Thursday, January 20, 2011

Plan Picnic postpone ...

br lepas berkejar nk pakai bj Fahim lepas mandi ...
nk pakai lotion, bedak ngan minyak rambut...
letih....

plan aku sekeluarga gi picnic today cancel sbb...
risau jalan jem time nk balik karang ...
sbb kompom ramai yg gi PD cam slalu ...
tak sanggup rasa nye menempuh jem kat Highway Plus tuh ....

perjalan yg patut amik masak 1 jam 30 minit tuh ...jadi 3 jam ...

lagi pun enPanjang demam plak ...jangkit selsema dr Fahim ...
tah mende diorg ber2 buat ..asek dok bercium belasah sesama sendrik ..last dedua kena selsema...

tak pe la hari lepak area rumah je ....
pi jalan kat Dataran Putrajaya je ke ...
bw Fahim naik moto area Masjid ke ...
(naik motor ?? pttnye pi beribadat klu kat masjid kan ...tp kat putrajaya ni terbalik)
depan masjid pun org sedap beromen ... nk je aku ketuk keta diorg ....
patutnye turun je bala kat diorg yg buat maksiat depan Rumah Allah....

eh melalut plak aku ...nk bgtau plan tak jd je ...hahaha


enPanjang kate klu jd ...die sehat tak aral ...
pi PD bw ke hari sabtu ahad...
aku tak kisah ...tp budak kecik tu la yg sebuk nk ke laut...
nk bw pi Bagan Lalang pun pikir byk kali ...
sbb today kan Thaipusam ...ramai yang dok berarak Kavadi...
kompom jem jalan sbb jalan nk ke Bagan Lalang byk kuil Hindu 

ni budak kecik dah mengamuk ajak main ultraman ....
ajak lawan ...ok la ....nk pi berlawan dulu ...daaaa



Note: hilang ideas mak nak ...tah pe memde mama taip pun tatau ... main hantam je .....ape terlintas kat kepala...

11 comments:

:.nick.: said...

dah pulak dahhhh

eima said...

nick
hahaha besa la kitorg klu plan mmg kadang jd kadang tak...melainkan klu kami mmg dah book hotel pastu dah byr deposit ...hahhaha

MRS. K said...

ko balik ikut jalan kampong la.. huhuh... nanti tembus kat sepang tu

E.d.Y said...

sabtu ahad mesti ramai org

eima said...

aku tau jalan kg tu K ,...gile ko ...kompom jem ..ctu kan byk kuil ...
kan tembus kat simpang 3 nk Bagan Lalang tuh ..dekat Mahkamah Sepang tuh...baik tempuh jem kat kat hiway than jln tuh ....

Fida Ghazi said...

ikut jalan lama la eima.. itu ari aku balik johor ikut jalan lama.. tembus sepang, tembus pd, tembus melaka..sampai la johor.. seronok jugak..sesekali..

eima said...

EDY
tu la ...sabtu ahadpun sama dok umah je la ... tgu bulan depan2 plak jalan ....

hyazz said...

eima... susah2 sangat...bawak la si fahim tu ke pantai kat Hotel Pullman... deme kata cantik ler...tapi kecik jer tempat nyer

LiErOSe~QiEmi said...

aku pun dok rumah je manje.. bawak qimie pegi taman je.. tapi, sampai takmau balik dia kalau sesekali ke taman.. tu yang tak larat tu uhuhuhu

eima said...

hyazz
pantai hotel pullman kena byr ke

eima said...

bunga
last2 mmg ke taman jugak la aku ...hahah tp fahim die cepat boring asek ajak pi kedai je