Thursday, January 13, 2011

Kena Sound Sbb Tak Guna Raga Masa Beli Barang Kat Carrefour

nih pun entry amarah gak 
pjg kan title aku 


nampak je amarah tp aku tak brape nk marah pun 
sedikit geram je ...


Hari Isnin lepas 11.1.2011 aku kan MC
so tghari tu kuar ngan enPanjang
pi CARREFOUR, ALAMANDA
nk pi beli bedak aku ngan ubat gigi kunun dah abis 

aku pi la amik ubat gigi ..jinjing cam tu je ..cam biasa ..
tak berbakul bagai sbb nk beli 2 brg je

sedang elok dok duduk dgn cara menyangkung  sopan dok belek bedak 2 way cake mana aku nk amik ...
terdengar 1 suara 

"tak boleh jinjing brg cam tu ... kena guna bakul" 
(dlm nada keras dan kasar)

aku jawab : " eh sejak bila pulak"

"mmg tak boleh...mmg dr dulu lagi"

aku jwb lagi : " saya bkn sekali dtg cni!!"

"eh mmg tak boleh, itu mmg peraturannya"

aku: "sejak bila pulak ade peraturan cam tu "
(time ni aku dah bengang dah, aku dah bgn dah nk pi kat die)

pompuan blah cam tu pas sound aku 

ade mamat pakai bj sama cam die dok berdiri 
cegat tatau ape yg jd 
menjadi mangsa makian aku 

mcm² soalan aku tanya die 
yg die jawab: "kak tak dak la peraturan cam tu ... tak pe kak sabar ye ...cool kak ...sori"

enPanjang cam biasa la ... dok bebel maki hamun die ...
kire aku lg cool la ...klu panjang yg kena sound mau nye die maki hamun pompuan tu ....



aku berlalu pegi nak pi amik minyak masak plak ...stok plak tak dak, lagi la mengundang kemarahan aku ...


pi kaunter nk byr sekali lagi budak  cashier aku tanya lagi sal peraturan nk beli brg kat carrefour mmg kena bw bakul ke hape 

budak cashier ckp mana ade peraturan cam tu ... tak penah dgr pun ..suka hati kak la nk bw brg cam ne pun ...

die ckp yg sound aku tu NEW STAFF/PROMOTER 

ni la gambo pompuan tuh ...



sanggup aku pi Alamanda semula hari selasa nk pi snap gambo die ...

sambil aku lalu saje je aku jinjing Kalsium fernleaf ...
saje aku stop kat " eh hari ni tak mo sound saya suruh amik basket ke??"

mamat yg suruh aku cool tuh 
masih lagi wat isyarat tgn suruh cool ...sori ye kak 


klu korg kena sound tak bertempat cam tu ..korg bengang tak ...
ingat aku org hulu banat ke tak penah pegi carrefour ??


Note : teruk kan perangai aku ..klu aku tak puas hati cam ni la perangai aku ... nk cr gaduh je kejanye

23 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

bukan hang nak cari gaduh pun eima
pompuan tu yg buat pasai!
tak penah2 ade syarat gitu pulak..
sogo ke jusco ke ade ke gitu?
macam la kita nak curi barang
pegang gitu trus blah..adusss..hangin!

melayu ke cin2 tu?

@e_da said...

wahh patutnya tanya dia balik.. u nak sound saya tunjuk kat maan ada tulis mcm u cakap tu.. huhu saya pun sama cepat hangen....

::Mamalyna:: said...

hehhee... kesian dia... tak pasal2 dapat free perli ngan ko n iklan kat blog ko, hehe

.::Lynn::. said...

cayok la ko sanggup g lagi sebab nak ambik gambar dia......
hahahhahahaa

MRS. K said...

ko memang orang ulu.. pulau sana nun.. kekeke..

asal cam tepung gomak je muke die?huhuh

siti nurkhijah said...

tang p sekali lagi tu yang terbaik...

aku kalau org tegur elok2 aku ok jer tp kalau tegur nak tunjuk dia pandai,garang lagi hebat... dia tak tau aku lagi hebat....hahaha

MrS. F!zA said...

ooo minah tu ka buat ko sakit hati.. tkpe2 nti aku p c4 buat liputan sikit psl dia..ekekeke

eima said...

Nad
haaa itu la yg panjang ckp ..die ingat kite tak dak duit nk curi bedak ke ape ...

eima said...

eda
aku tak sempat nk bgn nk hamun die ...dia adah blah ...

eima said...

mamalyna
haha padan muka ..kuang ajar sgt ...
they all ckp ade org rembat susu baby ??ptt ke .. mana ade org beli susu tak buh dlm plastik ..biar logik ckit ..brg kecik ok la nk rembat

eima said...

lynn
klu dah marah mmg aku sgup....

eima said...

K
weh tok aku je dok pulau ok ..aku dok darat ye ... bandar lagi ye ..hahaha

tah pakai bedak ......nampak sgt klu tgk muka berminyak

eima said...

hyazz
aku mmg dah nk mauk dah time tuh ... bleh plak die blah .. mamat tu la jd mangsa aku lepas kan geram skali ngan budak cashier ...hahah

eima said...

Fiza
sila la tnya die die pakai bedak ape sampai bedak betepuk gitu ...

:.nick.: said...

ko memang....lau aku....aku jawab cenggini jerk....kalau gitu cik puan g tolong amikkan bakul utkl sayer la...hahhahahahahh

Papa Mifz said...

wah suka2 jer wat peraturan baru yer...

E.d.Y said...

peraturan tu dia buat kot...tp...sanggup tu dtg balik amek gambar promoter tu..haha

ummiaqeef said...

kalau aku pun aku marah..haha

ch@ said...

suka hati la nak bawak macam mana pun, selalunya promoter ni taktau pun syarat tempat kat mana dia diletakkan. agaknya dia tgk awak susah payah bawa barang tak? tu yg dia sound tu.

eima said...

Ch@
hahaha tak dak maknanye ssh..aku bw ubat gigi je..tu pun yg sederhana je

eima said...

nick
KU MMG NK CKP Kt die..tAK Sempat aku nk gi kat die ....die dah blah....

eima said...

papamifz
tu la pasal ...wat peraturan br tak kisah tp biar beradab

eima said...

ummiaqeef
nanti hang pi alamanda die dah dpt uniform dah...kikiki