Friday, October 29, 2010

Currently not Following any Blogs ??

slalu tul jd cam ni ...
aku kadang kena refresh 3-4 kali ....
kenape ek ...
korg alami masalah yg sama ??
ke aku je ...
ke ini perkara biasa tp aku je perhak

Jalan Raya Putrajaya Tiap Kali Hujan

Perkara wajib yg berlaku tiap kali hujan adalah 
lain tak bukan
XCDEN
ini mmg wajib berlaku ...
tak kira la aku lalu jalan dlm yg byk traffic light ke 
lalu luar hi way 
pun sama 

Port Panas slalu kemalangan  klu dr Presint 9 ke Presint 1
mesti sebelum traffic light kat bulatan terbesar tu ...

Port Panas klu dr Presint  9 ke
 Hiway Persiaran Utara(jln nk kuar dr putrajaya Gate 2)

kat selekoh dr LebuhRaya Persiaran Sentosa nk keluar 
ke Lebuhraya Persiaran Utara


seperti dlm bulatan merah tu 



so pagi nih pun xcden lagi ....

dpt amik pic nih je 
takan aku nk benti tepi jalan semata nk amik pic kang jem plak org tgh berkejar nk pi punch sondol bontot keta aku plak .....

Dah jadi perkara wajib tiap kali HUJAN


klu jem tuh perkara biasa sbb semua pakat wat kuar keta takut basah ....




Note : Berhati² di jalan raya ... klu sekali dah xcden keta korg dah tak laku di pasaran, nk trade in pun payah ..klu bleh Kaw Tim ngan insurans wat total lose je ....


Tuesday, October 26, 2010

GA TamaT & Senarai Peserta



Terima kasih kpd semua yg sudi joint my 1st GA
dengan ini diumumkan GA tamat tepat 12.01 am 26.10.2010

peserta yg telah sudi join...


UPDATE :
peserta yg tertinggal aku dah betuikan list contestant kat sidebar 


21) nEa FleriDa

Jawapan & pemenang akan diumum kelak .... beri aku masa untuk check balik jawapan & syarat² ....
kpd peserta yg telah aku tinggal komen minta betuikan pepe tuh sila betulkan cepat² sbb aku akan check lagi sekali klu masih belum dibetulkan mayb akan disqualified ....TQ

Monday, October 25, 2010

Giveaway : Teka Fahim Pegang Ape?

::Sticky Entry::


Tetiba aku terasa nk buat GA 
harap² My 1st GA nih mendapat sambutan & harap ramai sudi join... 



Syarat² Penyertaan :

  1. Wajib Follow my blog  (http://mysweetzlife.blogspot.com/)
  2. Teka ape yg fahim sedang pegang dlm banner di atas.
  3. Buat  entry wajib letak banner & Linkback ke GA nih 
  4. Tajuk entry mesti "Giveaway : Teka Fahim Pegang Ape?"
  5. Letak Banner kat sidebar link back (nih utk sebarkan kpd blogger yg berminat utk join)
  6. Hanya 1 Jawapan sahaja diterima.
  7. Tinggalkan link entry korg kat ruangan komen entry ni.













Tarikh Tutup Giveaway : 25 Oktober 2010




Kalau jawapan yg diberi lebih dari 3 org yg betul aku terpaksa buat undian

Last Day Giveaway : Teka Fahim Pegang Ape?



Sape yg belum joint meh cepat joint ...
hari nih last day ...
sampai tgh mlm nih GA ni berlangsung ....
senang je teka ape yg Fahim tgh pegang ...
clue ade dalam entry nih 

Nak Joint Click Here


Jalan² Bersuka Ria

port berjalan dah tatau nk ke mana ...
sbb tak mo pi jauh²...
nk dekat² je tak yah bermalam ....
so destinasi kali ni ke Genting Highlands je ...
dekat² pun letih gile .....

niat di hati nk main outdoor ....
sbb dah lama tak gi situ since fahim dlm perut 2 bulan cam tuh ...
selamba je main rollercoster bagai tp tatau Fahim dah terbentuk kat dalam .... 
seb baik tak de pepe...
memandangkan Fahim pun kecik lagi tak byk mende die leh main kat outdoor ...
so main lagi sekali kat indoor ...last main fahim kena attack asthma teruk ... 
bulan april 2010....
die pun tak leh nk main pepe ....dan tak reti sgt pun nk main . 

