Wednesday, March 23, 2011

Goodies Bag dr Irfan anak CikMot

Fahim yg sgt xcited bila nampak aku 
jemput die smlm ...
tak sempat nk lari ke aku ...cekgu dpt tangkap die dulu ...
kena basuh berak !!

lama jugak la tgu 
dak kecik irfan besday boy tgh dok pusing² depan aku 
sambil dok sengih²


Fahim tetiba tunjukkan aku 


smlm CikMot ada maklumkan die dah siapkan Goodies Bag utk kawan² taska irfan
dalam entry die

TQ CM sbb bg budak² lain kegembiraan jugak.....


balik rumah smlm Fahim sgt xcited ngan belon ...
abah dah siap tiup ..lambung melambung ....
tetiba belon tu melayang kat aku ...aku hanya kuis ngan tangan tetiba meletup ....

"mama wat!!"
 jerit lagi 
"mama wat!!"

aku cari ganti belon lain yg mmg sedia ade dlm kotak mainan die ...

asal belon tu dekat ngan aku je ... mesti cepat2 bw lari ...
takut benar aku akan letupkan lagi belon die ... 



Note : korg ade tips nk bg budak tak nangis pagi pi skool ??

25 comments:

Pn. Zana said...

Fahim nangis lagi eh.saiko sket die. kang kalu nangis. x pandai. :)

MrS. F!zA said...

adehh..tak seriau ke fahim duk kat perut ko tu kan..aiyakk aku dlu baru pregnant 2bulan seluar pon dh tkleh terima..stgh org sampai nak beranak pon leh pakai sluar lg..

*anak aku pon nges gak pg2 nk htr..kekeke

:.nick.: said...

hoh nangis ek anak ko...ala lame2 ok la tu...cakap la ramai kawan2 kat sekolah....cakap byk mainan kat sekolah...hahhah

..nOj.. said...

anak aku slalu gak dpt goodies bag ni kalau ade beseday kengkawan. slalunye aku yg makan. hehe.

anak aku tu pun nangis gak nak pg skul. skang ni ckp gini kat dia 'daryn xleh nangis, daryn kena jaga adik masa mummy keje, kang daryn pg skul adik tgk adik ye'. pastu baru dia benti nangis sambil angguk2. tp muka monyok je jln masuk skul. sian lahai

eima said...

@Pn. Zana

mcm² dah saiko budak kecik tuh ... pepagi .. die rasa je hangat bdn aku takde ... mula celik mate ...
jerit "nanak gi skool"

eima said...

@MrS. F!zA

enpanjang dah bebel die kate hantar skool lagi nampak payah sbb hari2 nk nangis pagi ...tak cam hantar rumah pengasuh ...
aku kate paksa je .. tahun depan pun kena pegi skool gak ... huhu

eima said...

@MrS. F!zA

lupa plak ...
fahim slalunye dok kat peha sebelah kiri ...so die tak de la sandar pd perut aku .. sambil tu die selak bj cium² gak adek die ...gedik...

aku pakai suar sampai nk terberanak ...hehhe

eima said...

@:.nick.:

dah nick .. die tak mo skool .. nk dok umah ..
aku tanya die ckp semua ok baik je .. tp die ckp die suka dok uamh gak ...
heee budak tu ... dok umah kan tak dak org suruh2 wat pepe... tak yah baca buku ... tak yah menulis ... time tido tak dak time ... time mkn .. bebila pun boleh mkn ... pyh betui budak kecik tuh

.::Lynn::. said...

eima, harus pesan selalu : g skool jangan nangis.. mama g keja cari duit...

eima said...

@..nOj..

kena tgu adek die kuar la br die leh tak nangis dah kot ek ...
seb baik daryn pk kan fareez...

eima said...

