Wednesday, June 30, 2010

melawat org bersalin ....

semalam pi melawat my colleague yg baru bersalin ... baru tak baru la dah 5 hari dah pun .... 
dapat baby gurl yg comey sangat ...geram i tau .. trasa cam nk branak je lagi bila tgk baby die ...
nama baby mama die tak nk bgtau lagi suh tgu time dah daftar ...berat baby tuh 2.63 kg ...kecik tp comey !!putih ..gebu ....



pic mama ... tak pakai tudung so she requested jgn letak pic die ...


Tuesday, June 29, 2010

Bihun Sup Utara


menu mkn tghari aku ...
bihun sup utara Food Court P.9 Putarajaya ...marbeles ...
nih je la yg dpt aku mkn tghari nih .. tghari ke nih dah kul 3.25pm dah wehh ..
mkn dlm mangkuk polistrin ..senang tak yah basuh ...main buang je ... 
aku kan rajinn !! 
lunch td tak sempat mkn sbb pi melawat bdk opis givebirth ..
comey baby die.... nanti aku cite .....
entry khas utk bdk opis ngan baby die .....



Friday, June 25, 2010

1 st GA aku menang




wahhh ... sronok gile ... 
biasa la org baru pertama kali menang GA ... heheh 
TQ .. TQ...


GA anjuran http://maszmadi.blogspot.com


Tuesday, June 22, 2010

Happy Family 1st Giveaway by DJf CloSet


http://djfcloset.blogspot.com/


closing date : 9th July 2010

nk join click here

NisaChoc Giveaway


Gift:
Love Box - Praline Chocolate with filling ( 8 cavities)

tarikh tutup : 8 julai 2010

nk join jom click here

Penjara Pudu dalam Kenangan ...






Penjara Pudu atau dahulunya dikenali sebagai Pudu Goal terletak di Jalan Hang Tuah di ibu negara mula dibina pada tahun 1891 di atas tanah seluas 10 hektar. Pembinaan penjara tersebut yang dibuat secara berperingkat itu siap sepenuhnya pada tahun 1895. Temboknya mula dibina pada Februari 1891 dan siap pada bulan Ogos 1892. Tembok ini dibina daripada batu bata yang dilepa dengan simen yang diimport dari negera jajahan British.


Kini kompleks penjara dan tembok yang menjangkau usia 100 tahun itu akan dirobohkan bagi membolehkan kerja pelebaran dan laluan bawah tanah Jalan Pudu dilakukan bermula 21 hingga 24 Jun 2010.


p/s : dgr² cite penjara pudu nih berhantu ...
macam la cite yg org dok cite ...
hantu pompuan merayau la ... hantu org kena gantung la ..
dengar sore² menangis.. meraung ... bercakap² dlm sel...
agak² la mana pi hantu nih semua pas penjara kena runtuh semalam ??
kesian antu² tuh ilang tmpt tinggal ...

Monday, June 21, 2010

Selamat Hari Bapa !!

Selamat Hari Bapa sayang ....
Khas untuk Suami Tercinta .....
terima kasih sbb jadi bapa yg terbaik utk anak kite ...
suami yg terbaik utk mama ....
mama ngan fahim sayang abah sangat .... 
kerinduan kami kat abah sejak 2 menjak nih menjadi²...
weekend jd hari paling besh penah kami rasa... 
sentiasa tertunggu² abah.. bila nk sampai nih ....



di Stadium Panasonic, Shah Alam

mama sentiasa doakan abah dimurahkan rezeki & kesejahteraan abah.
KAMI SAYANG ABAH SANGAT ...SELAMAT MENYAMBUT HARI BAPA ......

wlupun lambat wish .... 
mama ngan fahim sentiasa syg abah !!