aksi² Fahim kat McD sambil ngunyah Fries kegemaran....


our Family Members 


abah ngan Fahim yg sgt xcited



layan Fahim naik mende yg tersgt slow ni ....





ni budak besar yg pentakut amat ..sabo je la...
spoiled tul smlm sbb anak buah sorg ni ...
semua die takut ... tgk muka die cuak naik Fair Wheel ...

pengajaran : jgn takut² anak anda ... disebabkan Aliff slalu sgt ditakutkan ngan momok, hantu dan macam² lagi ...die mmg takut semua nye ... even kumbang kecik pun die takut ....tahun depan dah darjah 1 tp takut cam budak umur 2 tahun ...sabo je la ..


nih jela yg die main ngan rela hati .... keta api ....yg lain tinggi²...semua kena paksa ... rugi RM28 klu tak main....
sepanjang die dok ngan aku ..asek kena brain wash je .... kena leter..kena marah ...
pastu mula sebek ..."aliff nk pi kat mama la "
"tak mo naik sudah aliff tgu bawah achik eima, pakcik ngan fahim nk naik, klu kena amik ngan org jahat padan muka"

kejam tak aku ... hahaha


Note : 1 hari lagi berjaya ceria kan & hepi kan Fahim

Thursday, October 21, 2010

Balik Langkawi 2 hari

aku balik kg. 2 hari tanpa bertemankan Fahim & Panjang
korg jgn plak slh anggap cam org opis aku kate aku ade masalah ngan laki blik kg sesorg je ... sebenarnya aku ada hal yg perlu diselesaikan segara & rindu bangat ngan Tok aku ....
best betul balik kg.
sronok sgt ... jumpa tok, sepupu, mak sedara aku 
dah lama tak jumpa diorg last balik Langkawi adalah pd awal tahun ari tuh ...
raya tahun nih pun tak balik ...

Flight aku kul 7.45 pm dari LCCT 
sampai sana  kul 8.45pm terus maksu aku bw pi mkn somewhere kat K.Teriang 
sedap ... GULAI PANAS BEN 

balik rumah dah dekat kul 10 mlm ... layan borak ngan tok & sepupu aku sampai dekat kul 4 am ..
byk tul gossip ngan crita terbaru yg aku tatau ...
rasa syg sgt nk tido ...rasa nk terus kan berborak je, memikir kan awek sepupu aku tu nk keja esok nye kul 8.30 am ...terpaksa jugak tido ....
gile tak penah aku buat cam tuh ...
rindu nye kat diorg 

esok pagi nye aku cam biasa la ...  mesti pi jejalan kat belakang rumah pi bendang, amik ulam nk wat mkn nasi tghari karang pastu amik asam jawa muda wat cicah ngan kicap pedas... sedap kecur air lur teringat²...heee sedap nye ....



belakang umah tok aku ... sgt damai ngan sronok ...
tmpt aku kecik main lari² panjat pokok nyior 

bendang blakang umah pegi semata² nk amik rumpai nk letak dlm alang ikan ....
(sila abaikan rambut aku yg mengerbang tuh, angin sepoi² bahasa dlm kg je tak yag la nk pakai tudung bkn nye ade org pun)



ulam mkn nasi tghari ..my fav pucuk kadok ...
nyum...nyum ... 

dah balik ...sedey ....
flight kul 3.15 pm tp delay kul 4.15 pm
sampai LCCT kul 5.15  ...panjang plak tak abih keja lagi ...
so terpaksa lagi tgu sampai kul 6.45 pm....
sempat la layan cite Dendam ngan Chinta sekejap ..
seb baik ade tv ... klu mampuih bosan gila cam kat Airport Langkawi tuh ...
aku dok usha stewardess je ...comey² blaka ... sronok tgk gelagat diorg ..haha 


Note : sesekali jumpa sanak saudara amat besh ..terubat rindu dihati ....


Pemenang Giveaway : Teka Mana Aku Pegi 2 Hari nih??


