Thursday, September 30, 2010

cam ne le aku leh lupe !!


cam ne le aku bleh lupa nk isi minyak ....
smlm dah ingat nk ckp ngan laki aku suh die pi bubuh ...
pagi nih bleh lupe plak ....
gile tul .. mmg berdebar² pagi tadi ...
dah la jalan jem kat traffic light sebelum kompleks E tuh ...
klu la tetiba keta aku mampus ... mmg mampus la aku ....
dah la jalan jem ... keta mampus tgh jaln plak lagi la jem ..
mesti org marah ke aku siap maki hamun lagi ....

tp akhirnye aku sampai jugak kat opis dgn selamat nye ....
dan dah selamat isi minyak dah pun kejap tadi ..
lari kejap pi isi minyak tak bgtau boss pun ...hahaha 



Note: moral of d story ... pandang meter dulu sebelum gerakkan keta setiap kali ....ok

Wednesday, September 29, 2010

TQ ejan aka mamalyna



TQ sbb sudi hantar sampai ke opis ai tau ...
dah dpt pun order...wlupun cam² kesulitan mamalyna nk reach aku ....
sampai mrs. K kena search nama penuh aku kat google .... hahah 

balik karang aku try goreng pastu kasi promote esok sedap ke sebalik nye ...
kat opis aku ..aku dah promote ...
tgk pasaran k ...ade org order nanti aku bgtau ek....



Note: cantek la ko ..bling² gitu ....

Happy 2nd Birthday Fahim



♪HAPPY BITHDAY TO YOU ♫♫
HAPPY BITHDAY TO YOU 
HAPPY BITHDAY TO FAHIM 
♪♪HAPPY BITHDAY TO YOU ♫♫

hari ni 29.09.2010 fahim dah masuk 2 tahun ...
mama harap fahim cepat membesar bagaikan juara ...
mama ngan abah sgt sygkan fahim ...
mama doakan fahim berjaya dunia akhirat syg

sekejap je mama rasa masa berlalu ....
masih teringat² masa mama ngandungkan fahim, melahirkan, dlm pantang dan tetiba fahim dah boleh bercakap ....


Selamat Hari Lahir tomei mama !!





celebrate Birthday fahim Bulan Islam
29 Ramadhan 1431H

tp ade masalah ckit terpaksa dilewatkan pada 1st Raya 


Note : fahim semakin besar & dah pandai nk adek ... hehe

Tuesday, September 28, 2010

Fahim Dah Pandai Mkn Ubat ♥♥☻

sejak 2 menjak nih fahim dah pandai picit syringe ubat sendrik 
tak payah mama nk kena bedung bagai ...
semata² nk bg mkn ubat ...
tp kadang² tu payah jugak la ...
bergantung pada mood... mood memujuk mama pun kena ok gak ...
mama mls pujuk mmg fahim struggle le ...

2.5 ml Vita Appeton MV Lysine 



tgh picit sendrik tanpa meleleh 




yeay dah habis ....




2nd syringe  
mkn ubat kembung ... budak kuat kentut ....




Note : sejuk hati mama ... sejak fahim nk masuk 2 tahun nih ... semakin pandai 

Monday, September 27, 2010

xtvt : Pahang VS KL

semangat Tok Gajah masih lagi membara dlm diri kami..laki bini ....
wlupun Pahang slalu je kalah dlm byk perlawanan sampai nk kena turun Liga Perdana...kami masih lagi bersemangat utk pi stadium ....


Amukan Tok Gajah benam KL


pic from utusan 

Pahang VS KL

wlupun perlawanan lepas terpaksa ditunda sbb² teknikal kat stadium pahang dan diadakan kat stadium KL,cheras...
pahang menang 5-2... yeay ...
3 Jaringan dengan tandukan & 2 rembatan ....
sbb kelalaian ngan bajet dah leading KL dpt jaring 2 gol selang 2 minit ...

sorry to say smlm mmg nampak ref cam berat sebelah sikit ...
ini penilaian aku pd game tersebut ....

suasana mmg meriah & gamat ...
happening tul ... best gile ...

mama ngan Fahim 
(terpaksa dok kat kaw. berpagar utk safety fahim)



Fahim ngan abah ...mmg kusyuk....



terkejut dgr lagu²/org berckp dr speaker ..kuat gile....





aksi² fahim tgk bola ...
semangat tul fahim semlm ...
siap bertepuk²/lambai² sweater die...



