik, klu kena amik ngan org jahat padan muka"

kejam tak aku ... hahaha


Note : 1 hari lagi berjaya ceria kan & hepi kan Fahim

4 comments:

LiErOSe~QiEmi said...

aku pun dah lama tak main kat genting tu... last pegi game bowling tgh tahun ari tu.. tapi tak main pun, balik hari.. nanti nak gi lagi laa.. ramai2 la sonok kan..

Nad @ MamaZakwan said...

bestnye g genting!!papa zakwan tak suke gi,huhu

eima said...

bunga
best la jugak ...aku tak suka main ... tp layan karenah anak je ...

eima said...

nad
den pun sama .... tak brape suka k gi tp sbb tatau nk pi mana layan kan je la... 2-3 hari kan asek ujan je .. nk ke laut ke pun xdpt...