Thursday, January 13, 2011

Ape Kes Saman Org Time Tgh Jem



pagi nih mmg aku hangin ....
pi tahan keta kat susur jalan kuar dr P.9 wat pe 
agak2 la nk wat keja sekali pun ...
aku faham tugas korg tp jgn la disebabkan korg nk jalankan tugas menyusahkan org lain ....

tak pasal lagi 2 minit nk kul 8 am 
br aku sampai opis...

punya la awal aku kuar dr rumah 7.00 am 
seb baik sempat gak ... dah lama tau aku tak merah !!
aku ingatkan xcden ke ape la pagi td ...rupenye ....

dah la elok² jalan tu tak jem ...korg jem kan ...
even aku rasa tindakan/amali korg tu tak praktikal ...
tak sesuai .... dan menyusahkan pengguna jalan raya ....
dan jalan jd lebih jem dr sebelum ni ...
tp aku terima je .... sambil tgh bersabar ....

aku harap pihak berkuasa take note la ..
ttg kerumitan yg kami penduduk Putrajaya yg semakin tetekan...

cam ne prestasi kerja nk meningkat klu dah pepagi dtg keja dah moody 


Note : aku yg tgh boring ngan jalan raya kat putrajaya pada waktu kemuncak .....

18 comments:

MrS. F!zA said...

sabar..sabar.. kalo tak saman makin menjadi²..hahaha

MRS. K said...

hohoho.. dok putrajaya nak smpai opis pon 1 jam? baik la ko dok nilai.. . hahahaha.. 30 minit jer.. kekeke

ummiaqeef said...

same la td ingatkan eksiden. cis! bikin jem je..bengong la..

p/s : apsal ko tergopoh2 masuk lift td? haha..seb baik x langgar kat lift..

eima said...

Fiza
tak yah la saman org wat pe ...
binik sendri gi keja naik keta tak roadtax cam ne ...
nk aku publish ke ...
aku kenai bini polis trafik yg bw keta tak dak road tax..sila saman bini sendiri dulu ok ...

eima said...

mrs.K
hahaha tgu la nanti panjang dah keja aku suruh die beli rumah ye ...

eima said...

Ummiaqeef

bkn tergopoh la dear td ..aku ingat dah tak org ..sbb yg kuar dr lift semua pakat slow la ... aku nampak yg memula tu je ... yg lain tu tak kuar2 ...dah dekat 15's ..aku nk terjah je la ingat dah tak org ...haha

o0o ko la yg ckp sesuatu td ek ...
aku lupa plak ape yg ko ckp something like "seb baik tak langgar" ?? lebih kurang @ maksud nk sama la ...hahah

.::Lynn::. said...

marah nampak.. sabar2
aku dari salak tinggi g putrajaya 17 minit smpai..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah ni betul2 marah ni?adei ape da saman kat tempat jem makin jem la jalan tu dok ngesot2 orang nak lalu, ape ke halnya si pesalah tu wat sampai kena saman?

ciK mOt ©™ said...

huhuhu...segan ar nak cakap lebih...orang tengah marah...:p

eima said...

lynn
tak dak la marah ... hahah awaktu aku menulis entry nih ..aku tgh senyum sambil pk ayat ..hahah

eima said...

anje
takdak la marah benor ... cuma boring dok dlm jeam hari2 je ...
takan aku nk naik bas kot ... tak lalu wei nk nkturun bukit dr rumah tumpangan ke tmpt tgu bas jauh gak ...nk anto fahim yg masih tido takan nk jalan kaki ... tak sanggup ...

eima said...

k.izan
aku manade marah ..hahha
aku doks enyum nih ..sambil gelak2 ...
entry je amarah ..kekeke

Amy Syaquena said...

Marah nampak sabar sabar..kalau tak saman makin menjadi2 pulak mereka nie..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

eima, sringe tu kita dapat masa balqis admitted hospital ari tu, tu yang simpan sampai la ni...

eima said...

amy
tak marah la entry je nampak amarah ..kekeke

eima said...

anje
ye ke ...mmg tak penah nampak ...
fahim belum penah dpt rawatan kat amapang puteri lagi ...slalu nye annur + pusrawi je ...
kerajaan penah warded tp aku minta balik ... tatahan

ch@ said...

itu satu tak faham tu, polis trafik mmg suka buat camni agaknya. suka buat jammed. keadaan bertambah sesak. rasanya lbh cpt guna trafik lite berbanding dgn ada polis trafik. eh ada kena mengena tak komen ni? =)

eima said...

ch@
ade ..mmg kena ngan topik aku nih ....
tp mmg betui la....