Note : mmg puas hati & rasa berbaloi dpt habiskan hari yg berkualiti dgn org tersayang ....

Wednesday, September 22, 2010

Lalat in my Soto



aku skrg nih tgh pening² lalat 
aku rasa sbb aku dah terhirup ngan mkn 2 ketul nasi himpit yg tercemar ngan lalat
sabo je la ...
nk kecoh² kang malu plak penganjur ...
kena jg jugak air muka tuan rumah kan ...
itu adab berkunjung ke rumah org kan ... 
klu nk bgtau jugak kena bisik² dgn tuan rumah ...


pas hirup sup lalat aku mkn mende nih plak ...

sedap la... tp aku mkn berhati² ...


korg layan la gambo mknan yg kebanyakan dah habis time aku pegi ... 


antara kuih raya yg aku bantai sbb perut tak penuh lagi ...

kuih muih yg ade ....

muka geng² lepak² makan² aku 


wlu macamana pun .... terima kasih kepada penganjur dengan ikhlas hati menjemput kami makan ...

Jom Serbu Open House Sector Opis aku

terima jemputan pi makan²
nk pi survey² amik² gambo 
nanti aku tayang ape yg ade .... hehe 
hopefully menarik ngan sedap² la ...
ape² pun Alhamdulillah rezeki untuk hari nih ....

MAKAN FREE 


::Anmum 650g:: aku dah terima ...korang??♥♥☻


 Scoop Susu Anmum Step 3 @ 4
650g @ 1.3/1.7kg 
kumpul 12 point 
Redeem Susu Anmum 650g madu/biasa

aku hantar awal ogos ari tuh 
dah sampai dah pun ...

smlm tetiba ade mamat nih call nk tanya ade org tak kat umah nk antar parcel ... 
seb baik ade SIL kat umah ... klu tak mau nye die suruh aku amik kat branch skynet plak ...

Alhamdulillah rezeki fahim 
aku ingat lama 2-3 bulan br leh dpt ...
sbb izan aka comot ckp 2-3 bulan br die antar
(klu tak salah ape yg aku baca dlm entry izan redeem susu)





wlupun kotak dah kemek² terbuka²...isi dlm selamat ....

downlod Form redeemption kat sini 

Note: Fahim baru je tukar susu sebenarnye sustagen Junior +1...tp aku nk bg jugak la ... alang² dh dpt mende free ...

Tuesday, September 21, 2010

Our Last Buka Puasa 1431H Full With Memory

Buka Puasa terakhir d tepi jalan kat Jeti Tg. Gemuk, Rompin ...huhu 
berbuka ngan KFC
sedey pun ade ... xcited pun ade ....

xtvt sebelum 1 syawal adalah berbuka puasa ramai² di rumah tok panjang...
tiap² tahun cam tuh ... tapi tahun nih MIL aku tak pegi plak ...
die cuma masak² pastu pos mknan tuh je ke umah tok ... 
panjang yg dah terbiasa ngan tradisi ngan nk merasa kemeriahan bersama sedara² die ... terbantut ...
panjang ngajuk membawa diri ...buka puasa hanya dgn keluarga die je iaitu aku ngan fahim .....
tak berbuka ngan mak dan juga tok die ....alahai ....


kuar umah dlm kul 6.15pm terus tuju KFC ..seb baik ade KFC bkn nye ade kedai buka dah esok dah nk raya ...huhu


tp ngajuk nih tak berpanjangan ...dah hilang ralat die dihati die tuh ..ok la ...
xtvt lain berjalan tanpa ape² prob....


budak main batu time mama dok mkn ... abah plak tgk je ...huhu

gambo tak brape nk clear ... guna enpon kokak je .... camera dlm beg ...mls nk kuarkan tgn berlengas ngan ayam ...

