Thursday, November 11, 2010

Akan Aku Ingat Kenanganku Bersama Mu



byk sungguh kenangan kite yg aku akan ingat sampai bila²
masih segar dalam ingatan aku dari saat pertama kali aku ambik ko kat parking anjung, putrajaya 16.2.2006
gembira hati tak terhingga ...
sehingga saat aku terpaksa melepaskan ko pergi 31.10.2010
sedih nye hanya aku yg tahu ...
tak sanggup rasanye aku nk tinggalkan ko depan kedai mamak Presint 9 tuh ...
sedih hati aku sampai terbawa dlm mimpi....
selama 4 tahun 7 bln lebih ko bersama aku ...
ko dah ibarat anak aku .... 
sesungguhnya aku ngan panjang amat berat hati nk tinggalkan ko ...
tp ape kan daya ...
kami terpaksa ...

waktu aku nk tgalkan ko, trasa seperti nk pi buang anak...
camne prasaan org yg buang anak?? aku br nk pi tgal keta dah rasa cukup bersalah ...sedey sgt ....

Terima Kasih kerana sudi bersama ngan aku tanpa ragam selama 4 tahun lebih ni ....
baru sekali aku tukar bateri
maintenance ko hanyalah tukar servis 5000km sekali
tukar tayar skali sport rim (aku laki bini yg gatai nk lawakan ko)
ko tak penah meragam ...tak penah rosak ... tak high maintenance ...
even kami lenjan ko naik genting 2-3 kali setahun, jalan jejauh... dari zon tgh ke zon timur sampai ke zon utara...
naik turun bukit....4-5 kali setahun...

fahim slalu terkenangkan ko ...
slalu tanya "keta mama ane"
"tuuu keta mama"(jenis sama, lain warna, lain mekap)
sedey nye aku ....


akan aku abadikan kenangan kita bersama ....


hari terakhir/saat terakhir nk berpisah ....


kesayanganku


saat terindah memeluk mu kali terakhir


meter cukup 10'000 KM


our 1st Honeymoon


mama ngan fahim
(zaman aku belum bertudung)


pertama kali berbuka dlm keta 


dan disini la aku meninggalkan mu ...
dan ini lah saat terakhir aku melihat mu ...
Selamat Tinggal sayangku 

malam tu dtg nk jenguk ko ... tp ko dah tak de....dah dibawa pegi....
sedey ......


Note : aku masih merindui mu .... klu aku berkemampuan akan beli kembali ko ...

19 comments:

MRS. K said...

patut ar bau baru...
alza?

ciK mOt (",) said...

weii...kete ko p mana ni...akak tak paham...hehehe

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

banyak kenangan yang tercipta kan...susah senang bersama2...wah beli kete baru ek??/

mrs.ecam said...

isk isk isk...sedeynyer kisah ko...kui3....kenangan yg lama...menjelmaaa...xpe2 hrp2 yg br ni pong x meragam cam kete ko yg lama kn...hekhek

MrS. F!zA said...

aku dh agk ko pakai alza.. sebab aku tgk gear semalam tu.. hahahahaha.. eh bila la aku mampu pakai MPV.. kui4x

::Mamalyna:: said...

tahniah....meh nak usha kat parking...

eima said...

K
mesti la yg sama keturunan ngan bucuk aku tuh ...

eima said...

k.izan
die dah tinggalkan mama die la...eh silap mama dah tinggalkan die kat kedai mamak ....

eima said...

anje
mmg byk... sedey nih ...

eima said...

mrs.ecam
hopefully cam tuh la.... yg lama tuh baik sgt ...

eima said...

fiza
MPV umpama sedan je...
dah kira2 bygkan masa depan ....
better jgn ikut napsu ... anak nk skool..nk beli susu mahai ... holiday.... byk lagi...
alza je yg mampu....
tak sanggup nk korban yg lain demi keta berjenama luar....haha

eima said...

mamalyna
hehe jgn la ... malu la... nanti nk usha mr.pepel kat parking atas skali...
lama tul gayut td ..hahaha sorry

LiErOSe~QiEmi said...

wahh dah tukar MPV.. ok la tu, means dah boleh tambah bby la hihihihi

Nad @ MamaZakwan said...

wa...dah tuka kete baru.. :)
murah rezki, alhamdulillah.. :)

az rina a.k.a jaijina said...

wey, aku bace pon sedey gak ni hah..terasa macam nak buang kucen plak, hukhuk..

kau nak tuka keto ke hape?

eima said...

bunga
cadangnye cam tu la ....
kenari aku tuh fahim tido sorg kat blakang mmg aku dah tak nk duduk dah ... anak aku yg sorg tuh kan panjang cam bapak die ...haha

eima said...

nad
alhamdulillah ...

eima said...

jajina
selamat dtg ... hehe

sedeykan .... mmg sedey pun ...
dah selamat dah ...

Intan Inn said...

alhaia sedeh pulak baca n3 nie..erm sedeh pun happy jugak dapat yg baru...