Tuesday, January 11, 2011

Cameron Highlands Again

Permulaan Vacation Tahun 2011
adalah Cameron Highlands

last pegi klu tak salah bulan 7 2010 lepas
cam biasa tak dak perubahan yg ketara kecuali dah ade parking 2 tingkat kat Bus Station Tanah Rata ...
tp belum buka lagi la ....
Maybe time k.izan aka CikMot  pegi nanti dah buka dah kot..
tp ape kaitan jejalan kat CH ngan parking bertingkat bus station tuh ...hahaha 

aku pegi kali ni org tak ramai ...org meniaga kat pasar mlm pun tak ramai...
dulu tiap kali pegi mesti bergesel2 montot ngan nenen ngan org depan ngan belakang...
kali ni lengang... jalan clear..keta parking dekat ....

kat Kea Farm pun sama ...
mayb sbb sesi persekolahan baru je mula kot...
dah tengah bulan .... aku rasa hujung bulan nih ni mesti ramai balik ....
tp serius aku kate .... suhu amat sejuk dr biasa 20'c 
angin yg kuat ...sampai ke tulang sumsum....
naik beku...mmg sesuai utk mengawan....hehehe

 Standard Room RM 129#
harga berpatutan la .... 



Note : Fahim sgt ceria .... dan yg paling syok sekali + alhmadulillah  Fahim dah jarang kena attack asthma die ... even kat sana sgt sejuk .... org cameron kate Januari mmg lebih sejuk dr biasa tambahan plak musim hujan...


20 comments:

ciK mOt ©™ said...

ishh...ko dah sampai dulu ye eima...tak aci tak aci...mana souvennirnya

bun_nee said...

xpenah lagi pegi cameron.. padahal dekat je ngan sini.. hehe xsempat kot. suami jauh

:.nick.: said...

niyg aku rse menggile nk gi nih

ummiaqeef said...

rajin g CH ek. aku pernah pegi sekali je..

eima said...

ummiaqeef
Tahun lepas 3 kali kot
2009 4 ke 5 kali ...
aku pun tak ingat
laki aku suka sgt pegi ...

Nad @ MamaZakwan said...

eh,eh..fahim isap 'lolipop' lagi ke?hehehe
syoknye pi CH sejuk2 ni..lalu mane? tapah ke, simpang pulai?

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

pernah pi sekali jerk, best pi tepat sejuk2 ni...mesti banyak beli ole2 ni...makin encem la fahim

hyazz said...

weii...best nyer eima...dah lama dah xpegi saner...teringin la plok...huhuhu

eima said...

k.izan
ade la ...
hahah pegi tak plan pun...
esok nk wat GA FM

eima said...

bun Nee
nanti pi honeymoon kat ctu ek ...

eima said...

nick
sila la pegi ..keta ko kan besar ...takat nk borong sayur 4-5 kilo tak dak hal punya la

eima said...

Nad
hehe ari tu dah tgal 2 hari ...pastu die asek tak mo dok diam ngan ngaruk lebih abah beli balik puting kat die ...

lalu tapah ... fahim 2 kali muntah

eima said...

Anje
sbb byk kali pegi tak dak beli pepe pun ...
beli jagung ngan sayur ckit je ...strawberi pun tak beli

eima said...

hyazz
bleh la pegi lagi ... besh jugak sbb sejuk ...tak dak la nk berpeluh2

SYANI said...

Amboi.. awal tahun dah start gi cuti-cuti.. Jelesnya. Baru cadang nak pi CH awal bulan depan tapi sepanjang minggu tu hotel dah penuh.

eima said...

SYANI
cuti skool ke.. chinese news year ??
tp time tu sesak ckit la...
tp best happening....
tp pyh tang nk park keta la

mamalieyna said...

best tuuu...! sejuk2x yee...fahim sure happy nih! ^_^

eima said...

Fahim happy la ...
semua die tunjuk2 semua dpt....
kan byk mende cam mainan... bantai la ...
dpt plak mkn jagung ...lagi la die suka

MrS. F!zA said...

kalo tahu eima gi blh pesan jagung manis dr cameron..wakakakaka

eima said...

fiza
sedap ke jagung tuh...
mkn yg mentah kat sana punya la manis...balik umah rebus tawar...cam ne tu...tp pjg mmgsure beli sbb die suka bw mknan utk kawan tmpt keja die....