Pagi Raya yang Sejuk ☺♥☺

Hari Raya Aidilfitri disambut dengan keheningan pagi yg sejuk .....
Hujan, Rezeki Allah swt melimpah di pagi hari yg mulia....

awal² pagi dah bgn utk bersiap .....
karang c techik bgn payah plak ...
die yg sebuk nk bermekap jugak ...
klu gegirl tak pe la....
nih boboy ....choy...cchhooyy...
mintak simpang dan dijauhkan la ....

dah siap²...angkut c kecik masuk keta ....
baru separuh jalant ak sampai 15 km  dari Rompin ke Endau ... 
hujan turun selebat².....rezeki dari Yg Maha Esa lagi Pemurah ....
Amin ....

dlm keta tgh tgu abah semayang raya .....
fahim tgh ngaruk .... 

disebabkan hujan surau depan umah pun kami pegi naik keta ... 
pegi ?? sebenar tak singgah lagi pun umah tok panjang ... terus pegi surau je...hehe 


 muka budak ngaruk nk kuar+ikut abah ..... 
hujan anak oi cam ne nk ikut ...

bg susu suruh slow down ngaruk die ....




Note : Hari Raya pertama yg sejuk, mendung dan teduh ....


Note 2: hari nih baru mood berblog dtg .... tgh sebuk wat entry nih ..karang mood lari lagi ....payah ..huhu

Monday, September 20, 2010

ke Klinik

aku nk pegi klinik ...
sakit lutut bekas xcden 7 tahun lepas berdenyut²....
ok la ... 
bye ....

☺☺Malam Raya ☻♥☻

Xtvt wajib malam raya adalah tembak bunga api ngan mercun yg x  brape nk bahye ...hehe 
mmg meriah ...huhu 
tp budak kecik aka Fahim 
takut ..kadang tak ...aku pun pelik .... konpius.... huhu

almaklumlah tak pandai main ngan dengar bunyi kuat² cam tuh ....
kemeriahan untuk menyambut 1 Syawal semakin terasa ngan tak sabar² jd nye ...
bila tgk bunga KLCC bagai mewarnai langit mlm yg gelap ...huhu 

paling best kat kg tok panjang nih ....
jejiran melawan balas ...
kire cam berperang la mlm raya tuh ...huhu ....
best sgt ....

gambo ?? tak ade yg jd ....
Fahim asek nk aku berdukong je ....
mana nk pegang camera ngan enset lagi ...dah amik tak leh nk fokus ...huhu sabo je la ...

layan je la gambo tak seberape nih .... tak jadi pun sebenarnye ....

gambo api je sempat di snap ... yg lain langsung tak nampak api...huhu 



 budak tgh cuak ...dengar letup²....




Note : tak penah lagi 1st raya di kg sendrik .... tak brape nk besh ... kurang meriah cam belah panjang ....

Anak Bangun ....Dah Raya Sayang .....

org dah Raya die sebuk lagi dok tido tak mau bgn ....
mama ngan abah dah siap mandi+bersiap 
Fahim masih lagi nk layan tido ...
org kejut marah ... iskh...budak nih ...

 tido tergolek sampai terjuih pusat ....




tu la org suruh tido awal tak nak sebuk nk overnight malam raya ...
kan dah bgn lambat ...
abah mu dah bising tu ... 
abah bkn sebuk nk pegi beraya tp nk kejar Solat Aidilfitri setahun sekali anak oi ......



Note: mana tak nyenyak tido ...umah nenek berecon bagai .... aku pun sama nyenyak ....

Malware Attacked

tgh² BW ....
tetiba kuar natang nih 


1 blog tp byk ...huhu
sekali ngan blog² kena .... 


sabo je la ....
kepada owner blog yg dijangkiti tuh ... sorry aku terpaksa kuarkan korg dr bloglist aku ... 

hopefully 1 je blog yg kena serang .... 
tak sampai hati nk kuarkan korg dr blog aku ......huhu



Note : pas raya nih macam penyakit menyerang .... sekali blog² sakit .....

Friday, September 17, 2010

Mood Raya Aku x Hilang lagi....

sabo je la ...
even thou dah keja since selasa hari raya ke 5 pun ....
mood keja aku ngan mood nk update blog belum datang lagi ...huhu
byk entry raya aku nih ....


mood boss aku bekerja sangat xtive ...alahai ...
boring nye ...klu x kerna aku sayang kan cuti aku ....
dah lama aku cuti .... nk mc, mc tgal 6 hari ...

program hari nih dan weekend ...
ingat nye nk pergi kuantan 
hari nih pergi tgk bola kat stadium kuantan ...
weekend plak pergi beraya ....





Note : mood oh mood ke mari la kamu kepada ku ......

