Friday, March 4, 2011

2nd day Fahim gi Skool

smlm ptg aku dah sampai kat Taska Fahim 
skali tgk abah pun sama ade
wahh 2 biji keta dtg jemput Fahim hebat ...
cam anak raja berescort 

lastly fahim pilih aku ...hahha suka...suka ...
punya la mak pak xcited nk jemput anak ... hahah 

Fahim aku tgk sgt ceria... lari² tak de kalut² nk balik 
sampai ke malam tak de pun nk wat perangai 
satu perkembangan yang baik 
aku suka klu fahim ceria cam tu 
nampak la perubahan yg agak ketara berbanding klu die dok umah umi tu ..

so pagi tadi Fahim waktu aku angkat die ...
cam biasa die tido lagi tp dlm mamai tu
"ateh work, mama work, abah work"

diam kejap ....dah sampai kat pintu rumah dgr lagi 
"ateh work, mama work, abah work"

abah mula la ...wat muka kesian kat anak die ...
sedey la bagai ...

masuk keta lena lagi...
sampai skool 
haaaa amik ko suara die ...menjerit 
sampai aku dah kuar dr simpang pun dgr lagi 
tatau la sampai bila die nk leh diam cam anak Cik MOt
pagi td lepas pass Fahim kat cikgu kat ctu dak kecik irfan tu sampai naik motor 
mak aih kool mamat kecik tu 
rileks je 

sungguh kagum bila la Fahim nk jd cam tu 
tak pe sabo dulu 
wlupun hati melonjak² nk pi amik Fahim kul 12pm td
enPanjang tak kasi nk suruh fahim biasakan diri 
risau plak nanti dah biasa balik separuh hari cam umah umi 
Fahim lagi payah nk pi skool sbb die biasa dah gitu 


Note : tak pe br 2 hari .... pas ni fahim dah ok tak dak  la nk cite dah pasal skool fahim ... memula ni je ...

12 comments:

:.nick.: said...

hahahh...bese la tu ...mule2...dah lamer kang ok latue...yg penting kene biasakan dier

@e_da said...

amik masa eima.. biar dia main ngan kekawan.. lg dia improved nanti.. mika kalau ngan mama dia yg hantar tak nagis.. kalau ngn papa dia meraung nak ikut.. cara kita nak letak pun kena ada cara.. bg dia leka main lepas tu baru pegi senyap2 kala dia tak nampak.. heheh

eima said...

@@e_da

eda...jgn harap la bleh lepas klu aku ..die peluk kaki aku .. nk tak nak kena pass je kat cikgu die

eima said...

@:.nick.:

tu pasal aku tak mo pi amik awal tu nk bg die biasakn diri

Nad @ MamaZakwan said...

fahim, fahim.. :)

bila la dpt antar zakwan pulak, huhu

Edy Zaidi said...

huhu...xpe..awal2 ni kene bagi masa kat dia untuk biasakan diri

Zur@ZaRi said...

waaa... kagum nyer...
tp tak sampai hati la nak anta adam kat skool... erm.. tp satu hari nnt harus gak biler adam da ader adik kan...

cikmOt said...

hehehe, nampaknya ko akan terserempak ngan apak dan anak jelah...sebab omaknya p anto kakak tiap pagi...:p

LiErOSe~QiEmi said...

alaa.. nanges lagi ker?? rileks la manje... anak aku tu dekat 1bulan gak la baru ok dok taska.. klu tak, cemek2 muka tak puas ati.. tapi aku selalu cakap kat dia.. mama keje, petang nanti mama amik yer.. then dia ok..

jap je tu manje, insyaallah..

ummiaqeef said...

pg td aqeef nangis jugak sbb dah 2 hari duduk rumah sabtu ahad kan..haha..tp kejap je dia nangis. bese la memula tu mmg liat skit..

.::Lynn::. said...

mula2.. lama2 sok ok la tu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

baru hati rasa gumbira biler anak ceria kan kalo anak jadi murung kita pun jadik susah hati, kita plak balqis dok taska jadi kes dera mental dok ngan pengasuh je merasa kasih sayang + ceria, hope fahim behave