Wednesday, March 9, 2011

Jawap Persoalan Kawan² ku ☻♥☺


memandang 3 org kawan aku ni dok tanya pe kes tadi aku cite la ek 

pas aku pi bayar saman ...
aku pegi la Klinik Kesihatan Putrajaya, Presint 9

parking punya la susah 
aku dok pusing²
nk cilok masuk kat no entry tu tak brani kang tak pasal duit aku terbang lagi

last² aku bw kereta ngan penuh berhemah dan mengikut perturan jalan raya yang telah ditetapkan 
aku telah memakir di bwh Food Court Sri Teja tu

loya nye tekak aku time ni 
punya berkuap bau masakan 
mmg bluwek gak kat tepi lorong masuk tu ...hahaha 


huhuhu punya la panjang intro...hahahaha



dah penat panjat tangga 
aku terus ke kaunter ibu dan anak 
ckp kat die aku tak period dah 2 bulan

terus die suruh ke kaunter tanpa temujanji 
aku pun terus la pi kat tmpt amik no.

"aik takdak plak mesin ni"
pelik gak dok cari mana mesin nombor ni tak dak plak kat tempat biasa 
rupenya dah pindah kat luar kat kaunter saringan 

tak sempat nk duduk no dah naik 
terus pi kaunter pendaftaran 
dah hulur IC 
punya la lama clerk tu dok godek² pc die 
dah print nombor 
teiba die mintak bayaran RM20 

Aku :haaaa kena bayar ke??
Aku : sejak bila ??
Aku : dulu tak pun ..

Clerk : UPT kerajaan tak cover
Aku: saya government servent la
Clerk : kerajaan tak cover !!

Aku : tak pe la ..tak jadi la ... baik saya pegi klinik panel...bayaran sama je .. tak yah nk tgu lelama....
Clerk : la tak jd plak ...
Aku : Mahai kena tgu plak tu ...

bgn dr kerusi terus blah...

itu sebenarnya yang terjadi 

He He He He


Note : baik pi beli sendri UPT tu baru RM8.90 bila la nk pi Farmasi ni 

mmg kerajaan ade charge ke...dulu waktu fahim nape Free ????

32 comments:

Ujang9897 said...

UTP tu apa

MRS. K said...

aku dulu cek sendiri.. then gi klinik swasta.. pastu baru gi klinik terus bukak buku la.. takyah test kat klinik tu...

MrS. F!zA said...

hahahahaha eima, mmg kena pon time aku p check pregnant dlu dh kena..huhuh yg tkthn aku siap utang lg tau sbb tk bwk duit lgsg..kekeke dia siap suh byr lps tu..aku pon blk la esok tu suh naman p byr..caittt

bek ko test je ngan test kid..aku dh test pon tp saja gatai nk gak kepastian..yeyeyyyy fahim bakal dpt adik..aku insyallah mau start hjg thn ni..serik dh pregnant time posa..ha kemain pjg lg komen aku..dh blh jd entri..huhu

eima said...

@MRS. K

wei K ..
tak dan nk pi beli la .. dah lama gile tak pi alamanda ...
putrajaya ni mana ade farmasi ...
tgu nanti la aku ajajk panjang pi guardian p.8 tu

eima said...

@MrS. F!zA

ye ke ..pesal dulu zaman fahim ..mmg dah check kat klinik swasta pastu pegi gomen kena test lagi tp tak byr pun

eima said...

@Ujang9897

Ujang Tintong PoinPoin...hahaha

UPT la dik ...
U aku tatau PT tu pregnancy test la

deelira@deeliraz said...

manje.. cepat2 singgah farmasi balik ni ok..
esok nak baca lagi entry seterusnya.. ;)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

mak ai mahalnya, lebey baik test sendiri je eima, tak tau plak kena bayo kita check sendiri je..HB***

@e_da said...

baik g klinik panel biasa camtu kan.. sejak 2 menjak ni apasal gomen gitu ek... dah le lama.. bek test sendiri kan.. heheh

syawalsimpsons said...

