Thursday, March 3, 2011

1st Day Fahim gi Skool♥

smlm aku dah pi daftar Fahim utk masuk taska kat P.9
sama Taska ngan anak  CikMot & ummiaqeef
daftar kat kompleks depan Food Court Teja tuh 

Tadika utk 4-6 tahun 
memula sebelum pegi daftar ..
Fahim berkeras tak mo pegi ...
"ayim nanak gi skool"  "ayim akut lah"

bila dah masuk dlm ... die sgt xcited 
terus ckp "mama ayim nk skool"

dah siap daftar ... die plak tak mo balik sampai menjerit²

today .... waktu aku nk hantar tu die masih tido 
aku angkat terus terkejut .. celik² mata dah depan skool 
nangis sambil menjerit la ...kuat betui suara anak aku tu 
nk tak nak aku tinggal je la... takan nk tgu plak mau die ikut aku ...

kul 9.15am tadi baru je call cikgu kat ctu tanya fahim cam ne 
cikgu tu kate : 
1. Fahim sedih lagi .... air mata kadang tu mengalir jugak 
2. asek ikut je mana cikgu tu pegi .... 
3. belum berkawan sbb tak biasa lagi
4. baru lepas makan ... nk buat xtvt 

hopefully Fahim akan berjaya menempuh hari pertama ni tanpa ape² masalah ....

sedey tu sedey gak bila cikgu tu kate fahim ngalir air mata secara tiba² ... mesti die ingat aku tinggalkan die kan ...


Note: padan muka umi die tuh .. 


27 comments:

cikmOt said...

lor, dediam ko sama taska...ko kat teres ke depan food court ni..
eh fahim umur baper ek...aku lupa aku lupa...

MRS. K said...

wahwah.. die rindu umi kot! kekeke

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

hope fahim behave k, sian mama nya nanti dok terpikir2, selalunya amaik masa 2 minggu je budak2 nak serasi lepas tu mesti dia suka punyer sebab ada ramai kawan...
HB

ibu qaleesya said...

lelama ok la tu

eLYies said...

lelama fahim ok biler kat school nanti.sbb ramai kawan

:.nick.: said...
This comment has been removed by the author.
:.nick.: said...

cakap pasal taska...aku pom duk cari lagik tempat...ayarkkkk

eima said...

@cikmOt

teres la kak oi ...
tu pasal sama ngan irfan ...
fahim umur 2T5B
smlm gi dlm kul 4 lebih tu dok gak cari mana kakak ...hehe tp tak nampak

eima said...

@MRS. K

byk la ko ... hahahha

eima said...

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis

tu la pasal...
aku kesian kat die je ... dr kena dera ...

eima said...

@ibu qaleesya

Hopefully...

eima said...

@:.nick.:

pesal ngan taska lama ko tuh ...

deelira@deeliraz said...

xpe manje.. nnt lama2.. dia akan biasa. dia belom dapat kawan tu. ko kena bg dia semangat. cerita selalu.. nnt dia ok :)

cikmOt said...

lor, kalu teres sama ngan irfan la kelasnya kut...sib baik tak tembung ngan ko...hahaha

Nini D.. said...

InsyaAllah...memula aje tuh..nanti dah ada kawan...sumernye OK..

Nad @ MamaZakwan said...

fahim dah pi skool dah, huhu
takpe memula je kot..lama2 ok la tu

siti nurkhijah said...

nanti jumpa kawan ok lah tu... naufal dulu pun cam tu jgk..2,3 ari ja..

eima said...

@cikmOt

kak cikgu yana kate mayb fahim dok kelas budak 3 tahun sbb bdn die besar ... tatau la

eima said...

@deelira@deeliraz

slalu cite mayb la...
sbb smlm pun die sgt semangat ..hopefully la

eima said...

@Nad @ MamaZakwan

mintak2 la cam tu nad ... kesian klu pk org slalu babap die

eima said...

@siti nurkhijah

ye ke kak ... tak sabo nk tgk perubahan die ....

ummiaqeef said...

ooo..same kelas ngan aqeef ke? masukkan kelas bape thn?

Amy Syaquena said...

insyaallah nanti dah dapat suaikan diri ok la tue...

p/s: jemput join contest sinar raudah

http://sinarraudah.blogspot.com/2011/03/contest-resepi-pilihan-sinar-raudah.html

Edy Zaidi said...

lama2 ok la tu kot

mamalieyna said...

alooor bab2 ni buat si mama sedih ni...takpe fahim good boy kan..

@e_da said...

alahai kesian fahim.. dia baru nak belajar duk situ.. takpela eima.. bg dia masa... bawakan apa2 ke nursery yg dia suka.. hope lama2 dia pandai berkawan.. sedih lak tgk dia ikut bontot cikgu kemana saje.. dia tak biasa

LiErOSe~QiEmi said...

yey fahim dah skoll