Friday, October 8, 2010

XTVT: Paka, Terengganu : 2(updated)

budak bad mood sbb tak puas tido ...
xcited nk pi laut tp org suruh lepak mkn² dulu...



sotong goreng tepung .....
Fahim mkn jejari sotong je sbb rangup



suka la tu angin kemain kuat ....
nk hujan ...takut ...
tp Fahim sebalik nye ...




kami sekeluarga check in Residence Resort Paka
Rate Per night utk Deluxe Room RM 300 include bfast...
pas check rate gomen  ngan rate adek ipar aku yg keja kat petronas tuh ..
rate die lagi murah RM 230 ... so guna rate my BIL la ...


Residence Resort paka ni betui² kat Pekan Paka ..
cuma kena masuk ke dalam ckit sbb betui² tepi laut ...
laut die cantek tp syg nye berteluk ... 
bahya la utk mandi takat main pantai/pasir ok la kot.....
lagipun mmg dah ade signboard amaran kat cni...
kawasan tak leh mandi ngan boleh mandi....


check in pun dah petang dekat nk mlm...
seb baik sempat lari masuk dlm hotel tuh ... ribut ...
so mlm tu hujan selebat² nye ..cuma tak brape nk perasan sbb dok dlm bilik ...
bila buka pintu kat balkoni ...mak aih ... huhu

so mlm tuh pi mkn² kijal kot ...adek ipar aku yg bw sbb die keja kat Paka so terer la area ctu...
aku pun tatau tp dekat ngan jeti naik ikan tu ..
kedai slalu mkn tu tutup plak ... 
terpaksa mkn kat kedai sebelah ..dah la servis lmbt mknan plak hampeh ...
sabo je la ...gambar mkn tak de sbb tak menyelarakan pun ...

waktu pegi dan balik tuh  fahim sgt xcited ngan api² kat kilang Petronas tuh ...
aku pun jd kagum plak ... haha sedangkan dah byk kali tgk tp tak de pepe prasan pun sblm nih ...
dlm gambo guna digicam  biasa² nih ..pic kabur²...
tp tgk real sgt cantek ngan silau ....



fahim breath right ....
berusaha aku nk menanggalkan nye ..haha

pagi² dah pi pantai b4 pi breakfast ....
charge bilik include bfast....ok la ...
org pun tak ramai so dpt mkn ngan selesa...
tp tak brape nk kenyang sbb Fahim sebuk nk pi laut balik ...

 Fahim yg sgt xcited bila nampak pool .. tk sbbkan asthma die ..aku mls nk amik risiko ....
layan die jalan² kocak² air je ...

 pas dipujuk² main pool kat bilik(bathtub) ...
br tak de ngaruk nk terjun dlm pool tuh ...
kat tub leh mandi air panas ...tak de nk lelah ank aku ni ....




dah gerak nk balik dah nih ....
nk singgah kuantan plak ....



dah dekat seminggu balik baru aku nk habih update ... 
sabo je la ...


nk wat cam ne ...
minggu nih minggu bz ckit bg aku ..
boss besar pegi O/S ...boss aku terpaksa jd boss besar plak ...
so aku pun terpaksa menyebukkan diri dlm keadaan terpaksa ...


Note: Best jugak Paka ni ... berbaloi jugak klu pegi ...


pjg sungguh entry aku kali ..penuh ngan gambo je ...




6 comments:

MRS. K said...

tak detail ni.. kat paka tido hotel mana? bape rate? area mana? hadooii.. camne nak promote ni...

Intan Inn said...

wahh bercuti sakan yer..huhu jeles nie dah lama tak pergi bercuti..kalau best bolehlah intan pg..erm fahim semput teruk ker meh sii beli lampu dengan intan..hehehhee..

eima said...

K
ye ke aku tak cite ..ok ..ok ...

eima said...

intan
tak de le sakan ... 2 hari je campur pejalanan pegi ngan balik ... saje bw fahim pilaut ..asek sebut laut..laut je ...

tak de fahim semput teruk tp tak nk amik risiko bg die sakit lagi sbb nanti mama nk kena cuti lagi... cuti dah nk abih dah nih ...

maslinamansor said...

Bilik yg RM 300 tue ada berapa katil.
Harga boleh tahan, 4 bintang ker?

eima said...

maslina
Single 2 bed...