Monday, November 1, 2010

Jenayah Cyber : report polis kang !!



hari² dok hantar email kat aku ... 

Verify Your Account 
Account Block 
Security Alert 
Important Notice 
Final Notice 
Suspended 


byk lagi sebenarnye ... aku dah spam pun dok masuk lagi ... 
jenuh nk mendelete hari² 


macam² ingat aku nk terpedaya ??? 


Note : berhati² dengan email² yg cam ni ... takut jd cam kes dlm surat khabar pe tah dulu...click link abis duit dalam acc hilang .... 




tgh berkira² bleh wat report polis kan ..... 




16 comments:

@e_da said...

bahaya...bahaya.. sy pun spam kan email tu... x paham bahasa diorg ni hantar hari2 kan.. jgnla kita terpedaya

ciK mOt (",) said...

yup...memang berhati2...
arwah kapt akak yang ninggal bulan lepas, pernah kehilangan wang kat akaun sebab gini...dalam rm4k jugak la...sian dia...sudah jatuh ditimpa tangga...

al-fatihah tuk arwah...

.::Lynn::. said...
This comment has been removed by the author.
.::Lynn::. said...

tension aku dapat email mcm gini.. nyemak jek

Cute MuM said...

memang tension pon dapat email camtue... sebab tue my email ada 3000 lebih unread massgae..

MiMi PeONy ~UHS~ said...

penuh email dengan bnde2 mcm ni...geram je...

LiErOSe~QiEmi said...

wei, aku yg tade akaun maybank pun dapat.. mengong!!! mane ntah dapat emel kite.. nak je aku reply ckp.. bodo... aku takde laaa akaun bank nii huhuuh..

eima said...

@_eda
tu la pasal ... dah spam pun masuk inbox gak ..
byk lagi sal kad visa bagai ..mai mana tah

eima said...

k.izan
kesian la kuarge arwah kept ...
mudahan2 arwah ditempatkan disamping org beriman...

eima said...

lynn
wat penuh inbox aku je ... boring...

eima said...

cute mum
klu yahoo mmg beribu²..mls aku nk mendelete ...
gmail nih ... utk official, blogger, contest ke pepe ke ... tu pun jenuh nk mendelete gak ...

eima said...

mimi peony
a'ah ..penuh ..mencik ...

mimi nanti emailkan details ek ....

Miza Yusof said...

samlah kita sis, hari-hari kena delete benda yang sama.

Miza Yusof said...

*sama

eima said...

bunga
tu la pasal ...
aku rasa diorg ingat mostly malaysian mesti ade acc maybank...

eima said...

mieza
boring kan.. pihak berkuasa tak nk or tak leh amik tindakan ke ... ke nk kena kite report dulu...byk la prosedur krg ..naik turun mahkamah