Tuesday, April 20, 2010

CONTEST MAI SECAWAN!

Khasiat Kopi Radix:

Menghilangkan Sakit Sendi dan Sakit Pinggang

Penyakit arthritis dan rheumatism terjadi hasil daripada peradangan yang berpunca dari ketidak seimbangan suhu. Kesannya mewujudkan kelebihan asid seperti asid urik yang menyebabkan ghout. Kopi Radix akan bertindak secara diuretik (memperbanyakkan kencing) dengan melakukan pengimbangan suhu dan asid. Terdapat testimoni yang banyak yang menceritakan kelebihan penggunaan Radix yang dapat menghilangkan sakit pinggang dan lutut.

Demam Panas

Minuman Kopi Radix akan menghilangkan rasa hendak demam jika diambil pada peringkat awal kerana bahan yang terdapat dalam Radix akan meningkatkan sistem imuniti untuk membunuh kuman yang menyerang tubuh. Tindakan bioflavonoid akan meningkatkan lagi aktiviti sel-sel imuniti dengan mempercepatkan pergerakan ke tempat serangan. Minuman Kopi Radix akan menyebabkan seseorang itu kencing dengan banyak, berpeluh dan terasa dahaga. Kesan dahaga ini membuatkan seseorang pesakit itu banyak minum air di mana suhu tubuh akan kembali stabil.

Ketumbuhan

Bahan yang dikenali sebagai quassinoid yang terdapat dalam Radix merupakan bahan anti tumor yang boleh menghilangkan ketumbuhan di otak. Ini diperkuatkan lagi oleh kajian Dr. Azizah Hamid daripada Universiti Putra Malaysia (UPM) pada tahun 2000. Dalam kes yang sebenar, HPA mempunyai rekod menyembuhkan ketumbuhan di otak setelah pesakit diberikan Radix bersama Omega3 dan Spirulina.

Radix Untuk Kaum Wanita

Radix mempunyai bahan antioksidan yang boleh memerangkapkan radikal bebas yang menyebabkan pelbagai penyakit. Bagi wanita yang menghadapi masalah keputihan, lelehan cecair ini dapat dihilangkan dengan hanya meminum Kopi Radix, begitu juga dengan senggugut. Kopi Radix mempunyai kesan detoksifikasi yang boleh mengeluarkan keracunan di hati dan membetulkan perjalanan darah. Bagi wanita yang menopouse, mereka memerlukan pytoestrogen dan kalsium untuk tulangnya dan ini boleh didapati dalam Kopi Radix.

Kopi Radix Untuk Pesakit Kencing manis dan Darah Tinggi

Radix juga mengandungi betasitosterol dan stigmasterol yang bertindak sebagai hipoglisemik (menurunkan paras glukos). Kekuatan gandaan diuretik menjadikan Kopi Radix juga boleh digunakan untuk merawat hipertensi.

Kopi Radix Untuk Tenaga

Kesan afrodisiak meningkatkan tenaga kelakian dan baik jika disinergikan bersama Omega3. Bagaimana ini berlaku? Satu kajian yang dilakukan di Universiti Malaya (UM) menunjukkan bahawa tikus putih yang diberikan Radix menunjukkan penambahan 480% hormon jantan manakala tikus betina pula melahirkan anak jantan lebih daripada anak betina dengan nisbah 3:1.

Kopi Radix mengandungi 7 herba pilihan

  • Tongkat Ali (AFRODISIAK/ANTIOKSIDAN).
  • Pokok Mata Pelanduk (DIURETIK).
  • Pokok Teja Lawang (KARMINATIF).
  • Pokok Tebu Gajah (ANTIDOT).
  • Pokok Mengkudu Hutan (LAXATIF).
  • Halban (IMUNITI).
  • Larak Hutan (KARDIOTONIK).

syarat² CONTEST MAI SECAWAN! ialah seperti berikut:
  • Tajuk Entri mestilah: CONTEST MAI SECAWAN! Link kan ke ::n' tHe sTorY gOes:: supaya ramai boleh join.. TQ :)
  • Tarikh Tutup:10hb Mei 2010

hadiah² yang ditawarkan adalah dari produk² HPA
memang berbaloi² lah ...

antara hadiah²nya ialah :
  1. 1orang x (minyak herba + ubat gigi)
  2. 1orang x (bedak jasmin+ ubat gigi)
  3. 3orang x 3 bungkus Kopi Radix (15 sachet)

hadiah adalah utk lima(5) org pemenang !!
nk tgk pic² hadiah bleh layari blog fiza ....

untuk keterangan lanjut boleh click here

selamat menyertai contest nih ....

p/s: memandangkan ..aku juga ahli HPA yg tak jual barang cuma beli² je ... mesti la aku join contest nih ... produk HPA mmg best & memuaskan hati aku ....

Monday, April 19, 2010

CONTEST MUKA GARANG SI KECIL


Contest Muka Garang si Kecil adalah Contest pertama yg lina anjurkan ... so meh kite try mana tau berjaya dapat hadiah dr aussie ....



aku pun nk try gak ..
nih muka garang ke baru bgn tido aku pun tatau ... haha 2² kot ...




Name: Muhamad Adib Fahim b Muhamad Azhari (Fahim)
D.O.B : 29.09.2008
Age : 1 year 6 months
Parent : Eima & Panjang
snap date : 18.03.2009(6months)

Syarat²nye seperti berikut :

1. Jadi follower blog ni (terima kasih :P)
2. Copy banner kat atas dan letakkan kat side bar blog memasing berserta link ke en3 ini
3. Up load sekeping gambar anak yang umurnya antara 1bulan ke 3 tahun (muka kena serius or garang ye..)
3. Sertakan sekali nama penuh dan manja anak, tarikh lahir, nama ibu bapa dan email untuk dihubungi
4. Dah siap semuanya, tinggalkan komen kat entry contest muka garang si kecil berserta link sekali
5. Contest ini bermula pada 22 Mac-22 April (sebulan)
6. Sebagai confirmation, lina akan tinggalkan komen kat entry korang

senang je kan ... simple je..

untuk keterangan lanjut mengenai contest nih bleh ::click here::

selamat mencuba & selamat berjaya utk aku !!