ALAMAK ...ketinggalan lak hal eima ni...klo betoi la...mmg best la fahim..ehhehehhe...baik cek sendiri...senang...pas2 trus je wat buku kat klinik P9 2...senang...x yah kuar duit banyak...

::Mamalyna:: said...

camne boleh potong turn ai nie...

LiErOSe~QiEmi said...

caittt!!! igtkan nak bagi bite gembira dah tadi.. ko niiiiiiiii saje je buat saspen tau~

Weh, aku buat ujian kat klinik kerajaan, takde kena bayo pun..eh, bayo singgit sebab tak bwk GL.. klinik takde sistem hrmis, hospital je ada... ngade2 itu hospital woh, nak kena bayar bagai!!

Fida Ghazi said...

upt = urine pregnancy test..
tapi kene bayar ke?

taun 2009 free lagi.

BIONIC WOMEN said...

skang ni sumer benda kena bayar...kerajaan sumer ketuk kepala rakyat dah..hadoo..setem pun sampai naik 100%..hadooo..
eh tetiba plak gi wat kuar topik setem, lari tajuk betol ler

nick said...

dah...dah ko jgn nk tipooo aku manje...tu ...tu kat anjung ko ley beli benda alah preggy test tu ha kat apex...ngengade kan ko nih...beli esok ...hahah

ch@ said...

Urine Pregnancy Test la, aku pergi klinik swasta, rm15 siap aku angkut bawa balik dia punya tester tu lagi. hahaaa. then dia bg ubat, tambah lagi rm10. ok la tu kan.

eima said...

@nick

haaaa lupa plak ...
aku tak pegi la anjung ...huhu
jarang sekali tu aku lupa anjung ade farmasi ...pe kate ko tlg aku pegi beli ek .... nanti aku byr anto kat opis aku ni

*Miss Geli^ said...

dulu tak dapat bonus ujung tahun...

taun ni nak dapat bonus la gomen serven...

bayar je la..aku nak bonus ni

eima said...

@deelira@deeliraz

tak beli pun lagi la ... huhu

eima said...

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis

tu la pasal ... mahai kan ... klu kat swasta ok la takde proses menunggu

eima said...

@@e_da

tah la .. aku pun pelik mayb kerajaan dah tak dak duit kot ... rakyat makin bertambah ... nk pilihanraya duit nk pakai byk ... kite je yg tak prasan semua tu

eima said...

@syawalsimpsons

tu la ...
tp tak kisah la ..
nanti la aku test dulu

eima said...

@::Mamalyna::

panjang dah nk adek br ...
so dah start projek bulan 1 2011 ari tuh ..hahaha

eima said...

@LiErOSe~QiEmi

tu la .. aku pun pelik dulu tak dak plak kena byr... tak pe la check sendri pastu pegi panel pastu br p buat buku ....

eima said...

@Fida Ghazi

aku tahun 2008 masih free gak ... mayb 2010 dah naik kot ..tak pe la ...

eima said...

@BIONIC WOMEN

tang setem tu pun aku tak puas hati gak .. gile ...
sampul coklat pun RM0.80 putih RM 0.60 klu tak cukup setem surat dipulangkan ...

eima said...

@*Miss Geli^

hahaha klu kompom dpt ... tah² duit habis wat kempen pilihan raya ngan pancing undi ....

eima said...

@ch@

dulu test kat klinik swasta...memandangkan aku tampak awet muda ngan muda remaja bagai budak umur 15 -16 tahun doc tuh tak ucap tahniah pun kat aku .. huhu cuma ckp due awak 31.9.2008 ..gile ape bulan 9 sampai 30 je la ... haha

ummiaqeef said...

wah tahniah la ye...mesti ade tu...

Nad @ MamaZakwan said...

adui, tak pi check lagi rupenye..

eima said...

@ummiaqeef

tatau la takut sama kes cam ko kang ..huhuhu

eima said...

@Nad @ MamaZakwan

belum ... hehehe

insyaallah hari ni aku ajak panjang pi beli UPT tu