Monday, February 21, 2011

Fahim, Lappy & Alasan aku

ari ni nk cite sal Fahim la & alasan aku nape tak leh nk bw wlupun kat umah 


cam ne la aku nk surfing ngan BW klu kat umah 
dah la kat opis tak dak masa sgt dah skrg 

ada budak kecik y sentiasa dok conquer lappy abah 
die je la nk tgk Ultraman ... tgk shaun the sheep.. menaip kat word 
tah mende die taip pun tatau 
tp mulut mmg riuh la
"Uuuuhhh anyak nye" "mama ayim ndai"
dan byk lagi

mula tu kat lantai 


dah penat kat lantai die letak kat atas katil plak 

muka tak leh blah ... cam terer je ...
budak zaman skrg ni jd mainan ....

kite dulu ?? main panjat pokok bagai ....
pemberitahuan: aku tak main masak²/kawen²...geng aku semua laki


sila abaikan yg diblurkan tu .... mama yg pemalas tk kemas umah ...hahaha



Note : curi masa wat entry ngan bw sesambil mkn nasi lemak ni 

26 comments:

MrS. F!zA said...

aku tk reti pnjat pokok wei...smpai la skrg..haha

kwn sepermainan plk semua pompuan tp teror pnjat pokok..ekeke

Mrs. K aka Ibu Hadif said...

kami masa kecik yang pompuan pon panjat pokok wei.. pegi mancing bagai.. mandi kolam.

Zur@ZaRi said...

sokong2...
kiter dulu2 maner tau lappy 2 ni kan... main masak2 gitue=))

.::Lynn::. said...

aku dulu main keja2, main teng teng, main getah.. balik kg je merasa panjat pokok

eima said...

@MrS. F!zA

fiza bkn ke org pompuan belah utara mmg terer panjat pokok ke ...

eima said...

@Mrs. K aka Ibu Hadif

wah nama dah tukar...
mandi kolam idak la ... aku tak reti berenang ... takut ....
bab mancing ..sauk ikan tu ...terjun bendang ... naik kerbau ...tu mmg xtvt harian la tuh .. tp kaw. umah je jejauh mak aku marah

eT said...

Hehe.nk kene beli laptop sorang 1 la tuh.

eima said...

@Zur@ZaRi

aku tak main masak2 ... sbb jatuh la standard aku klu aku main ... pelik kan pemikiran aku zaman tu ... aku kan kawan ngan budak laki ..kat kg tk dak budak pompuan ..lg pun mak aku tak bg kawan ...

eima said...

@.::Lynn::.

org dok bandar ke dulu ...wahhhhh

cikmOt said...

per susah...ko suh la dia update blog ko...takpun beli lagi sebiji lappy kat dia...hehehe...

Nad @ MamaZakwan said...

beli laptop mainan tu la..fahim nak tak? hehehe..dulu2 takde main kawen2 tp masak2 ada..biasanya main jadi cikgu2 hahahha!

Nini D.. said...

adeh....dulu afif cenggitu la..dok rebut pc dgn aku...sekarang?..dah xheran...dok bz usung buku ABC dia..

@e_da said...

aduhai anak2 sekarang.. mmg pandai kan.. zaman kita takde ni pasal mak pak kita pun takde lappy.. heheh.. mika suka layan upin ipin.. fahim suka otomen ya..

syawalsimpsons said...

ala 1 geng la ni..sue pun kecik2 dolu mana tau lappy...tau panjat pokok las ngaji petang pakai bj kurung n tudung..hahahah...yg penting syawal pun sudah berjinak0jinak dlm dunia lappy ni...

.::Lynn::. said...

oit.. aku lahir kat kampung, besar kat bandar.. tu yg rugi... huhuhu..

dah aku dah tembak ko.. jom join GA.. ko kan rajin

LiErOSe~QiEmi said...

ko cakap nasi lemak.. terus aku telan air liur.. weiiiiiiiiii!!!

sama la kimi wei.. tunggu dia tido baru la nak guna komputer pun.. tapi sekarang p1wimax tu cam rosak je.. adeiii

eima said...

@cikmOt

byk nye duit aku kak...huhu
aku dah penah beli lappy tipu kat die langsung die tak mo main pun...

eima said...

@Nad @ MamaZakwan

dah penah beli time die setahun lebih ....tapi tak mo main pun ....

ade ek maIn cekgu2...tatau tak penah main la ....

eima said...

@Nini D..

wah dah pandai baca buku ek ...
fahim kejap je ngan buku pastu suruh kite plak melukis utk die ...huhu

eima said...

@@e_da

dulu suka upin ipin... dah besar dah beralih arah ..huhu

eima said...

@syawalsimpsons

tgu la dah pandai cabut button keyboard tu ...haha

eima said...

@.::Lynn::.
nk link die la ...huhu
aku mmg rajin klu ade masa...

Fida Ghazi said...

takpa.. sel2 otak dia tengah berhubung tu eima..

kalau belikan lappy mainan tu..mau tak fahim main...?

eima said...

@LiErOSe~QiEmi

K kate streamx laju ...

aku tgh lapo tuh sampai pi antoo surat pagi td aku tak dak pun negor org ...hahaha pas anto terus blah lapo ..

Amy Syaquena said...

mama fahim kena belikan fahim satu lappy nie..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

tol tu, kita dulu pandai gak panjat pokok mangga...ha...ha...tok nenek larang pun panjat gak siap main pondok2 lagik...tapi pandai pajat je la bab nak turun tu kena minta tolong la plak...HB kat sini