Wednesday, June 16, 2010

~~mamaeja & JJC 1st Giveaway : Cutest Baby With Hat Contest~~







tarikh tutup : 17 jun 2010/jam 11.59 malam

aku suka blog mamaeja sbb senang nk usha² tak serabut ...
byk entry menarik...
warna pun light² gitu ... mate tak silau/pinor
sejuk mate memandang ....

tak suka ...
blum tersenarai lagi buat masa nih ...
semua ok² saja....

aku pertaruh pic anak aku yg nih :


Nama Anak : Muhamad Adib Fahim (Fahim)
Umur : 1 Tahun 8 Bulan
D.O.B : 29.09.2008
Nama Mama: eima
email : noor.izmaliza@gmail.com

keterangan pic :

pic nih diamik 29.05.2010 yang lepas di stadium MBPJ
semasa perlawanan liga super antara Pahang vs KL Plus
Pahang menang 2-1 ...yeaayyy ...
nih 2nd time fahim pi stadium ... die suka tgk bola ...
fahim suka pose senget pala ...


"Aida's Creation June 2010 Gift Away"






Tarikh tutup 18 Jun 2010 jam 12.59 mlm



kenapa aku ni menang GA nih ....
kenapa aku nk adiah nih .....


plushy monsters

korang tengok betape cutenye & ganasnye ....
seswai ngan karekter my boy ....
cute tp ganas ....
mesti my boy jerit ke'suka'an bila die nampak mama bw balik 
PLUSHY MONSTER nih nanti.....
aku mesti menang & dapat adiah GA nih sbb nk bg surprise kat my boy !!
selain itu aku bleh pinjam flower tuh buat brooch pi keja .... 
mesti cantek punya la ....

nk join GA nih click here

Farish 1st Giveaway



tarikh tutup : 26.6.2010
nk join jom click here

LOVELYGIFT GIVEAWAY CONTEST


syarat-syarat penyertaan adalah seperti berikut:

  1. mesti mempunyai blog.
  2. anda diwajibkan menjadi follower lovelygift sepanjang tempoh giveaway berlansung.
  3. buat 1 entry bertajuk 'Lovelygift Giveaway Contest' dan sila tinggalkan link di bahagian komen atau shout box.
  4. copy paste banner lovelygift & letak pada side bar blog anda.

Giveaway berlansung dari 15/6/2010 hingga 15/7/2010

Pemenang akan menerima tudung Dezahra dari Lovelygift

nk join bleh click di banner

Giveaway TEKA SAIZ SANDEL AISHA


"Saiz sandel yang Aisha pakai adalah saiz 10"


giveaway ni bermula 09.06.2010 - 23.06.2010
nk join click here

Tuesday, June 15, 2010

"Batik Sarong Online Giveaway"



Giveaway berlangsung dari 4 June sehingga 3 Julai 2010
hadiah² : 2 X batik sarong sarawak
1 X shawl

nk join click here

Join My First Giveway


Tarikh Tutup Penyertaan : 30 Jun 2010

nk join meh click here
hadiah : surprise (jeng..jeng ..jeng)

Baby & Me Giveaway



Giveaway Bermula: 14 Jun 2010
Giveaway Tamat :14 Julai 2010 (11:59pm)

nk join click here

mRS bUbu gIvEAWAy


tarikh tutup 29 julai 2010
hadiah : souvenir dr melaka 
nk join click here

PAULINE'S FIRST GIVEAWAY =]



Due Date : 8/7/2010
Hadiah : 3 X sepasang STOKIN dan satu BEG

nk join click here

Monday, June 14, 2010

Go Go Travel GiveAway...



syarat2nye...


- Buat lah 1 entry tentang GA ni ye..
-terbuka pada blogger di malaysia sahaja.
-teka tempat holiday kami (1 tekaan je) guna ayat ni je " chugie ke........(nama tempat ye.. x mo nama negara.)"

-bagi nama ngan url link korang kat entry ni.
- tarikh tutup: 20/6/2010 2:22PM


" chugie ke medan"

shopping..shopping ....