Tuesday, September 14, 2010

Hanya 6 Minit je dr Rumah

Hari Raya ke-5 ...
jalan kat putrajaya sangat lengang ngan tenang ...
wahhh kan besh hari² cam nih ....
lalulintas lancar ...

niat di hari nk mekap dlm keta je ... sbb bajet cam jem ckit ...
dan jugak sbb beg mekap smlm lupa bw naik atas ...
last² pi opis muka tulus mulus ...natural beauty(beauty ke...haha lantak aku la nk puji dr sendrik) tanpa mekap ...
hahaha bkn ade sape pun kat opis ... biar arr hari nih tanpa bermekap ...


dah cuti lelama ... mula la lemau nk dtg keja... bgn pagi pun mls....


Note : entry sal raya pas² nih la aku buat.... mood masih di awangan....

Thursday, September 9, 2010

HAPPY BIRTHDAY FAHIM

hari ni 29 Ramadhan 1431H tahun ke2 lahirnya buah hati pengarang jantungku MUHAMAD ADIB FAHIM pada jam 2.45pm di hospital putrajaya. Alhamdulillah fahim membesar dgn sihat. SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN KE-2 ANAK KU SAYANG.

Tuesday, September 7, 2010

§èLàMàT HàRî RàYà ÄíDîLƒíTRî



Sempena Bulan yang mulia nih...
dikesempatan ini ....

aku sekeluarga mengucapkan 


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN


kepada semua warga blogger
kengkawan aku 

ampun dan maaf dipinta kalau terlanjur bahasa....



Note: Hati² di jalan raya dan jgn mkn byk sgt pagi raya ...kang tercirit perut sape yg sakit...jamban kat kg 1 je ...pengguna ramai..... 

Langsir Raya

sila abaikan sepit sebelah kanan tuh ...
fahim amik buat main ... nk tak nak kena sepit ngan sepit ijau tuh ...heheh 


Langsir My MIL yg buatkan & belikan kain nye ....
Simple but Nice ...I like 
TQ mak ....


Monday, September 6, 2010

Fahim jd Abg ??



tajuk gempak kan....


masuk kan ipin terbang dlm buai 

paksa suruh tido ... sebuk je nk terbang ....

bg bantai bucuk ....

nk susu?? 

dodoikan ... Laila Ha Ilallah


nih tanda² fahim dah boleh jd abang ke ???
slalu gak aku tanya ....
Mama :  Fahim nk adek ??
Fahim :  ayim adek nak .....
Mama  :  Fahim nk baby ??
Fahim  :  baby nak .....




Note: sabar ye nak ... nanti dah sampai masa nye ... mama kasi kawan ye ... Fahim main la ngan mama ngan abah dulu ... best pe main perang² ngan tumbuk² ngan mama ngan abah ... ganas .... mama slalu pe wat² kalah ngan fahim ...

bz....bz....mencik


byk gile ...
sabo je la ...
dah nk abih posa baru nk suruh wat ...
nape la aku tak kejam sorok semua kad raya ...
pas raya baru bg .... huhu

setem tak pi beli lagi ... haaiihh 
RM 50 tu setem la tuh ...

kad² raya tuh baru separuh tau .. ade lagi dlm paper beg ....

nk cop² kad dulu ...
gunting² ...tampal²....

daaaa.....


Saturday, September 4, 2010

OTW to kuantan

aku otw ke kuantan. Misi menghantar MIL blk kg.kan dh nk raya tgl 6 hari je lg kite akan beposa. B4 blk rompin ronda kuantan dlu.usha2 ape yg patut. Daa..

Thursday, September 2, 2010

sroott ...sreett ...

dari kul 3 lebih pagi tadi hidung aku nih ...
sroottt...sreettt...
mencik...
nih kes smlm redah hujan la nih ....
semata-mata nk pi Anjung ...
member opis aku mls nk memasak nk beli lauk ...
Heee...tak mo dah aku buat ....

kan dah tak pasal kena selsema ...
klu demam sape plak nk menjaga c kecik tuh ...
mintak² la tak demam ....
balik karang nk mkn oren bebanyak...



Note: aku sakit pala ... ahhhh

Wednesday, September 1, 2010

Percaya Tak Me Buat Kuih ??

percaya tak percaya ..
kali aku ade bukti 

buat pertama kali nye aku buat kuih cek mek molek 





dan aku berjaya...... Yeay !!


Note : aku makin hari makin terer arr ...hahah