Tuesday, January 4, 2011

Fahim yg terlampau ssh sgt nk tido ::korg ade tips::

hari sabtu lepas 1.1.2011 New Years kami dok umah je 
tak de pegi memana pun ...
pagi pegi bfast kat mamak biasa 
jalan2 sampai tghari ..mkn siap²...

nak balik umah tido tghari je....
abah dah layan tido ...mama pun sama nk tido tp budak kecik tak mo tido ...
asal mama masuk bilik die jerit2 jom kuar ...

ajak teman tgk tv ... 
tak pe mama tak kisah ..byk lagi keja mama leh buat ....

petang abah bgn ajak p Pasar Malam Bangi 
budak kecik masih cergas ....
kat pasar malam masih waras lagi ....

bila masuk keta leh loncat2 lagi ....
keta baru jalan tak sampai 10 minit ...
Fahim  bleh mkn kepok sambil pejam mata...
last2 die sandar sambil ngunyah sambil pejam mata...
tetido mulut ade kepok ... bahya tul la ... bleh tercekik ....
aku terpaksa korek mulut die

balik pasar malam mak pak singgah mkn kat mamak p.9 dulu
anak tgal dlm keta cam biasa la ... cam sebelum2 nih ...
gelap tak sedar rupenye anak terjaga melalak sampai muntah ...
abih seat keta...huhu
kesian...terjg cr mama abah takdak ..sape pun tak dak ... haha
mama peluk2 sambung balik tido...


ini la rupe budak yg payah tido ...mata dah ngantuk sgt tp ttp tahan biji mata jgn pejam ....
sanggup lagi nk mkn sedangkan mengantuk sesangat tu... last tido kepok masih kat tgn...


die tido dr dlm keta sampai pagi esok ...hahah
tp tgh mlm ade jugak die ngingau tanya  

Fahim : bobok(kepok) ayim aner??
mama : ada mama simpan ..esok mkn ....

selang 1 jam lebih bgn lagi ....

Fahim : mama ayim yak ... nk cuh ntot....atai ngat ...
mama Fahim berak... nak basuh bontot...gatai sangat
mama : ye ke .... 

tak berak pun sebenarnya...kat pasar mlm die berak basuh air tak cukup... tak mcm kat toilet...die tak puas basuh kot..tu yg mlm ngigau kate berak tuh...hahah

21 comments:

::Mamalyna:: said...

lyna ari ahad, pecah rekod, siang tak tido langsung... melasak jer

eima said...

mamalyna
ni pun sama la tak tido siang gak tp bertahan sampai kul 7.00 pm je ... pastu terlentok sendrik..tak yah paksa pun...

@e_da said...

fuhh mmg susah kan nak tidokan.. kalau malam cuba tutup semua lampu sampai dia tak nampak nak main apa.. tp kalau siang tak tau gak nak buat camana.. kdg2 kalau ida tertido .. mika mainla sesorang bahaya gak sebenarnya.. tp kita yg tak larat tunggu

Zur@ZaRi said...

comel jer bunyi nyer...
budak tecik mmg banyak peel kan... sabau jer la...

fahim da pandai basuh yak sendiri yer... kagum!!

syawalsimpsons said...

kelakar la fahim ni..hahhaha...nnt mesti syawal pun cam2 kan...

:.nick.: said...

ya tu diaaa.....anak haku pom semalam...dengan selambanyer bgn cakap ibu beyak pada pukol 3.30pg.....dan dengan selambanyer aku kene bgn pepagi kene lak air sejuk...adoiiiiii.....kul 330 pg gak dier g berak...hahha....

~aSHa~ said...

eheheh ngantuk2 pun nak mamam lagi..sweet

LiErOSe~QiEmi said...

haahahha.. comel je fahim ni.. cubit baru tau nakal2 ni.. tapi sadis weh time dia bangun tido takde sape dalam kete.. cian dia..

eima said...

@eda
letih mak nak oi...
tau skrg kul brape die tido..selagi tak kul 12 ...selagi die berjaga...
klu kurung die dlm bilik .. terjerit2... nk kuar..nk kuar ...

eima said...

zura
dah pandai ... tp kite kena tgk jugak la..takut tak bersih ...
tp klu die berak terus basuh tak pe .. sbb poo tak lekat montot...klu dah lekat mama jugak kena sental dulu..even die ngamuk basuh sendrik....

tp tgn die la nk kena tgk basuh betui2 pastu ... kadang tu ade poo kat jari die ...eeeiiii

eima said...

sue
tak lama lagi cam tu la ..ko tgu je la... haha
kecik rileks je even die suka terjaga tgh mlm nk susu bagai ... tak penat ..tp bila tgh melasak cam ni... huuussiisshhh

eima said...

nick
fahim nih tak terberak tgh mlm lagi melainkan die kena cirit birit yg teruk sampai warded dulu tuh...

die ngigau je mlm tuh..konon berak ..tp tak pun..hahaha

ummiaqeef said...

aqeef kalau cuti 1 hari nak tgk cd je,xde can org nak tgk tv. x kasi dia guling2 kat lantai. kalau hari keje ni balik keje msti nak bukak smpai malam. hari2 tido lambat coz tgk tv punye pasal,pg bgn lambat. hantar umah pengasuh pun slalu dia tido lg..

eima said...

asha
tak penah cam tu kak ...tatau nape la ari tuh die berkeras tak mo tido...dah paksa die ...sumbat dlm buai ... tak jalan gak ...

kepok tu fav die ... ngantuk pun nk mkn gak kot...

eima said...

bunga
aku sedih gak... kesian..cam dah lama je die menangis sbb die dah muntah..aku dah parked keta dekat sgt ngan table kitorg ..leh plak tak prasan ... gelap

Amy Syaquena said...

comel la fahim biasa la dear mungkin tue peel budak-budak kot..

eima said...

amy
org kate time tido org diorg berkembang..recall balik ape yg diorg blajar....tu pasal risau klu die tak mo tido tuh..pyh sgt nk tido

MrS. F!zA said...

haihh fahim sampai tido smbil makan..bahya tu eima..

ha korang biarkan ank tido dlm keta masa korg makan??haihh lg bahya tu :p

E.d.Y said...

sabar je la..budak2 biasa la.layankan je..huhu

eima said...

fiza
keta park kat sebelah je la ... pintu tak kunci ...tingkap buka ... kunci kat abah...tp time tu aku pi byr la ... so mmg tak prasan yg die nangis ... ade le kot 2-3 miit die nangis ....

bis tu nk wat cam ne ... die mkn pas tu tertido ... tp aku korek balik mknan dlm mulut die ...

eima said...

E.D.Y
mmg aku layan la tu ..aku tak layan mmg aku paksa die mkn ubat tido dah ... hahaha
smlm pun saja je aku tak pasang charger laptop ...bair terpadam sendiri ... terpadam die tido la