Thursday, April 21, 2011

Aku Garang sbb Aku Ngandung??

ramai kate sejak aku ngandung ni aku bertambah² garang 
muka aku masam je 
tak semua org aku tego, tak semua org brani tego aku 
lagi 1 aku lantang bersuara klu ade pepe yg tak kena <--- yg ni dr dulu lagi la ...

cam ade 1 kes baru² ni
18 bulan gaji aku terlebih bayar utk elaun ITKA 
even hanya beza RM20
korg kira la 18 x RM20
pastu nk potong gaji org sekaligus plak tu 

aku tak kan marah klu cakap elok²
mintak maaf dulu ngan aku 
ngaku kesalahan
tak dak ckp kat aku cam ni " tak pe ima kan byk duit takat RM 360 tu pe la sgt kan"

aku korg tak leh nk salahkan sbb aku mana tau elaun baru utk kenaikan gred yg baru nih 
even aku slalu jugak buka slip gaji check

3 org PA yg kena kes ni 
dan aku org terakhir diorg bgtau selepas seminggu PA lg 2 tu tau 
semata² diorg takut nk ckp ngan aku 

bila aku dok pk  balik ...
aku tak dak la garang sgt 
cuma kadang tu aku lantang menegak kebenaran utk dr sendri 




Note : hari² aku garang tak caya tanya panjang ngan Fahim yg slalu jd mangsa aku ....hahaha tp fahim lagi garang dr aku ...

27 comments:

cikmOt said...

hehehe, aku pun garang gak...tapi bertempat la...

eima said...

@cikmOt

tu la pasal .. tak dak la aku marah org je kejanye kak ...

maszmadi said...

isk, kalau garan bertmpat ok ler tur.. nanti orang asik buat salah jerk.. lagi x aci..

.::Lynn::. said...

patut la ko tak tego aku masa jumpa kat alamanda last week.. ish ish ish...

hyazz said...

betol tu eima... kalau cm tu kya pon marah...sabar2 yer eima... awak tu ngandong...jangan masam2 selalu ek...

eima said...

@.::Lynn::.

hotak ko ..ko tu wat tak nampak ..ceh ...
aku pulun dok senyum...ko mmg kejam ...aku cari2 ko pastu ko dah tak dak ...cepat gile soppin..kahyazz pun dah hilang...

eima said...

@hyazz

kak ...dulu ngandung fahim pun sama gak ..garang je sokmo ...hahhaha
pastu fahim pun keturun perangai mak pak die...die paling garang kat rumah...hahaha

kadang tu klu kite kate nk rotan pun die wat tatau je ... muka dek je...huhuhu

eima said...

@maszmadi

aku garang bertempat la .. tak penah lagi la aku tetiba bad mood ngan laki aku pi hambur org...hahahha

aku slalu marah klu wat keja tak betui..pastu ssh kan aku ...hhaha

Amy Syaquena said...

Amy garang gan mat2 bangla je , sentiasa garang sebab dorang jenis x faham bahasa..tapi kes awak nie mungkin sebab pembawakan budak kot

Nad @ MamaZakwan said...

hang dah menurun ilmu garang kt fahim la tu..tu yg die garang sama hehehe...

hepi2 slalu...takmo marah2...kang baby kluar2, muka masam jek, hikhik (takde kene mangena!)

MrS. F!zA said...

hahaha..tkpe garang2 org takut skit.

:: noremy bte rahmat :: said...

saya pun garang gak!


p/s:BW & folo..mehla jenguk belog saya..salam kenal (^_^)

Ujang9897 said...

mmg garang pun..=)

bkn esok la..mggu dpn.., nk on hari apa ek..hahaa

eima said...

@Ujang9897

bkn ek...alahai ..ingat nikah dulu ...ceh..
on mlm pas sanding belh pompuan la...
kasi bunting pelamin okies...

eima said...

@:: noremy bte rahmat ::

jap lagi ai dtg melawat k ...

eima said...

@MrS. F!zA

betui tu .. tak leh nk kotak katik kan PA ni..ingat PA dok goyang kaki saje ??

fiza aku tak nampak ruang komen kat blog ko la ... dr td aku dok refresh tak kuar gak pesal ek ...

eima said...

@Nad @ MamaZakwan

hahah mayb la.. mak pak garang ..
fahim garang ngan mak pak die je...ngan org die baik...ceh
hepi dah slalu ...garang bila ade yg tak betul je la...

eima said...

@Amy Syaquena

amy tak pembawakan pun sama je ...
eima ni mmg kaki sound direct... tp takat tu je... tak de dendam2 dah...
ima tgk situasi la ..klu mmg org tu salah pastu nyusahkan ima mmg kena la ...

eB ezrin said...

eB pn garang... tapi tgk la pasal per... xderla x tentu psl laks kan? :)

Cute MuM said...

tapi kalo benda camtue mestilah marah..daddy kata cute mum garang bila period.. semua benda tak kena.. huhu..

ummiaqeef said...

muke ko nmpk garang kot..kahkah! ayim lg garang sbb susah nak tgk dia senyum bile jmpe..hehe

.::Lynn::. said...

aku yang paling tinggi pun ko tak nampak ker??
lagi satu...
aku kan tinggi, mana nak nampak org yang rendah2 ni...
ekekekkekee

LiErOSe~QiEmi said...

aku lak mengandung kali ni telebih sensitip.. ehh tp cepat naik angin gak.. hihihi

eima said...

@.::Lynn::.

mmg ko tinggi pun...hahaha waktu C4 tu br prasan ...
kutuk aku nampak ceh

eima said...

@ummiaqeef

anak aku tu mmg tak senyum kat sebarang org ..hahahha
org tego² pun die tak senyum .. tak caya tanya CM hahahaha

eima said...

@LiErOSe~QiEmi

aku pun sama ...
hahaha

eima said...

@Cute MuM

tu la pasal ...
sape tak marah kan klu gaji kena potong...lari bajet aku bulan depan...huhu