Aku minta maaf byk² sbb aku terpaksa bgtau jawapan lambat 
tersangat bz td ....

jawapan short time GA adalah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Langkawi my Hometown



pemenang nye adalah:









Note : TQ kepada yg berminat utk joint.  kpd pemenang sila emailkan details anda kpd saya noor.izmaliza@gmail.com

Giveaway : Teka Mana Aku Pegi 2 Hari nih??

Meh Teka Mana Aku Pegi 2 Hari nih??
iaitu pada 19 & 20 Oktober 2010
Short Time Giveaway nih bermula jam 9.15 am hingga 2.00 pm
Jawapan akan mula dikumpul pada jam 2.01 pm dan entry jawapan & pemenang akan dipublish pada jam 2.30 pm


Syarat² GA nih :
:: Wajib menjadi Follower 
:: Tinggalkan jawapan pd ruangan komen
update : teka nama tempat yang aku pegi tuh 

itu sahaja senangkan......



Hadiah :
buah tangan dr tempat yg aku pegi .... 
hadiah tak seberapa nilai nye...


Tuesday, October 19, 2010

Melayan Karenah Anak ::Abah::

Kasih abah...
sanggup buat ape saje utk anak ....
tp perkara kebaikan je la... 
utk perkembangan minda & bkn perkara akan spoiled Fahim
kadang tuh aku rasa cam klakar plak ..

memula die main sesorg ...
boring gamak nye .....



die suruh abah die main sama...
paksa abah dok atas korek tanah(fahim panggey) die....


 die sama joint bapak korek kusyen ...



Note : terhibur hati tgk gelagat org tersayang ....

Monday, October 18, 2010

Fahim Top 12 "Sweet & Cute Baby 'Exploration Time' Contest"

by

Fahim berjaya Top 12 Contest anjuran mamalieyna
Nak tau result Click Here


Result penuh esok ...
mudah²an  ade luck utk fahim ....


♥☻☺☺☻☻☺☺☻☻☺☺☻☻☺☺☻♥

Thursday, October 14, 2010

Maafkan Mama Sayang !!

lagi rentetan dr entry izan tp sebenarnya mmg aku nk cite pun kekesalan aku semalam ....



sedang aku membaca paper smlm 
dlm kul 7.30 pm, en.panjang tgh solat ...
sesambil mulut dok bising menegur si kecik Fahim ...
"sayang jangan la pijak remote tuh
sayang jgn la 
nak ...jgn la pijak ..."

tetiba aku terpana .... bila kepala aku berdenyut sakit terhentak dengan balingan calculator oleh c kecik Fahim  ....
dengan sekelip mata tapak tgn aku singgah kat pipi die ...
Fahim terkejut dan terus menangis ...
pada masa yg sama jugak aku terus sambar fahim ...
aku dukung & pujuk² sambil mintak maaf ....
Fahim merajuk ... langsung die tak bercakap ngan aku...
puas aku pujuk .... abah pujuk pun die tak layan ...kesian nye kat fahim ....
sesungguh aku rasa amat bersalah sbb tertampar Fahim ...
mama tak sengaja nak..
tindakan reflek mama tuh ....
jgn la lempar² brg kat mama lagi ...
even fahim marah .. tak baik nak ... berdosa.....


mungkin fahim marah sbb die tak pijak remote astro ...die pijak calculator...
mungkin itu cara die nk bgtau mama yg die pijak calculator bkn remote...
tp mama dok membebel jgn pijak remote.....


disebabkan fahim ngajuk semalam kami sekeluarga mkn kat luar ...
sesi memujuk Fahim ... supaya kembali ceria ... klu tak, tgk TV pun cam org tak berperasaann....

sebijik cam ni la calculator yg fahim lempar kat pala aku smlm 


anak maafkan mama ye ...
mama tak sengaja smlm ...fahim pun jgn nakal² ye ....



Note : moral dr entry aku ni ... ajar2 la anak2 anugerah ilahi ni dengan penuh kasih sayang .... sesungguhnya aku sungguh menyesal smlm .....

