Friday, April 8, 2011

Nak Cari pengasuh Baru Fahim

aku ingat nk cari pengasuh baru utk Fahim 
aku dah tak leh nk tahan ngan bersabar 
hari² kul 2 pagi dah die start merengek tak mo pegi skool 
sampai menangis tgh mlm ... bila di tepuk² tido sekejap kul 4 die buat hal lagi 
menangis dlm keta... menangis time nk hantar tak yah cakap la 

bkn baru seminggu ... tp dah sebulan lebih 
tak de perubahan 
tu satu tempoh yang lama 
takan la anak aku ni tak leh nk sesuai diri lagi 

dah mcm cara aku buat 
adr pujuk... saiko... upah... kejut awal pagi .. bg mandi...
semua dah buat 
tatau pe lagi aku nk buat 
risau plak nape Fahim jd cam tu 
dulu waktu umah pengasuh nangis time nk hantar je ...
ni dr tgh mlm dh start dah ...
tak ke gile mak pak die 

aku ingat nk cari pengasuh dulu ..
try hantar dlm seminggu 
klu fahim still meragam cam biasa
masalah die dr Fahim 
klu die ok ... mungkin di taska
aku STOP antar die 



Note : rasa cam nk balik awal je tghari ni nk pi tanya rumah pengasuh ....

15 comments:

Nini D.. said...

kesian kat ko...sabar eh..org pregnen xleh stress sgt..xelok utk kandungan ko..

MrS. F!zA said...

rsanya dia meragam sbb mak bwk adik kot eima..tp haru jgk kalo mlm2 dh start ngis..aiyakk

syawalsimpsons said...

try la cari pelan2...insyallah ada yg serasi ngan fahim 2..

Pn. Zana said...

rase ada something wrong kat taska tuh.mybe budak2 ada buli die.try la tanye pengasuh dulu. haru jugak kalu nangis pagi2 buta kan ?

ummiaqeef said...

pulak dah..camtu sekali ke? aqeef setakat ni dah bole sesuaikan diri..susah gak tu xtau pasal ape kan..try la cari tmpt lain..

:.nick.: said...

adoi...pulak dah....

..nOj.. said...

sampai termimpi2 ke tu. ade masalah kt taska kot wei. ce ko buat spotcek tgk. mayb pengasuh dia garang sgt kot. tu yg dia jadik takut tu.

eima said...

@..nOj..

noj bkn sekali aku penah dgr pengasuh kat ctu terjerit² marahkan budak sampai menangis...dlm kul 3 camtu sbb aku rajin amik fahim awal ..boleh dikatakan hari2 aku amik fahim awal... jrang sekali aku amik kul 5 lebih ...
tp tah la mayb anak aku tu yg bermasalah kot....

LiErOSe~QiEmi said...

cian fahim manje.. ermnn aku rase cari pengasuh la kot.. taska tu tak sesuai dgn fahim kot.. ada la tu sesuatu smpaikan fahim jadi cam trauma tu..

sabar tau.. ko preggy.. sbb aku tau... sejak aku preggy ni, aku gila dasat tak sabar, cian qimie jadik mangsa.. huhu

Bionic women said...

tantrum si fahim nih..
besele org nak dapat adik..dia macam nak raih perhatian lebih..
but..jangan lak amik remeh,maner ler tau dia ada trauma kat umah pengasuh tu..mungkin ada yg mengganggu emosi dia, tu yg dia xleh tido

ch@ said...

sabar ye eima, dugaan tu. takpe perlahan-lahan. agaknya fahim pun dah sedar dia nak ada adik. semoga semuanya berjalan dengan tenang dan baik. insya-Allah.

Amy Syaquena said...

alahai sianya ko beb , sabarr ye jangan stress2..

mamalieyna said...

siannye fahim...dr kecik2 dulu antar kt sapa eima?..huu susah kan..cam eina dr arif baby smpai skrg pengasuh yg sama, so takde la mslh..kita as mak dia pun bleh rasa kesedihan dia..nape lah agaknye ye..hu~

hope ada jln terbaik utk fahim nnti..~

.::Lynn::. said...

anak ko tu meragam nak dapat adik... nanti lagi dekat tarikh due ko, lagi teruk ragam dia.. insyallah dapat adik nnti ok

@e_da said...

mungkin ada sebab kot ek fahim taknak gi tu.. kalau tak nape nagis beriya tu... tukar la eima