Monday, November 22, 2010

XTVT: Paka, Terengganu Again

Hujung minggu ...
kami ke Paka lagi
bertolak kul 9.30 am dari putrajaya hari sabtu

sampai kat kemaman kul 2.15 pm
mkn kenduri dulu kat kg. Pengkalan Cicar??
area ctu la ....

gerak ke hotel 

sampai kat Residence Resort Paka 
lebih kurang kul 3.30 pm


wajib bergambar kat DuyYa ni ....



1st time sejak 5.12.2009
infected HFMD 
aku terus tak bg fahim mandi pool....



Bfast kat Cafe 


layan pool lagi ....



jem sungguh jalan ...
tersangkut kat karak Highway 
dr lepas tol bentong RM3 tuh sampai la nk masuk jalan 3 lorong ...
pastu br reda sikit...
punca jem teruk pada ahad 21.11.2010 :
1. org pantai timur balik dr kg pas raya 
2. Lane T&G  & smart tag rosak 
3. dari jln 2 lorong ke 3 lorong 


Note : xtvt di paka mmg tanpa henti ... siang sebuk pi laut, mandi pool, jalan² mkn²..... tgh mlm  pun sama ulang alik toilet bergilir².... gile tul la .... mkn kenduri sampai cirit teruk ..... pas ni pk byk kali sblm nk pi kenduri lagi ...... dah la raya hari tu pun sama .... bontot br nk lega pedih ...kena lagi .....


kak asha sorry la tak sempat nk contek 
insyaallah akan selalu ke sana ...



12 comments:

::Mamalyna:: said...

uwaaa.... ai penah makan kenduri pehtu kena cirit birit...nak terkeluar isi perut rasanya...serik2 kalo dikenang!

eima said...

mamalyna
ni yg paling teruk ...
sampai letih nk pitoilet .. tak penah kena teruk cam ni .. mende tah diorg bubuh tatau la ...
cara masak tak bersih ke ape ...
pjg paling teruk dah die tuh driver kami ....

MRS. K said...

weh, plastik pon tak bukak lagi tu!

tau la kete baru, asik makan angin je ek..

MrS. F!zA said...

ha tulah kalo knduri je msti ada cirit birit.. biasa dah situasi camtu..sampai mlm pon pnh kena cirit birit mkn kduri..

eh best la kan jln2 ngn keta baru..huhuhuhu

eima said...

K
plastik semua dah buka la ... tuh visor belah panjang ... tak guna pun .... die mls nk bukak ... haha

tak dak makne nye ...keta lama dulu pun sama je la ...
naik cameron 4-5 kali gak setahun... pi ganu/klantan 2-3 kali gak ... pi langkawi/penang 1 kali je ...jauh sgt ....

obersea tak mampu dlm semenanjung je la ....

eima said...

fiza
aku rasa abih 1 kg yg pi kenduri tuh sakit perut ...gile kesian org kutuk2 maki hamun kan ....

mamalieyna said...

waah best tu after kenduri smpt lepak2 hotel..^_^..kira bercuti la ni ye..

teringin ke ke sana jgk, tp belum berkesempatan ke terengganu..huhu..

eima said...

mamalieyna
niat hati mmg nk pi jalan pun ...kenduri nomot 2 ...hehe

LiErOSe~QiEmi said...

rajin kan ko jenjalan area pantai timur ni huhuhu

eima said...

bunga
sana ade laut ....fahim suka....

~aSHa~ said...

eh tak pasan ada msg..sori...2/3 hari ni lemau2 nak bw....ptg ni free skit..
takpe..mesti penuh aktiviti kan...

kami tak sempat pg pool residence tu...sob sob sob..sedih..ehehe

eima said...

asha
tak pe kak ... bila2 pi sana free kite pi mkn ikan bakar besar punya k !!!