Wednesday, March 16, 2011

Fahim Kena Gigit Kat Skool



jumaat lepas 
dah mlm la tah pukul brape tah 
aku br prasan kat tgn Fahim ade kesan kena gigit
hah !!
hangin nye aku 
kesian tak yah kate la 
for sure sakit
sbb dah berbekas merah 

wlupun aku slalu geget Fahim takde la sampai merah cam tu 
wlupun aku tau bleh tahan gak la sakitnye(geget geram sayang..gile kejam punya mak kan!!)

bila aku tanya Fahim sakit ke 
Fahim : sakit gak la 
Aku : Nangis tak ??
Fahim : dakk
Aku : Nape kena geget ??
Fahim :Ayim nk warr(keluar)


ke Fahim dah imun sbb mama rajin geget die ...huhu


aku pun dah pesan sama cekgu die ... tlg pantau jgn bg budak geget sesama diorg ...
kesian ...
anak sape la yg suka geget² tu ...
mai aku geget mak die plak ... baru ko tau ....


Note: serius aku mmg tak leh tgk anak aku diapa²kan ...silap² boleh bertukar jd hulk

27 comments:

:.nick.: said...

ehem...rilek jgn marah2...bende2 gitu stendet la klu kat skool...adwa selalu gak kene...tapi aku mlas ngat nk bg tahu kat cikgu2 dieorang...nanti tak pasal2 anak aku dierorang bolayan...ko rilek dulu tgk camner...lau teruk ngat baru bersuare ok dear...kene tawakal

MRS. K said...

mana ada mak yang ajar anak die gigit orang oiii... nak buat camne, tabiat kanak2 malaysia.. huhuhu

MrS. F!zA said...

hehehe..kalo darwisy kena gigit pon haku hangin...salah cikgu tk pantau bukan salah anak org yg gigit..budak2 tkthu ape2..

syawalsimpsons said...

adoyai...cain fahim...selagi x bergado, x pe la..tp jgn la smpi mengigit kan..mmm...chekgu2 kn pantau slaloo kanak2 kat situ wat pe kan...

@e_da said...

dulu mika penah kena gigit kat belakang badan dia.. dhala masa tu baru 7 bln.. eida jumpa budak yg gigit dia tu.. cakp tegur kat dia jangan gigit mika.. budak tu pun terkebil2 bukan paham umur 2 tahun.. tp hangen gak la

ummiaqeef said...

mak ai,sape gigit tu? aqeef gigit ke? tp aqeef x suke gigit org tp dia pernah kena gigit ngan budak sorg lagi mase ngan pengasuh dulu. yg dia tau nangis je sbb kena gigit,hehe..

ch@ said...

oni selalu kena gigit, selalunya kat tangan macam fahim. budak lelaki gigit dia, budak tu memang suka gigit orang, anak pengasuh tu tengah tidur pun dia gigit, memang pengasuh pantau je dia. geram juga kan kekadang.

Ujang9897 said...

untung dpt mak mcm ni..=)


erm...budak2 nie tgk mak bapak dorg main gigit2 kot..=)

Edy Zaidi said...

hari ni gigit, esok entah apa pulak..kesian fahim

BIONIC WOMEN said...

alahai siannya fahim..
selalu jugak kes gigit mengigit kat taska ni kan..huhu..
tapi fahim kuat + bravo sebab x nangis..hehe

eima said...

@:.nick.:

mana leh diam ..sbb tu kes anak mati kat taska ..sbb mak pak tak nk amik tahu ...

klu tak ckp cikgu tak prasan ade budak yg suka menggeget...

eima said...

@MRS. K

mak die tak mo tego anak ..jgn geget2 org ...
aku nk tego je mak die bg mak die tau yg anak die suka geget budak ... suruh mak die tego ...

eima said...