Aku syg sape pun Kau, my dear Husband




rentetan dr entry izan ngan bunga
alkisah kasih sayang kpd sang suami

entry izan mengajarkan aku agar menjadi isteri yg solehah dan terbaik ...

dan entry bunga membuka hati aku, suami aku adalah yg terbaik wlupun die tak de ciri² romantik dambaan wanita ...

suami aku .....
 tak dak nye nk tgu aku dok sebelah br nk tido ...
aku pun sama ... tp yg pasti kami penuh kasih syg wlupun die garang tak bertempat hangin gile tak menentu ..tp aku tau die sayang aku & anak kami sgt.... 
cam pn. bunga ckp die tak tunjuk sifat romantik die tp dia tunjuk sifat bertanggungjawab & caring terlebih tuh ....
garang & hangin tak menentu salah satu cara die luahkan kasih sayang die...
unik kan laki aku nih ...
hanya aku je yg faham ....

aku akan cuba menjadi isteri yg tebaik utk suami tercinta...
aku kena lebih rajin wat keja umah ...
jgn mls² dah ...
tp aku bersyukur sbb die memahami aku kadang tu mls @ tak sempat nk buat sbb melayan karenah anak bucuk sorg tuh ...
asek nk buat aku jd kuda je ... huhu

Yang ...
saya sayang awak sgt tau ....


Note : moral dr entry nih sygi la suami anda selagi termampu dan jd la terbaik utk die .... & utk aku berubah la cik manje ...berusaha menjadi terbaik utk en. panjang ....dan cik kecik bucuk fahim tuh ...


tetiba emo plak pg nih ..... siap luahkan isi hati syg laki kat blog....eeiii aku ke ni ....

Wednesday, October 13, 2010

☺♥Rezeki nk Joint Contest ::Alhamdulillah::♥☻



aku follower http://sinarraudah.blogspot.com/ yg ke 555
yeay dpt hadiah misteri 
rezeki aku la ...
alhamdulillah ....
TQ intan inn sbb entry contest sinar raudah yg ko joint ....
aku pi nk join sama .... kan dah dpt hadiah free ...


Update: Giveaway : Teka Fahim Pegang Ape?


memandang Giveaway : Teka Fahim Pegang Ape? tinggal 12 hari je lagi...
aku tgk ramai yg memberi jawapan tidak tepat aka salah 
aku nk bagi clue sbb aku nk peserta memenangi sesuatu dr aku wlupun harga nye tak seberapa....

ape yg fahim pegang adalah sesuatu yg amat die suka ....
sampai nk tido die bawa mende tuh 
tgh² malam die bgn pun mintak mende tuh
pagi² pas bgn tido die mintak jugak mende tuh 
senang cakap mana pun die pegi mesti nk mende tuh ade klu nampak mende tuh, terjerit² suka
klu boleh godek² entry² aku sebelum nih utk jawapan yg tepat 



Tuesday, October 12, 2010

XTVT: Pahang vs Sabah

sekali lagi minggu minggu nih kami gerak ke Kuantan 9.10.2010
untuk tgk game Pahang Vs Sabah 
Pahang seri 1-1
melayakkan Pahang utk suku akhir
so game mlm nih Stadium Pasir Gudang, Johor
Pahang Vs Johor FC 
kami tak pegi sbb weekday...
jauh jugak tuh ...
klu menang mayb akan turun Kuantan lagi 16.10.2010 nih 

kat kuantan hari tu dok kat Seasons Boutique Hotel RM138 nett include Bfast
ok la... tak mahal sgt ... nk tido je ...

betui² kat simpang 4 nk ke Tg. Lumpur sebelah MS Garden

bilik besar ..selesa la ....



ptg cam biasa bw fahim pi ke laut la...
Pantai Batu Hitam 
awang kecik yg tak brapa sehat ...selsesama dr rumah lagi ... 
kat laut getting worse ....



pic kat stadium tak byk ... 2-3 keping ...
Fahim tak sehat siap muntah².. lg 1 malu nk amik gambo 
org ramai sgt ... huhu
lagi pun mlm hujan lebat sgt ... mmg sejuk gile...
fahim plak tak bleh sejuk² sgt tuh dia cam nk semput sampai muntah ...





last day ... 
bfast terus balik ....
check out kul 10.30 am

pi mkn kenduri umah member pjg kat maran aku pakai  Tshirt je ... hahaha
semua org pakat tgk semacam... ke aku yg prasan tatau la ... 
pic kat umah kenduri takdak... tak sempat nk amik gambo ..
fahim semput ....

Note : mintak² Pahang menang mlm ni ... leh pi kuantan lagi ....