Tuesday, February 22, 2011

Aku Lapo....Aku Lapo ... AKu Lapo....

sampai ko boss buat aku cam ni 
aku baru je buka pintu bilik ...
tak sempat nk sentuh suis lampu

ko dah jerit panggey aku ...."masuk jap"
tak sempat lagi nk letak handbag aku berlari dapatkan ko 

aku bajet pas tu ko akan bg masa utk aku pegi tapau makanan sbb masa bekerja aku belum lagi bermula ...
sangkaan aku meleset .... ko bebani aku ngan multitasking ...
sampai aku tak menang tangan ....

aku sgup anto anak aku awal pagi buta semata2 nk pi bfast pepagi 
aku pecut bagai nk gila kat hiway putrajaya tu 
semata² nk kejar masa nk sampai awal 30 minit...
nk pi beli bfast 
aku tak leh hidup klu  tak mkn 

sampai hati kau boss

bila dah kul 9.30am ko pegi meeting 
kat cafe tu dah tak mende dah yg tgal hanya lah nasi tghari 
aku tak mo mkn  nasi tghari utk bfast ...
aku nk nasi lemak ....
nk nasi lemak .....

balik dgn kekecewaan 

rupanye ada hikmah enPanjang bgn awal pagi goreng donut ngan karipap frozen 
offer aku ...aku wat tak layan .......
aku nyesal ....



Note : aku lapo...aku lapo .... nk pi cari biskut ngan air milo 3in1 kat pantry .........

update :



sarapan pagi aku ... hopefully bleh bertahan sampai ke tghari ....

27 comments:

cikmOt said...

bos ko tengah baca ni...

:.nick.: said...

tu la...lenkali klu laki ko ajak makan ko rembat jerk...hahhah

syawalsimpsons said...

ALA...ciannyer...asal x break1st ngan en panjang je dolu...mmmm...

eima said...

@cikmOt

blog aku dirahsiakan dr org opis aku ...haha hanya BFF je tahu

eima said...

@:.nick.:

aku nk mkn nasi lemak le ... tak mo kuih last2 mkn biskut kering je...sadis

eima said...

@syawalsimpsons

enPanjang kerja siang this week ... so tak dak sesi mkn bersama ...
cari mkn sendri tu yg jd cam ni ....

deelira@deeliraz said...

uih kemain sedap biskut cicah milo tuh..

Ujang9897 said...

aku pun lapo...=(

eima said...

@deelira@deeliraz

sedap la jugak tekak nk kan ... nasi lemak ...

eima said...

@Ujang9897

ololo kesian nye ...
aku pun sama ...even biskut atas meja ...
aku tak sempat jugak nk mkn ..last2 air milo tu sejuk cam tu je ... pastu sendawa angin ..

ummiaqeef said...

mak ai,bukan ko ke aku nampak beli sarapan kat blok E3 td? ke x jadi beli?

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

tak pe lapo last2 dapat makan biskut pun jadik la kan....

LiErOSe~QiEmi said...

laaa.. tak leh ke mintak kirim sesape belikan tadi??? ko ni.. cian baby dalam pewot tu tak makan tau.. hihihihi...

Amy Syaquena said...

kalau dah lapar dapat makan biskut pun jadi..asal la ko x kirim kat sapa2

siti nurkhijah said...

tu la...
len kali jgn juai mahai..

Nini D.. said...

adeh...sian ko manja..jgn gastrik sudah..

hyazz said...

alahai... sian nyer kat ko manje... len kali jgn sombong ngan en pjng no... lgi satu... awat tak cakap kat bos..nak p makan lu

eima said...

@ummiaqeef

kul brape itu ?? klu awai pagi idak la aku ...huhu
aku pegi dah kul 10 pagi daaa...
tak sempat langsung nk kuar td ...

Edy Zaidi said...

huhu..sadis betul cerita...cukup la tu..biskut cicah milo pun sodap..huhu

eima said...

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis

biskut tak cukup dear ...terpaksa rela

eima said...

@LiErOSe~QiEmi

bunga aku sampai tak sempat bukak pintu boss aku dah panggey cam ne la aku nk kuar cr org yg nk pi beli bekpas

eima said...

@Amy Syaquena

dear sbb aku tak sempat nk jerit kat ssesapa yg nk kuar ..sedar2 dah kul 8.30 lebih semua pakat dok dlm opis dah time tu

eima said...

@siti nurkhijah

tu la nyesal gile....

eima said...

@hyazz

kak cam ne nk ckp klu die tak sempat lagi nk call ngan amik mende yg mintak die dah bg arahan br ??
melainkan ima masuk lmbat ckit keja cam ari ni ...haaa baru dpt bekpas

eima said...

@Edy Zaidi

sedap tu sedap la ... tp tak kenyang ...
pastu milo dah sejuk biskut tak abis2 ..sadis tull... cam ne nk mkn klu org asek la dtg ...last2 opis mate dtg tego isskkkh kesian nye air milo td tad tak luak ???

@e_da said...

alahai lama tak mkn biskut tu.. sedapnya

Nad @ MamaZakwan said...

umang ai...awat bos lagu tu, huhu!
ni mesti sbb bos sayang pekerja dia ni, heheh...