Thursday, April 28, 2011

Keta Kami Kena Follow dgn makcik Syndrome Menopause

kejadian smlm buat aku teringat kejadian jumaat lepas balik dr pasar mlm putrajaya dlm kul 7.25 pm

minggu lepas pun ade jugak sesi gado
lepas je beli brg²
kami gerak balik 
kami parked keta kat kawasan parking sebelah bgnan usahawan tu 

kami masih dlm kaw.parking nk tgh nk kuar simpang 
ade sebijik keta avanza warna silver plate no. WMR 5448

menonong laju dipandu sorg makcik 
mmg hampir bertembung ngan keta aku yg dipandu oleh enPanjang
ckit lagi nk berlanggar .... seriau wei keta tak sampai setengah tahun lagi ...huhu

makcik tu turun tingkap 
"bodoh"

aku turun tingkap jerkah makcik tuh....
"bw keta sila buka lampu"
"yg bw laju² dlm kaw. parking, klu langgar org cam ne??"

enPanjang dok sebuk maki hamun kat dlm keta...

makcik tu jawab
"dah maghrib nk kejar pegi surau"
"nape ade yg tak puas hati ke, jom kite benti tepi"

aku: haisshh tadi kate nk pi surau ... ajak org benti plak ....

kitorg gerak sambil dok bebel sesama sendrik ...

kat trafik light ...makcik tu tak puas hati lagi lagak cam samseng jalanan ... tak padan ngan tua dah tu ...hahahaa

sound kitorg ..." ni ape tak puas hati ni, ko tgu jap aku nk call"

sambil tu die dok wat call sape aku tatau... 


aku kan kaki gado laki aku pun sama ..menjawab je keja aku
"tak mo aku tgu ko, aku nk balik semayang maghrib aarrr"

kitorg pun blah... pas lampu hijau ....
dah separuh jalan baru perasan makcik tu rupenye dok follow keta kitorg ...hahahha
time ni sgt besh ok ... 
cam biasa masuk simpang ke rumah aku (dekat bomba)
pastu kitorg terus masuk simpang ke rumah CikMot 
pastu masuk ke simpang klinik p.9 
masuk ke dlm klinik kuar ikut depan rumah CikMot 
terus masuk kaw. umah aku 
yeay berjaya lepas kan diri ...hahaha 

dah nama pun makcik mana nk sama terer ngan laki yg bw keta ...ye dak 
hahaha time ni kami gelak besar sbb makcik tu tak terkejar 

1st time aku jumpa ngan org gitu...
penah jugak bertekak ngan org lelaki kat jalan raya sbb hampir menyebabkan xcden
slalu setel kat situ ngan angkat tgn ..
tak dak plak sampai gitu ...
aku rasa dia dah dlm syndrome menopause la

tp kami jarang la gado² kat jalanan ni ... bahye ye dak ...
tetambah klu kap lam ya nga

makcik tu sanggup tak pegi surau semata² nk kejar kami....
dah la tua, perangai ...huiiisshh ngalah org muda ...
silap² klu kena heart attack sbb gagal kawal emosi guane 
sabo makcik ...wlu ape pun awak yg salah ...
dah tua² ni bw bersabo la ye ... ingat tuhan ...
awak sorg je ...kami berempat ngan Fahim ... mana tau kami ni niat jahat ..
pusing² sampai kawasan gelap .... pastu rompak, rogal, bunuh cam ne ...
seb baik la kami bkn org yg jahat²
klu tak, pe la nasib awak kan 


Note: pengajaran nye .. jgn gado² di jalanan... jgn mudah teremosi & jgn dok follow org ...bahye 

21 comments:

eLYies said...

kesian makcik tua tu..emosi mengawal dia..bukan dia mengawal emosi..huhuhu..

cikmOt said...

ishh...abislah aku weii...ko dah tau jalan nak p umah aku ni...sib baik tahun depan nak pindah dah...hahaha

eima said...

@cikmOt

ngok sgt la aku tatau jalan umah ko kak ... tp tatau ko blok mana ...slamat ko...hahaha

kak ko nk pindah mana ....huhuhu

eima said...

@eLYies

tu la pasal ...
aku pun emosi gak tp tak de le aku sampai cam tu sekali

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

PERH DASYAT MAKCIK TU memang macam samseng jalanan pakai tudung ke tak eima, tak pernah jumpa lagik orang camtu, kalo pangkat pakcik leh tahan lagikkan nama pun lelaki ni pompan, ape kes

:.nick.: said...

dem lah meroyan ker aper makcik tu...hoh nasib bukan laaki aku...lau wat ngan laki aku cenggitu tetibe jerk nk kurang ajau mau nyer kene penampor sedas...ahahha

Bionic women said...

Rasanya laki makcik tu kerja JKR gamaknya tu yang dia ingat jalan tu laki dia yg punyer. hahaha..
Dia sebenarnya nyanyuk ler..
dia x bukak lampu, pastu cover2 kenyanyukan dia..hahahaha.
ntah saper ler dia col tu kan??? ntah2 henpon dia tu xder kredit pun, sajer berlagak nak col, macam ler org takut ngan dia. hahahaha.
dia kan nyanyuk..

.:Mama Dhia:. said...

huish..samseng giler mak cik menopause tu ..
tak mo kalah tu..
tapi paling best part ni..
"tak mo aku tgu ko, aku nk balik semayang maghrib aarrr"..

Cute MuM said...

mula-mula baca serius jer..
bila bab kejer mengejar tue rasa lawaklah pulak..
ada gak orang camnie eh..
kesian eh ngan makcik tue..
emosi terganggu..
huhu,,

eima said...

@♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥

pakai la anje .. tu la pasal .. sanggup tu kejar kitorang

eima said...

@:.nick.:

hahaha ...
klakar sbnrnye tgk org pompuan yg gitu .. seyes..hahah

eima said...

@Bionic women

aku bajet cam nk minta bantuan wonderpets la ... hahahha
klakar tau

eima said...

@.:Mama Dhia:.

mungkin sbb nk menopause la tuh ..kesian kan die ...

munna said...

ADOI... RASA MACAM KELAKARLAH PULAK...

ummiaqeef said...

kaki gadoh ar korang ni, hahaha...

hyazz said...

fuyooo...dah tua tua pon tak takut mati ker...hahaha... seb bek ler ko cepat menyelit ma...kalu tak abis la...antu bawak geng kejo koo...

mamalieyna said...

huiish suspennye...tapi respek aa sbb berani~ heee...tp bhya kan gado2 ni..tambh2 kalau gaduh dgn yg sprt ejaan jawi eima tu..ngee...

siti nurkhijah said...

mmg bleh kategori samsang jalanan ni.. dia call geng dia la tu sbb dia tak brani ngan ko laki bini..

MRS. K said...

ko ni sejak pegnen, emosi betui.. ada ja entry panas.. huuh...

banyak2 sabo weh.. jangan marah sangat.. kang darah tinggi.keekke

@e_da said...

kelakar la.. mak cik tu gangster betul.. heheh

♥MiZz-siHa♥ said...

usih!dahsyat btl mcik tu...
xpadan ngan tua..snggup tu x p semayang semata nak gado punye pasal..klakar pon ade