Monday, March 21, 2011

Pendapat Korang Klu Nampak Anak Lipas !!

Tghari td aku lunch cam biasa 
bersama enPanjang 
dengan kengkawan dah tak dak dlm diari dah 
laki aku takut aku tak mo mkn klu bkn die yg bw aku 

hari ni makan kat Food Court femes kat Putrajaya ni 

memula aku nk mkn bihun sup 
seb baik tak order lagi ...
aku tgk kat dlm bekas nk isi cili kicap ade
ANAK LIPAS

cancel !!

aku order nasi goreng kampung ..
time nk beli air ....
aku nampak budak yg buat air tu dok korek sesuatu dlm cawan yg bertimbun dlm besen 
pastu mende tu cam jatuh ke lantai die kalut dok pijak 
even aku tak nampak mende ape yg jatuh dan dikorek tu 
tp aku dpt agak 
itu ANAK LIPAS 

pastu budak tu letak balik cawan yg dah tercemar dlm besen .... heeeeee

untuk keselematan aku order air dlm tin 
baca selawat byk kali sedut guna straw


sejak aku ade hamba Allah lain yg sedang membesar dlm tubuh aku nih 
aku jd sgt lain macam 
semua mende aku telek²
pelik betui 



Note : tak mo dah ajak laki aku mkn kat ctu .. huhu mau kena Food Poisoning

19 comments:

Fadzillah Kamarudin said...

kalau nampak anak lipas...
confirm mak lipas pun ada gak...
kalau boleh just elakkan makan kat kedai cmtu...
nanti x pasal2 kena food poisoning...
susah tau kalau preggy kena ceri beri n muntah2...
lembik nnt...

*based on pengalaman...dokter x nak bagi ubat sebab kita pregnant...saya dah naik lembik sampai kena tahan kat ward...*

MRS. K said...

suh en panjang masak la! air tangan suami.. keke

MrS. F!zA said...

weeee...rajinnya panjang amik wife dia bawak gi makan..

ummiaqeef said...

bese la kat kedai ni tidak dijamin kebersihannye..mmg kene teliti betul²..untungnye ade org bawak g makan hari²,huhu..

:.nick.: said...

wohooo...kalau aku kan....nk amik cawan tu aku siap cium ...hhaha...yer ar kot2 ade bau lipas...dah la aku nih memang anti giler ngan lipas...ceh...lau ade tmpt2 yg tak patot kensel..yekkkk...geli haku

eima said...

@Fadzillah Kamarudin

tu yg takut tuh ..
geli la ...
dah la skrg ni masih tak de selera lagi pastu mkn plak mende tercemar..lg la ...

eima said...

@MRS. K

mau nye die masakan aku megi je karang ...
tak dak maknanye

eima said...

@MrS. F!zA

takut sgt anak die aku tak bg mkn ...
aku kan mood mkn takdak la nih ..

eima said...

@ummiaqeef

ye la ..
tp klu die kena kerja jauh ..tk dpt la ...klu keja abis cpt ..kul 12 lebih die dah amik aku dah ...

eima said...

@:.nick.:

seyes aku mmg geli wei ..
dah loya ..bertambah loya ...
tp yg aku pelik nye .. org yg tgh Q die nampak aku usha anak lipas tu ...sambil kate euuuwww ...die teruskan niat nk order tu ...

siti nurkhijah said...

tok sah p mkn kat situ dah...

eima said...

@siti nurkhijah

insyaallah jd tempat terakhir dlm list....heee

Adyshariz said...

kalau kita mmg tak lalu la nak makan, masa nak blah tu, sound skit kat tuan punya kedai..bagi dia tau yg kedai dia tak bersih..

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

he pengotor sungguh la, tapi memang susah pun nak carik kedai yang betul2 jaga kebersihan kan, soh hubby masak untuk eima bawak bekal la lebey terjamin sikit...macam2 peristiwa binatang dalam makanan, ari tu jagung fahim kan....adei...

eima said...

@♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥

anje ...
xceli kebanyakn yg eima mkn mesti ade something ..seminggu sekali paling kurang mmg jumpa ...
kaki lipas, anak lipas, ulat(maggot), lalat, bulu ... huhu tatau nape ...
mayb org lain pun sama cuma org lain mkn tak de belek2 cam eima kot

cikmOt said...

memang kena ngan nama ko ni manja...hehehe

Zur@ZaRi said...

ya pasti zura mmg takut ngn lipas... kalo anak lipas berani pijak lagi..

tp sekarang da terwaris kat adam plak... biler cakap jer cockroach... lintang pukang lari=))

LiErOSe~QiEmi said...

lipassss???? geliiiii

Cute MuM said...

gelinya..
itu kita nampak..
yang kita tak nampak?
senang ibu mengandung nie makan kat rumah jer..
terjamin sikit..