Friday, January 21, 2011

Terpaksa Guna Cara ni utk bg Fahim mkn ubat

2-3 hari nih Fahim tak brape sihat sgt ...
asek selsema je ...
selsema dah nk kering ...
abah plak infected ... Fahim tetiba batuk plak ...

so smlm aku dah bw pi klinik amik ubat ...

so smlm jugak dah start antibiotik sbb tonsil dah merah sikit ...

td kul 12.30pm dah cukup time mkn ubat ... Fahim tido plak ...
aku tak mo miss antibiotik sbb karang virus tuh makin imun plak ...
nk kena amik dose yg tinggi ....kesian bdn anak aku ...

so terpaksa la aku guna cara ni 


tp kena make sure anak korg telan ubat tu ye ...
karang die tersedak bleh lemas...
kocak2 la muka die ke ... wat la pepe ..janji die telan

aku penah tgk something like this b4.. kat alamanda tp tak penah terpk nk beli ....
so guna ape yg ade je la ... nanti nk pi beli ... incase jd la situasi cam ni leh guna ....



18 comments:

aanie said...

kreatif...blh try ni...hehehe..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

tak sempat nak komen entry sempat datang klik2 heartbeat je...nanti malam baru datang balik

MrS. F!zA said...

kretip jgk..tp cpt ke ubat tu nk trun habis??kna buat lubag besar la kan?

:.nick.: said...

hoh kretib tol...miahhaha

Nad @ MamaZakwan said...

berjaya ye?
nk cube kt zakwan gak la kalu die demam, hehe

Nad @ MamaZakwan said...

eima, mmg ade jual sblm ni baju mickey tu, tp dah sold out la eima,hehe...
mmg jual utk 1 famili ~ papa+mama+anak..

tp papazakwan takmo pakai, tak macho katenye pakai baju mickey, haha!

MRS. K said...

anak aku pon tgh selsema ni

Fida Ghazi said...

tinggi daya imaginasi ko ni eima.. bagus!!

kalo anak2 aku eima.. aku jolok syringe tu dekat2 kat tekak..tekan terus... mmg tade ampun!

E.d.Y said...

haha..kretif2...tertipu fahim

eima said...

aanie
sila try klu anak dah tetido tp dah sampai time utk mkn ubat ...make sure die nyot2 dan telan ye ...

eima said...

anje
TQ dear....

eima said...

fiza
tak perlu lubang besar sbb ko kena pastikan anak ko nyot2 ubat tu ..klu lubang besar then ubat kuar abis tp tak telan leh wat tersedak ....

eima said...

nick
terpaksa pk cam ne nk atasi masalah ..klu fahim jg aku terpaksa bedung die nk kasi ubat ... bila dah tertido ubat ckup time kena bagi every 8 hourly sbb antibiotik

eima said...

Nad
berjaya sbb fahim dah tido so die tak prasan sgt ...
sbb aku paksa die nyot + telan dgn cara...geli2 kan pipi, telinga, dagu die ....

eima said...

nad cantek la bj tuh ...klu dpt pakai semua sama kan besh kan ...klu ade stok nanti bgtau ek ...nk mickey ke ape2 yg comey la

eima said...

Mrs.K
fahim dah beransur pulih selsema tetiba die batuk plak ... kes nye mkn ais krim 3 cup sekaligus ...sbb abah gunting rambut sebelah 7E
aku skrg nih tgh train bdn aku utk terima ais krim...

eima said...

Fida
kak klu die tak tido mmg kena paksa gak...sekali ngan bedung tau ...hahha picit idung bagai ... sbb dah tido tepaksa pk cara lain

eima said...

EDY
hahhaah kesian kan kat anak aku ...nasib la ... mama nk bg die sehat