@MrS. F!zA

sbb cekgu cam tu la...ramai budak mati kat taska...
kite bkn hantar free .. kena la jaga bebetui ...
klu tak tego diorg lalai ... diorg ingat kite tak kisah pasal anak kite... abaikan budak2 tuh ..mula jd kes mcm2

eima said...

@syawalsimpsons

ye la mmg kena pantau ...cam kite pantau anak2 kite kat umah cam tu diorg kena wat sbb kite byr diorg utk bertanggungjawab menjaga anak2 kite ...

eima said...

@@e_da

aku tak mo tego budak tu tp nk tego mak pak budak tu ...suruh diorg ckp elok2 ajar anak diorg jgn geget2..pukul2...
aku awal2 dah warned fahim klu die buat onar ..aku rotan !!

eima said...

@ummiaqeef

fahim tak nangis ... tp die nagdu semuanye kat aku ...kuat nagdu budak tu ..die tak kenai lagi aqeef hahahah

eima said...

@ch@

sebagai ibu mesti la aku terasa cam nk protect anak aku... that y aku bgtau cikgu..kesian bila die ckp sakit ..tgk pun kesian sbb merah..

eima said...

@Edy Zaidi

that y cekgu kat ctu kena pantau .. jgn dibiarkan ..
klu cekgu tgk ibu bapa pun buat kisah ...diorg lagi la lalai.. then jd sesuatu yg tak dpt diduga ...aku takut

eima said...

@BIONIC WOMEN

fahim mmg jarang nangis ..melainkan kena marah ...
klu babap die .. tak die heran nye ...

tp aku mmg dah jangkakan perkara2 cam ni bila aku wat keputusan nk hantar die ke taska...

1. penyakit berjangkit
2. bergaduh

Nad @ MamaZakwan said...

ksiannye kat fahim weh...
berbekas tu!

cikmOt said...

irfan selalu gak kena gigit...tapi aku dah lali...sebab takkan nak salahkan anak orang..sedangkan kita tak tau anak kita camner...kut2, anak kita lagi dahsyat menggigit cuma tak tunjuk jek depan kita...so think positif la...

dan takde mak pak yang ajar anak wat perkara yang bukan2...ni seme faktor sekeliling...tu baru sikit...budak nak membesar, ginilah, banyak perkara yang derang kena hadapi...

cuma cekgu kena pantau la kan, tapi kadang tak leh salahkan cikgu sebab kadanng terlepas pandang...sedar jek dah berbekas...so think positif jelah...janji tak sampai mudarat sudah...hehehe

eima said...

@cikmOt
itu mmg betui kak ..
tp itu sebabnye kite tanya ape anak kite buat kat taska tiap kali amik...tanya ceikgu ctu die ade wat onar tak..
ade blasah kawan ke ...
hari2 aku tanya... if cekgu die ckp ade... tahu la aku nk ajar fahim tu...

parent lain pun kena wat gitu gak..
klu kite tak tego anak kite.. makin lama kite dah tak leh nk bentuk dah ...

::Mamalyna:: said...

lyna ari tue masa mula2 memang kena geget... minggu pertama die di taska baru taun lepas... cikgu siap mintak maaf, coz bitau yang ada budak baru suka geget...ramai yg kena... cikgu pun beritahu mak pak budak tue, then budak tue dah tak duk taska dah...

eima said...

@::Mamalyna::

ye ke hopefully fahim pun cam tu la ..permulaan je la ... mayb trend kat taska ctu budak salam perkenalan kot...hahah

LiErOSe~QiEmi said...

sampai kena gigit.. dasat... sebbaik masa hanto kat taska qimie tak penah ada kesan apa2.. yg aku dengar dari cikgu dia, dia yg suke tolak2 dgn sorang budak tu ada la.. huhuh.. sama2 gedebe..

munna said...

dulu masa hantar anak kat taska.. asik balik rumah je ada je kesan2 kat badan... sejak tu trauma ... tak nak hantar taska...

ummiaqeef said...

aqeef kelas atas, fahim bawah la..