Friday, June 11, 2010

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"



kali nih join contest lagi ...
tarikh tutup : 11 Jun 2010

update : CONTEST IS BEING EXTENDED TILL 19TH JUNE 2010


syarat² nye :
  1. cari pic korg ngan anak yg seiras
  2. buat entry sal "MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
  3. cite serba ckit sal contest nih dalam entry korg
  4. add banner kat sidebar/top page korg
  5. jd MOBS follower on blogspot, tweeter and/or Facebook (either one or all)
  6. anak dibawah umur 8 tahun
  7. tinggal kan komen kat MOB blog dgn detail spt berikut:
PARENT NAME :
KIDS'S NAME and AGE :
Tell us about the pics....
Your blog link + email address (no email will be disqualified)


hadiah² nye terdiri dari :
1. 1st Prize (RM709)
2. 2nd Prize (RM550)
3. 3rd Prize (Rm330)
4. 4th Prize (RM220)
5. 5th Prize (RM200)
6. 6th Prize (RM190)
7. 7th Prize (RM 90)
8. 8th Prize (RM 90)
9. 9th Prize (RM 90)
10. 10th Prize (RM 90)

amacam best tak hadiah² die .... besh kan ..
nk tau lebih lanjut bleh click here



aku pertaruhkan pic nih .....




Nama abah : Muhamad Azhari bin Mustafa
Nama Anak : Muhamad Adib Fahim(Fahim)
Umur Anak : 1 Tahun 8 Bulan
email : noor.izmaliza@gmail.com

pic di amik hari yg sama fahim dibotakkan oleh abah ....
sbb abah kena pi kursus selama 6 bulan ....
tak de org nk gunting rambut fahim selama 6 bulan..terpaksa la mama relakan rambut anak dibotakkan.... lagi pun abah pun kena botak juga dlm minggu orientasi die ...
kirenya "kami serupa" la ....


Thursday, June 10, 2010

Misi Gemuk | 1 | Gain 5


Gain5 ..... salah satu produk dari HPM Dr. Rozmey ...
produk glemer HPM ... Jus Mate5...
kirenye Gain5 adek bradek ngan Jus Mate5 la ..
cuma utk gemuk ngan kurus je ..
today dah hari ke7 aku minum produk nih ....
mmg nampak kesan nye la ...
a day before minum berat aku ialah 40.6 kg
today 42 kg ...
dalam masa seminggu dah naik 1 kg lebih ...
target aku ialah 50 kg ....
wish me luck guys..... 50 kg ... 50 kg ... yeahhhh !!










pic aku b4 minum produk nih .....






next entry aku update pic terbaru after 14 days ....


tak lama lagi aku makin seksi ngan cun la....
semuanye utk menambat hati suami tersayang .... waahhhh
wlupun die xkisah cam ne pun aku ...
aku mesti buat yg terbaek .....


Wednesday, June 9, 2010

PAINTING DA' RAINBOW



join giveaway lagi .. hari nih dah GA aku join ...
kali nih GA from Nini D





GA nih senang je cuma perlu :

1. Jadi follower blog nini D nih

2. Buat simple entry berkenaan giveaway teman nih yang bertajuk : PAINTING DA' RAINBOW
3. Upload banner kat entry & sidebar & link kan kat entry nih
4. Tulis komen " SAYA DAH JOIN " , tinggalkan link dan email untuk memudahkan pemberian hadiah giveaway

tarikh tutup : 30 jun 2010

hadiah: 10 X hadiah misteri

CONTEST GAYA MANDI PALING COMEL!


aku join contest lagi .... yeahh .. kali contest oleh mama balqish
tarikh tutup contest nih ialah : 15 jun 2010 jam 12 pm






pic di amik kat Playground P.9 Putrajaya ...
balik dari breakfast ... tak plan pun nk bg MAF main air ...
saje singgah .... seb baik swimming trunk ada dlm keta ...
terlupa simpan pas balik bercuti dulu ...

