Monday, December 6, 2010

XTVT: Tenangkan Fikiran::Bagan Lalang Lagi::

cam dah tak dak tempat lain plak ...
ke ctu je aku sekeluarga asek pegi ...
niat di hati aku sekeluarga nk tenangkan fikiran...
hanya aku, panjang & Fahim ....

pic ni fahim yg amik (aku tak dak mood nk snap bagai)

tp sama je kat ctu 
hati aku seperti sama ...
tak penah berubah 
seperti semalam dan hari² sebelum nya ...
konflik dalaman yg xpenah ade penyudahnya tetapi semakin teruk ...
hanya kerana die ...
aku dipersalahkan 
aku manusia yg byk bertolak ansur, bertanggungjawab, membantu, menolong, mengalah, meng'iya'kan, dan segalanya aku lakukan terbaik.....
tp aku jugak dipersalahkan akhirnya....
aku redha
kenapa semua ni berlaku kat rumah aku ...
klu berlaku kat tempat lain kan bagus ....
tak de aku nk hadapi masalah nih ....
ade ke org lain yg mengambik tahu hal ni ??
tak de .... hanya aku dan panjang je ....
sbb kami rasa bertanggugjawab ke atas die ...
sbb kami kesian 
tp ini balasan nye ....

aku prasan perubahan kat Fahim ...
die semakin tak ceria ...
dah hilang gelak tawa die 
dah hilang rengek manja die ...
yg die tahu cuma nk ngaruk...protes...
aku faham kenape Fahim cam tu ... sbb die tahu ape yg berlaku ....
even hanya sorg kanak-kanak die boleh memahami ape yg berlaku dipersekitaran die...
aku cukup sedih bila fahim secara spontan memeluk erat aku sambil menepuk belakang aku ...
seolah² memberi sokongan terhadap mama die ... suruh mama sabar...
semua ni dugaan Allah ...


Note : byk mende yg tergendala .... byk yg aku tak leh nk handle ... erti kate lain bukan tak leh tp aku mls.... nk keja pun aku mls ... aku cuba elakkan menampur hal keluarga & kerja aku .... 

luahan hati aku lagi nih .....
klu aku tak luah .... makin teruk jd nye ...
biar la blog ni jd tmpt aku luahkan ...

Mood : sedih, stress & tension/dan berharap ia berlalu pergi secepat mungkin 

18 comments:

:.nick.: said...

saspen lagi...aduyaiiiii

eima said...

nick
aku lagi saspen ... tatau ape akan jd....
retak nye cermin keta aku .... cam tu retak nye kami skrg nih ....

MrS. F!zA said...

eima..cer cita kt fiza..kot dpt bkgsi.. haishh asyik saspen je bikin gundah gulana..

Nad @ MamaZakwan said...

eima,
byk2 kan bersabar..
kalu ada kawan2 yg rapat, tak salah kalu nak luahkan..wpun kawan tu tak dpt tolong,at least dpt lepaskan sket beban yg eima tanggung tu..
sabar byk2 k! :)
ksian kat fahim...

:.nick.: said...

caner nih....adoii tak mo kungsi ker..lau kungsi ringan kit

zurazari said...

hye dear...
sabar yer...
hope u kuat tempuh sumer nie...
cumer sian kat anak kan kalo faced bender2 cenggini yg bukan2 depan dier... wat eva it is u must be strong k... fahim really need u need ur attention need ur love n afkos mostly u r....=)) banyak berdoa pader yg maha kuaser yer...

Mak Su said...

salam blogwalking, salam maal hijrah. kita luahkan perasaan di blog, kalu simpan pun tak elok, takut lama2 jadi toksik dlm tubuh... it's ok

take care :)

eima said...

fiza
klu lah aku dpt cite ...
kan senang... hilang ckit beban tuh ...

eima said...

nad
mmg nk crite ... tp klu aku cite ... seolah2 aku buke pekung didada sendrik... buka aib keluarga ... abih buruk 1 keturunan ... klu la aku boleh ...

eima said...

nick
klu la aku boleh ... sedih gak nih ...

eima said...

zura
betui tuh ..kesian kat anak la kan ... die dah besar .. die dah faham even ..kami tak de le nk bercerita depan die pun ...gaduh depan die pun ... tp die faham ape yg jd.... bleh nampak dr segi emosi die ...

eima said...

maksu
salam hijrah jugak....TQ sbb sudi singgah cni ....
luahan tu biar la berpada2 kan ... kat cni kan terlalu umum ..sekadar nk ringan beban dgr kata2 sokongan kawan2 ok la kot ...

TQ kawan sbb sudi baca luahan aku ni ..sambil bg kate2 sokongan ... insyaallah semuanye kembali pulih ... lambat @ cepat ....

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

tak pernah pi pun kata keawan best ek, leh try la nanti...lama tak jenguk eima, hadiah ari tu dah dapat ke...suka tak

LiErOSe~QiEmi said...

laa manje, tak sudah lagi ke dugaan ke atas ko??? ermnn sabo erk!! aku rase better ko cari someone yg ko trust.. ko kena luahkan ape yg terpendam dalam hati ko.. klu tak camtu la, ko ilang mood nak buat ape pun..

tp klu ko rase share cite dengan laki ko dh leh kurangkan beban & tak akn buka pekung pun takpe.. janji ko luahkan pada sesape agar beban didada ko tu berkurangan..

aku yg bace cite ko ni pun rase kekusutan ko tu, apa lg yg alami.. take care ok, manje

eima said...

anje
dah dpt tp tak sempat nk wat entry ... nanti ye ... TQ sesgt tau ...

eima said...

bunga
nk ckp tp hati berbelah bahgai la ... tak pe la..
luahkan kat blog dah reda sikit hati aku nih ...

Amy Syaquena said...

As'salam..

Bagan lalang tempat yang cantik seku tempat tue..

~aSHa~ said...

kadang2 kita diberikan ujian Nya..kerana dia mahu kita kurangkan dosa kita dan perbanyakkan pahala kita....percaya la...