Friday, December 10, 2010

Ultraman-Ultraman Yang Wujud & Terkenal

Dah lama aku tinggalkan dunia ultraman ni
(ayat cam aku penah jd ultraman plak..haha)
dah lama tak penah tgk, sejak Fahim menanam minat ..
mak nye pun terikut tp tak penah berpeluang menjadi ultraman 
asek² raksasa..balik² jd raksasa..

Jom kite kenal Ultraman² yg penah Glemer suatu masa dulu & yg tgh dok glemer...

aku kenalkan :



King of Ultra
ni Raja Ultraman kat Planet Cahaya/Ultra


Father of Ultra
die ni kot bapak ultraman² 


Mother of Ultra 
ni plak bini die kot


Ultraman Seven
die ni ade anak Ultraman Zero 
cam ne die kawen jgn tanya aku ... slama ni dia rahsiakan identiti dr anak die ....
last² diorg bertemu balik .... sungguh emo ...haha



Ultraman Taro


Ultraman Ace


Ultraman Jack


Ultraman Tiga
yg boleh bertukar warna ..kejap merah kejap biru ...
klu bertukar merah tu kirenya die kuat la ,,,,


Ultraman Dyna 


Ultraman Gaia


Ultraman Agul
tetiba die sorg plak yg biru ...


Ultraman Cosmos
(ultraman yg ade kat Ceria 611 skrg..minat sungguh Fahim)
nama jolokan oleh Fahim : momos


Ultraman Justice


Ultraman The Legend


Ultraman The Next


Ultraman Nexus


Ultraman Noa


1. Ultraman Xenon
2. Ultraman Max


Ultraman Zero
- anak kpd Ultraman Seven 
korg bleh tgk persamaan ngan Ultraman Seven 
dr segi baju ngan tanduk atas kepala tuh ....




Ultraman Fahim
-asek men'fire' mama ngan abah je 
tak pun 'croc' die



Note: kanak² sgt terdedah ngan pengaruh TV... sangat merbahaya...
kite sebagai parent kena mainkan peranan ....

14 comments:

:.nick.: said...

Hoh sib baik mama fahim tak wat gaye otomen gak...lau tak pingsannnnn....hahhahah

eima said...

nick ..
aku raksasa... marah fahim klu aku jd otomen ... haha

ciK mOt ©™ said...

hehehe...baper kali ko idup mati semula kena fire ngan otomen ni eima....hehehe

::Mamalyna:: said...

fahim...fahim... last2 hangus mama ngan abah tue..hehehe
tabik spring kat ko, rajin cari gambo suku sakat otomen nie...

LiErOSe~QiEmi said...

oooo banyak jenis otromen rupenye kat jepun tu erk... padan la negara diorang maju.. hahaaha

eima said...

k.izan
tatau la ... klu tak mati kena fire pun ...kena hempuk ngan otomen kecik tuh ..selagi ikut arahan die suruh baring .... mmg kena seksa macm2 cara...

eima said...

mamalyna
mmg kena search sbb fahim akan slalu tanya ..mama ni "ni sape ?? " jwb salah je ...main bantai je sebut .." bukan...bukan"

tak mo la aku bg info salah kat die ... so aku terpaksa kaji ngan cam muka2 otomen nih

eima said...

bunga
nih baru separuh ..ade lebih kurang 20-30 jenis ultraman tau ...
nih aku bubuh yg glemer je ...yg zaman 1966 b4 ke 1980an tuh aku tak masukkan ....
yg tk ditayangkan dlm tv pun tak masuk gak ..klu masuk ....
maju tu no komen ...mmg maju pun .....

~aSHa~ said...

kita selalu kena jadi raksasa je kan...sian mama n papa zaman la ni...ehehehee

ultraman ada mak rupanye..lawa body mak oltromen...

eima said...

asha
tu la pasal ...
klu fire tak sakit tak pe ...
nih fire + blasah ....

kite pun baru tau yg ade mak otomen... hahah

Amy Syaquena said...

As'salam..

awat la amy nie baru tahu jenis2 ultraman nie..hu3.. dah macam katak bwah tempurung lak hu3...

MrS. F!zA said...

omak aih bru tau punya byk otomen yg ada termasuk yg last sekali tu..hahahaha

mama aleen said...

hehe... reza tgk mesti suka ni..
dia pun minat otraman

Abak Lorong Cinta said...

Wah..rindu plak zaman kanak.. tapi Abak lbih suka Power rnger @ Super sentai..hihi