@.::Lynn::.

hari² pesan ..
take time kot...
huhu

cikmOt said...

hurmm...ko semalam sombong...
yelah, aku kan debab, mana ko kenal...huhuhu...

hurmm...camner ek...tapi ko take it positif la...maybe fahim perlukan masa...dulu kita pun bila berada ditempat baru, perlukan masa nak sesuaikan diri kan...cam fahim gak...dia kan dari kecik dok umah pengasuh...dah kenal sekeliling baru dok taska...so environment tu berbeza...surelah dia nangis...

dan dia perlukan masa la nak sesuaikann diri...anak aku dulu pun cam gitu la...

tapi syukur skang sebab irfan, tiap pagi apak dia anto, salam2 terus dia masuk rumah dok tepi almari...dok dediam jek situ...ari tu aku anto dia sekali, terkejut nengok...ishh, cepat tul dia berdikari...tak caya pun ada...

ishh panjang lak komen aku...pepun, sonok kan bila nengok budak2 hepi...walaupun jajan tu mak pak yang abiskan...hahaha...

hyazz said...

laaa... nak balik pon sempat lagi berak... klu ank akk sanggup tnggu sampai umah...hahaha..

dapat lak godies gambar upin ipn lagi la sonok kan..kan..

LiErOSe~QiEmi said...

cik motttt nak goodies gakk!!!!! hihihih..

manja.. bagi Fahim masa.. Qimie dulu dekat 1 bulan gak baru ok..

MRS. K said...

biasa la budak2.. layan je la

eima said...

@cikmOt

tu la kak ... aku dok usha sape la dok lambai aku ...

tu la ..klu skrg tak anto skool ...nanti lagi besar lagi liat..sabo je la ...
die nk ke tak nak ke aku anto je...tp slalu bg die kate2 positif....
hopefully nanti die rajin pi skool cam abah die ..jgn jd cam mama tadika pegi kejap je..pastu tak pegi langsung ..keturun mama ??

eima said...

@hyazz

die tu mmg ... berak tak dak nk cover... eima tgk anak org lain elok je sembunyi bagai tp die slamba meneran dpn org ramai ...heee

eima said...

@LiErOSe~QiEmi

mmg tgh bg die masa ... mmg ptt pegi taska dah nanti dah besar lagi liat nk pegi skool klu dr skrg tak myula klu tgk peel budak fahim nih ....heheh

eima said...

@MRS. K

nk gak tips cam ne korg brainwash anak korg ....

Cute MuM said...

tak pernah ada pengalaman lagi..
tapi dania pagi kena tinggal kat rumah nenek tak nangis pon..siap lambai lagi..

maszmadi said...

wah!!, seronok la fahim dapat adiah kan..

hm, mungkin baru lagi kut, x mesra (sambil tangan lamabi ala2 BOB AF) lagi ngan sekolah dia tu..

eima said...

@Cute MuM

fahim klu pegi umah nenek ke .. mak sedara pun sama .. siap ckp bye lagi ... mencik tau ... metang² diorg rajin bw die jalan + melayan karenah die ..mama kan garang ..hahah

eima said...

@maszmadi

tu la .. tgh bg masa utk die la ni ... hopefully die bleh biasakan die .. tp ade perubahan la ...
skrg dah pandai tido ikut time ... tgh hari dekat kul 1mesti tido ...mlm kul 10 mlm dah masuk bilik ..dr dulu ... kul 12 dok layan DVD lagi ....

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

sian eima, tak pe maybe lagik seminggu ok la fahim kat taska tu, dia nak sesuaikan dengan tempat baru memang amik masa sikit...fahim good boy mesti tak nangis punyer lepas ni

ummiaqeef said...

aqeef kadang je nangis,kadang ok..pg td nak nangis tp x jadi.hahaha..mcm2 hal. tp waktu balik ok je pun..smlm aqeef x menyabo, naik kete terus nak makan jajan tu,belon dia suh aku tiup. dlm kete gak main baling2 belon,hahaha..mak dia pun melayan..