Thursday, April 15, 2010

CONTEST! : CABUTAN BERTUAH, MENANGI RM50!

mungkin anda seorg yg bertuah ...
meh kite cuba contest nih ....
mana tau ade rezeki dpt RM 50...
senang je ....
cuma perlu :

1. jd follower Farhan Razak
2. copy & paste banner ni di blog korg


RM50 untuk dimenangi, Join sekarang!

3. buat entry ... yg korg join contest nih ... & jg bukti korg dah join....
4. tarikh tutup ialah pada 30 Jun 2010

p/s: jgn lupa letak link ni di entry masing²
http://farhanrazak.blogspot.com/2010/04/contest-cabutan-bertuah-menangi-rm50.html

untuk keterangan lanjut boleh melawat blog farhan razak meh click cni

daa selamat mencuba.....

Friday, April 9, 2010

contest Tidur Paling Comel

waktu boring² ...tgh usha² blog fantaghirolynn terjumpa contest nih .. saje nk try ..kot ade baik punya naseb ... jom kite serbu contest nih .. adiah pun dasat² cun²....

MAF dengan pelbagai ragam/gaya tidonya ....
gambar dari umo 2 bulan - skrg ...




Name : Muhamad Adib Fahim (MAF)
Age : 1 Tahun 6 Bulan
DOB : 29 Sept 2008
Color : Blue



untuk maklumat lanjut mengenai contest ini sila ::click cni::

~ AKSi TePuNG GOMAK Si MaNJA ~

tgh usha² blog K terjumpa lak FanTaGHiROLyNN CONTeST ~ AKSi TePuNG GOMAK Si MaNJA ~, 17 Mac hingga 14 April 2010 jam 1.00 pm.
saja je nk cuba naseb mana tau berjaya ....

aksi c kecik yg tgh gunting rambut kat rumah ... itu rutin die tetiap kali gunting by his abah ....




Name: Muhamad Adib Fahim b Muhamad Azhari
Age : 1 Tahun 6 Bulan
Snap date : 29 Dec 2009( 1 Tahun 3 Bulan)



untuk maklumat lanjut mengenai contest ini sila ::click cni::

Thursday, April 1, 2010

mylilhoneybunny warded Pusrawi KL

fahim demam panas .... suhu tak turun², 39'c - 40'c;
menggigil², jari, kuku ngan tangan biru dan sejuk
memang menakutkan dan meruntun hati seorg ibu ....
sedih melihat anak yg sedang sakit cam tuh ..

2 kali pegi e.r. yg pertama e.r az-zahra (26.3.2010,rabu) suhu 40'c lebih ..
treatment yg diorg bg lap² masuk suppository pcm thru rectal .. amik darah... suhu turun 38'c + balik ...
bila malam naik balik suhu ... aku mandi kan tgh2 mlm ... lap² ....

yang ke2 e.r Hospital Putrajya(27.3.2010,khamis jam 10.30 pm)... mende yg sama diorg buat .. dah suhu turun balik semula ke rumah ....

yang ke3 Hospital Pusrawi, KL (28.3.2010,ahad)
akhirnya Fahim admit sbb dah 5 hari demam panas tak kebah²...
Doc Pakar di Pusrawi ckp sepatutnya budak kecik klu demam panas lebih dr 3 hari kena warded.. tak leh tgu dah ... bahya ...

warded since 28 - 31 Mac 2010.

Demam panas suhu melebihi 39'c ke atas boleh sebab kan budak kena sawan(tarik).
itu yang aku cukup jg biar pun tak tido mlm pun tak pe asalkan anak aku selamat ...



ReNteTaN MAF WaRdEd


e.r Pusat Rawatan Islam Hospital Pusrawi, KL
ni byk kali kena cucuk utk cr urat kesian sgt ...
dah la kat e.r yg lelain pun kena cucuk ...akhirnya kat pelipat lengan ...

tetido lepas kena cucuk .... kesian sgt .....

ward fahim



fahim pada hari ke2 warded ... semakin sehat dan ceria .. dah leh bermain & mengganas.. haha.. seb baik bilik luas .. klu kongsi tatau la ...











xtvt fahim waktu warded ... nih hari ke 3... dah takde demam ... dah xtive... air pun tak masuk dah .. sbb smlm waktu struggle nk bg mkn ubat .. jarum dah bengkok ... so dah cabut ... mkn ubat oral je .. tak de injection thru drip....dah bleh pegi main kat play room sbb dah tak pakai drip... senang nk berlari² ...




nih xtvt sampingan ... amik nab every 4hour .... 8am, 12pm, 4pm, 8pm, 12am & 4am.. pergghh memenatkan ... bg mama ngan fahim ... pepagi buta bgn ... fahim plak ... penat menjerit² ... bkn nye sakit pun saje buat gempak kecik sorg nih ... tp tak leh nk lepas bucuk die .. klu misi@nurse amik bucuk die mesti terjerit² die
ambik...ambik...ambik


tgh menunggu utk kuar nih ...lama sungguh tgu surat dr insurans .. huhu ... tgk tv dulu .. main kat play room ...











dah bgn tido & ready nk balik ... o0oyeah ... Home sweet Home ....
pukul 3.30 pm kite balik ... ho0orey !!







SeLaMaT Tinggal Pusrawi ............