Nama : Muhamad Adib Fahim (MAF)
Umur : 1Tahun 7 Bulan
DOB : 29.09.2008

nk join contest nih click here

Monday, June 7, 2010

GIVE AWAY "CAYANG IBU"

join giveaway lagi ....
kali nih join @ emma86 giveaway ...




pic di amik time kenduri kawen kawan aku puan lisa on 18 oktober 2009
aku berdua ngan Muhamad Adib Fahim (MAF) pergi kenduri .. abah keja ....
1st time kuar ber2 dengan MAF
sronok juga kuar ber2 wlupun terpaksa melayan kaletah die yg baru bleh berjalan tu sorg²..




tags:
Mrs.K
mamalyna
mrsfiza212 aka mamadarwisy
shielalatif
lieroseqiemi aka bunga


meh la join ... mana tau dpt cupcake ke .... dpt makeup free setahun ke ..
dpt free fotoshoot ke ....

ADELIADAMIA SHOPPE GIVEAWAY~SAYANG ANAKKU!!



aku join giveaway wenn-elma  ....
kali nih aku up pic aku ngan MAF



Nama Mama : Noor Izmaliza @ eima
Nama Anak : Muhamad Adib Fahim (MAF)
Umur Anak  : 1 Tahun 7 Bulan



nk join giveaway nih meh click here
tarikh tutup : 1 Julai 2010

Thursday, June 3, 2010

23 things about me

23 mende sal aku:

  1. panjang's wife
  2. adib's mama
  3. nama manja aku ialah manja... sampai skrg masih ade lagi yg panggil aku manja terutamanye Mrs.K 
  4. manja tu tok aku yg panggey ... aku kecik² dulu comey + manja kot...(prasan sendri)
  5. aku nk branak ramai
  6. aku deliver my boy kat spital putrajaya 2 day b4 raya 2008
  7. tak sangka plak sama ngan mamalyna ...hehe syok tul tahu ade org bersalin sama ngan aku ... jeritan yg mana satu ek .... dlm labour room tuh ...
  8. aku suka mkn laksa ..fav food
  9. hometown aku kat langkawi 
  10. dedulu paling tak suka pi skool ... boring 
  11. form 3 aku dpt jd org nomot 2 dlm skool, paling byk tak mai skool...haha
  12. besh dok umah layan tv
  13. sampai skrg ... pas tidokan anak aku .. aku mesti layan tv sampai kul 12-1 pm .. 
  14. tak suka tgk cite melayu .....
  15. kecuali nur kasih .....
  16. akud ah keja kat opis ni sejak lapor diri dah 6 tahun ... gile bapok lama ... bila nk tukar nih ... 
  17. nk tukar ...nk tukar tp kena tgu dpt opsyen dulu ... bila la ... 
  18. suka blogwalking kat Mrs.K, mamlyna, noj, cik geli, fantagolyn??, ibudamia, blog bdk opis aku, mamaaqeef, bunga ehhh ..byk plak type kat cni ..mampuih aku ... chck kat blog list aku le ..semua tuh aku blogwalking hari²
  19. niat aku saje je nk bg trafik diorg up ... up.... dpt le tambah pendapatan ... aku kan baik hati ...
  20. aku paling suka ngan montot cik geli ... mantap .... (windu ngan mole die tuh)
  21. aku suka tgk anak tido ... comel je .... (anak aku mesti la aku ckp die comey)
  22. aku tak de kalnder kat opis .. pakai kalender dlm PC je .... tahun nih opis aku tak dpt kelander free cam tiap² tahun .. tak de bajet ... gile dah setengah tahun kalender xde .. 
  23. dalam usaha nk gemuk kan bdn ......tgh try produk herba prima ... hu hu ...


perrgghh... 
sila teruskan ek yg lelain.....


Mrs.K
LiErOSe~QiEmi aka bunga
ibudamia
mizkadiah
fiza aka mamadarwisy