Friday, October 29, 2010

Jalan Raya Putrajaya Tiap Kali Hujan

Perkara wajib yg berlaku tiap kali hujan adalah 
lain tak bukan
XCDEN
ini mmg wajib berlaku ...
tak kira la aku lalu jalan dlm yg byk traffic light ke 
lalu luar hi way 
pun sama 

Port Panas slalu kemalangan  klu dr Presint 9 ke Presint 1
mesti sebelum traffic light kat bulatan terbesar tu ...

Port Panas klu dr Presint  9 ke
 Hiway Persiaran Utara(jln nk kuar dr putrajaya Gate 2)

kat selekoh dr LebuhRaya Persiaran Sentosa nk keluar 
ke Lebuhraya Persiaran Utara


seperti dlm bulatan merah tu 



so pagi nih pun xcden lagi ....

dpt amik pic nih je 
takan aku nk benti tepi jalan semata nk amik pic kang jem plak org tgh berkejar nk pi punch sondol bontot keta aku plak .....

Dah jadi perkara wajib tiap kali HUJAN


klu jem tuh perkara biasa sbb semua pakat wat kuar keta takut basah ....




Note : Berhati² di jalan raya ... klu sekali dah xcden keta korg dah tak laku di pasaran, nk trade in pun payah ..klu bleh Kaw Tim ngan insurans wat total lose je ....


10 comments:

ciK mOt (",) said...

owh ada eksiden ek eima...
tak perasan la plak...
g pun hubby drive pagi ni...lalala

MrS. F!zA said...

sjak umah sebelah opis ni dh 2thn la tk jmpa eksiden time gi keje.. kalo dlu keje area presint 1 mmg selalu nmpk la...ngeri!!

::Mamalyna:: said...

betul cakap ko, tu mmg selalu terjadi kalo ujan.. kat presint 2 nie, selalu jugak excident... port panas, kat trafik light yang beso2...

LiErOSe~QiEmi said...

federal hiwey tadi pun ada... aku ni tak kira hujan ke, panas ke..rempit gak aku.. kecuali mood rajin bersesak dalam jem datang.. nek kete gak la aku.. huhuhu

eima said...

k.izan
a'ah slalu ..klu hujan mmd ai berhati2 lebih ....

eima said...

fiza
best tul umah sebelah opis..pi lambat2 pun tak pe....

eima said...

ejan
pagi² ramai org kejar punch kad kot kan ..kalot semacam

eima said...

bunga
aku tak sanggup nk merempit ... bergegar moto klu bas lalu @ lori lalu... takut cam kes remuk kaki kena gilis ngan lori 10 tan smlm ....kosmo

LiErOSe~QiEmi said...

wei, ko jgn aa ckp camtu.. gerun aku dengo weh.. huhuhu.. aku pun tak faham camne aku leh berani bawka moto dari taman melati, gombak nun ke ofis... gile banyak lori, bas beso2 kat bulatan pahang nun.. huuhhu.. udohla siap boncengkan wani.. ko igt wani lagi??? dak kelas kite dulu???

eima said...

pe lak tak ingat ..aku ingat semua yg besh² tak besh je aku ingat2 lupa ..hehe

klu aku rela jem dr naik moto wei .... takut ... zaman rempit aku dah habis takat poli je ...