Tuesday, January 18, 2011

Belajar Mengenal & Fahim

tgk gaya cam budak dah besar kan ....
kejap je anak bucuk aku ni membesar ...


Fish 



ni ape ek ......


ni yor (telor)

skrg nih ade masa je(klu die dah boring layan DVD + kartun) ..mesti fahim akan habis kan masa kat meja ngan buku² die 
tah mende la die dok ngomel sesorg kadang tuh ...

klu aku free aku akan bacakan buku untuk die ...
sambil sound efek dr sore aku sendiri ...

kadang² bgn pagi die terus terjah meja die sambil 
dok baca ABC + gambar kat meja kecik tuh ...

cth :
yis - polis
muk -Nyamuk
loyi - Lori 

mesti budak sebaya Fahim yg dok taska dah byk die kenal 



Note : terasa cam nk hantar Fahim ke Taska boleh die blajar ...ni nk harapkan mama je ..jd cekgu tak bertauliah + bekas cikgu ganti time praktikal dulu....

20 comments:

ciK mOt ©™ said...

fahim dah big boy...
eima, fahim pandai cakap masa umur baper...
si irfan anak akak ni dah nak masuk 2 tahun lum pandai lagi...
abc pun tak berapa pandai...lain bennar dari kakak dia...

MrS. F!zA said...

sape kt blkg faheem tu??hahaha blh tk nk komen mcm ni?

bgus fahim rajin bljr cpt sikit pndai..
ou pnh jd cikgu ganti ke??ekekek

eima said...

k.izan
dlm umur 1 Tahun 8 bulan kot...
time tuh dah pandai mengarah memacam ...

setahun lebih cam tuh ..die buat bahasa isyarat ...haha klakar klu ingat time ni ... lawak benar...

nk susu buat gaya minum susu, nk puting buat bunyi switt tuh ...
nk tgk tv buat gaya tekan remote...hahha

eima said...

Fiza
hahaha boleh aje...
aku pun tatau nk edit cam ne gambo ..klu aku blur kan gambo org blakang tuh ..cacat plak pic anak aku ... lantak la ...

that's my SIL ... staying with us...
blum kawen lagi ...

aku cekgu ganti ...a'ah 2 bulan ... time tuh pektikal kat ABIM as a seksiteri la ... tp ade cekgu math branak plak ..aku dikerah mengajar...hahah

LiErOSe~QiEmi said...

weh.. aku pun risau gak weh.. anak aku macam tak nak cakap je weh.. normal ke weh??? aku mcam dah nak refer pakar je rase..

MRS. K said...

bunga ni risau sangat la..
budak tu kecik lagi tu...
lain la klu dah umur 4-5 taon tapi still tak leh cakap, ok la bawak pi jumpe terapist

eima said...

bunga
haaa betui tu K ckp tuh ...
rileks la ... fahim dulu pun misi sebuk nk rujuk pakar sbb die tak mo ckp asek wat bahse isyarat die ... dah sampai masa die bercakap ... aku tak larat layan .... sabo k ...nanti bercakap la Qimie tu..

eima said...

K
aku setuju ...bunga sila bg masa utk Qimie..
jgn risau k

haaa aku reply utk bunga 2 kali yo

ch@ said...

pandai fahim ye, mama fahim jangan ajar salah2 ye, nanti masuk sekolah susah pulak. jadila adik ipar kita, monyet dikata awang. esok2 cikgu kata monyet, dia marah cikgu pula. hiiii.

eima said...

Ch@
hahaha
jgn ko risau k ...aku mmg ajar yg betui punya...
tak dak lagi la aku putar belitkan ...

Amy Syaquena said...

Bagusnya fahim..semoga menjadi anak yang pintar ye sayang...

E.d.Y said...

gaya berfikir tu macam budak bijak la

ummiaqeef said...

aqeef pun same. x pandai ckp jelas lg..asal bunyi ujung2 je.. ular(yor)..telur(yo)..ingat nak antar school gak. kalau ko dpt tmpt bgtau aku ek,hehe..

eima said...

amy
insyaallah..berkat doa ko ...

eima said...

EDY
aku pun suka pic tuh ... nampak pandai kan

eima said...

ummiaqeef
tu la ... nanti aku nk survey tp nk tgu fahim besar ckit dlm 2 tahuns etengah ke

Nini D.. said...

kalo bg Fahim & Afif sembang ni..mau kita yg xpaham apa yg diaorg sembangkan..

Nini D.. said...

lupa plak...ang kene tag...
http://sparklemaneh.blogspot.com/2011/01/lucky-giveaway-by-littleimie.html

eima said...

NiniD
hahah betui tuh ...kompom ...fahim sembang ngan kawan kat umah umi die pun aku ternganga nk faham

ok aku nk pi wat la ni....

LiErOSe~QiEmi said...

manje & kay: huhuhuh... thanks for pendapat korang.. ok2 aku bagi anak aku masa...ermnn harap2 sumer ok