Wednesday, January 12, 2011

Penutup Vacation 2010 ::Langkawi::


ni cite vacation last year punya ...
aku tak dak masa nk up kan ....

26 - 28 Dis 2010 aku pi Langkawi sempena nk celebrate 3rd Wedding Anniversary 
plus balik kg jap la ... tgk tok aku tuh ....

kami gerak dr Putrajaya kul 9 pm 
sampai awal gak dlm kul 4.00 am lebih la ...
lepak kat Jeti K.Perlis dulu .... 
tido ...bfast..kul 8am br naik Feri ....





Kami Check kat Bayview Hotel 
depan Maybank tuh ...asek kat tepi pantai je ...nk merasa kat tgh pekan plak...




RM 200# booking online
ok la 4 stars


Keta sewa kakak ipar aku  tak leh nk naik bukit ...hahah
OTW nk pi Cable Car


posing ape tah cam tu budak kecik nih .....



sekali ngan kami kena stop teman kan diorg gak ....
nampak tu la org² yg naik keta serena tuh ..hahah mana nk larat naik bukit .....




dah sampai Cable Car tp kami tak naik ... lepak main bubble ngan mkn² kedai belakang aku tuh ....
tetiap balik naik..... boring....


Kat belakang Pekan Rabu Langkawi .... pic ni Fahim yang amik ..... 




Kat Lobi Hotel ... ade lagi pokok Xmas


kat pantai dekat Kuah tuh ....aku pun tatau pantai ape ....


28.12.2010 aku gerak dalam kul 10 am naik feri ...
terus gerak siap singgah umah abah aku kat Sg. Petani 
kami sampai kat Putrajaya kul 6.00 pm 

kami yg naik keta sampai dulu dr org naik flight siap pi pick up diorg kat LCCT ...hahahha
Flight Delay almost 3 hours ..haha 
dah la checkout kul 12pm ... flight kul 5.30 pm ... delay lagi ....
bayangkan penat tak nk menunggu ... haha 
aku enjoy naik keta dr naik flight klu dlm semenanjung nih .... byk tempat yg aku leh singgah 




12 comments:

MRS. K said...

ko ni duduk langkawi bape taon nama pantai pon taktau nih? kekekee..

bila taon pulak aku nak pegi sana ni? tiap2 taon pegi pon boring jugak..huhuh

ciK mOt ©™ said...

ni bukan kira bercuti weii...tapi ko balik kampung...lalala...

AMIE ABDULLAH said...

insya allah bulan 3 ni i ngan hubby nak bercuti ke langkawi..celebrate besday my hubby sambil honeymoon lagi..x sabar rasenye:)

Nad @ MamaZakwan said...

wa..sedondon setiap mase ye..hepi de femili, hheeheh

MrS. F!zA said...

2 dalam 1 la ni ek.. takpe2 boleh diterima holiday + balik kpg..ekeke

eima said...

Mrs.K
tah ko asek pegi langkawi je ....
aku tak pe la wajib balik ... sbb nk tgk tok aku ...

eima said...

k.izan
bercuti la ...
aku aku balik dok hotel ape ... mana dok umah tok aku ... hahahha
aku pi tgk die kejap je ..pastu berjalan je ...
kejam tak cucu ???hahhaha

eima said...

meen
uik .. ye ke ...
dah book flight + hotel ...
kim salam sama org kg aku la ....

eima said...

Nad
takut hilang senang nk cari ..kekeke

eima said...

Fiza
kira bercuti la ...
klu balik kg ..aku dok umah sembang ngan family member ..ni idak aku lebih berjalan ..hahah kesian tok aku ... tak pe tok nanti cek balik lagi ye ....

syawalsimpsons said...

wahhh bestnyer naik flight...hehhehe...bestkan cuti kat langkawi

eima said...

sue
aku balik langkawi naik keta la ....MIL & others yg naik flight...
kitorg bk destination lain nk singgah ....