Wednesday, April 27, 2011

Tragedi Pejabat Pos ::geram::

aku baru je sampai opis ni 
aku kuar 11.45 am tadi 
pegi pejabat pos alamanda 
mak aih .. ramai nye org Q  30 org 

dah la tgu lama 
no. dah naik 
pegi kaunter 2 die suruh plak pegi kaunter 4
sbb kaunter tu tak handle wang pos 
sabo je la ...

bila aku dah beli wang pos ngan sampul xpress tu 
for sure aku kena tulis nama ngan alamatkan 

pen kat kaunter menulis tu rosak plak 
pastu ade sepasang kapel ni 
dok pegang pen tu tanpa tulis pepe pun 
kat borang ASB die 

aku pun tanya 
"dah sudah guna ke ??"

pastu pompuan tu bg pen tu kat aku tp tali pendek plak 
aku pun dok tarik²
die berubah pi sebelah laki die 
sambil mulut dok kate kat aku 
"org tak de otak gitu la "

aku pusing pandang die 

laki die : amboi garang nye

 aku pusing pandang plak muka laki die 

pastu aku dok dgr lagi diorg dok kate kat aku 
mintak pen kuang ajar la 
tak dak otak la

aku pusing pandang laki die sambil ckp :

Aku :ada ape² masalah ke ??
laki die : pesal ko nk kena tampar ke ??
aku : klu rasa nk tido lokap ...try la 
(sambil dok menulis kat sampul surat lg)

aku mmg prasan sepanjang aku dok menulis tu jantan tua tu dok pandang² aka usha aku 

bila aku pusing tanya " ni ape hal nih"
bini die kate ke aku lagi "org tak dak otak gini la"

aku mmg sound direct "ko jgn ckp sebarang ko ingat aku tak bleh nk sue ko ngan wat polis repot ??"

bila aku dah setel menulis ..aku nk sumbat surat tu dlm peti pos
ramai plak dok bertenggek kat depan luabng peti pos tu plak 

mmg aku amik masa dekat 2 minit nk tgu 

skali lagi aku prasan mamat tua tu dok usha aku lagi

Aku :ni pe hal pandang saya lagi ni ??
laki die : pe hal lak aku pandang ko ... aku pandang sana la ..ko ingat ko lawa sgt ...
aku : ni bkn masalah lawa ...klu ade pepe masalah ckp ...
bini die : dah la bang ... dah la bang ....
bini die : ko tu nk pen ckp cam bagus je .. tak reti mintak elok²...
aku : aku rasa aku dah elok dah ....takan aku nk merayu kat ko plak 
bini die : ckp la nk pinjam pen 
aku : pe hal plak aku nk pinjam .... harta ko ke ?? ni pen pej. pos !!

laki bini terdiam ...

aku : gile ... blah la korg ...

time aku kuar ..aku dok dgr lagi diorg dok maki hamun aku 
tp aku wat tatau sambil wat tgn sila blah kat dinding cermin pej. pos tu 

lantak korg la ... 
dah laki tua(aku bajet 50 tahun dah) ... bini muda (bajet 30 thn)
kawen laki org kot
pastu dok bergado nk kuarkan duit ASB 
tatau brape ribu nk kuar 
pastu lepaskan geram kat org tak bersalah cam aku 

dah la laki tu pakai bj punya la semat ... 
siap neck tie
(aku bajet berpangkat jugak la)

tp attitude
cam ne la anak² die klu gitu perangai die 
suka cari gado ngan org tak de pasal² hanya sbb org mintak pen



Note: klu dah tak de duit ... nk bergado laki bini pun... jgn dok babitkan manusia lain ....seb baik aku ngandung klu tak ..... 




37 comments:

@e_da said...

aduhai sabo jek la.. laki bini sama jek.. patutnya laki dia damaikan la.. ni lg carik gado lak...

eima said...

@@e_da

masalahnye laki die yg dok jd batu api...gile ..
bini cuma ckp blakang tak menonjol pun...
aku tak kisah pun ... tp laki die tu yg dok sebuk nk penampar org..diam plak klu org ckp nk tido lokap ke ...hahahah

~aSHa~ said...

buruk nye mereka depa....dah tua tapi gitu sekali..mmg mereka jenis baran....tak kira siapa dia nak baran..kat umah lagi dasat barannye kot...

cikmOt said...

hurmm...per aku nak ckap ek...kalu aku tak berani la...

ummiaqeef said...

garangnye mak yong ni,hahaha..

MrS. F!zA said...

adehh! aku bca entri ko senapaih je tau.. hikhik.. cayalah mu...org cam kau msti org tk berani tindas

Pn. Zana said...

garang nye..hehe

mamalieyna said...

looor camtu punya manusia pun ado..haih...pelik! mcm la pen dia punya..hissh...

tapi eima ni bleh tahan garang ek..ekeke..baru kena buku ngn ruas~ hee~

hayatunfadzila said...

Aslkm...
amboi beraninye dia..hehehe...memang patut pun org tu kena sound gitu...
kalu saye mesti dh ketar2 nk jawap balik...nak kena belajo ilmu ni dgn iema bleh..(^__^)~

Fida Ghazi said...

dahsat!

aku penah gaduh kat public pon takat 2 kali kot..tu pon takat pandang and cakap 'ape tak puas ati?.. haha..

munna said...

adoi..garang juga eima ni...

LiErOSe~QiEmi said...

eee... ngok la laki bini tu.. pasal pen pun nak ajak gaduh.. sebbaik ko melawan.. klu ko diam, lagi diorang dok sound sbb bajet ko takot kan..

eh, tetibe nak like entry ni hahaahah

likelikelikelikelike..

like sbb ko berani kerana benar hihii

♥MiZz-siHa♥ said...

buruk perangai btl orng tu..
mst orng lain dok ckp kan..fuhh..
ganas btl ibu mengandung nie kan...hehe
mmg pon..xkan kt nak diam je orng mengata kat kite xtentu pasal kan..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

salam kenal,
ehehhe mmg time jd mak yung ni mmg hangin je satu badan kan..tapi kene plak org camtu mmg la lagi hanginn..mmg org tu la bodo. nak pinjam apenye..bkn pen dia..bodo tahap gaban

.::Lynn::. said...

banyak2 bersabar ibu ngandung... kalo bawak aku ngan kak aya mesti best...

hyazz said...

eima... laaa... sian ko eima... nape ko pegi sorang jer...len kali baak ler kekami ni...senang nak tembak deme2 tu...sabo ye

siti nurkhijah said...

sejak ngandung ni.. entry ko byak emo jer...pembawakan budak tu.

tp cayalah..org gitu mmg patut kena.

Bionic women said...

dia nak kluar duit ASB beli pen kot. hahahaha...
pakai tie lelawa mesti ler kena beli pen memahal mont blanc ker, parker ker...

kalau pen mahal tahap gaban gitu nak jadi gaduh boleh ler terimakan..
ni pen free dah tu mesti ag murah dari yg jual bundle kat mydin tu..hehe

garang bebnor org tua tuh..mesti bini dia yg paksa dia kuar duit ASB tu..hehe

syawalsimpsons said...

gile sengal laki bini 2..hahhah..caya arrr eima...mmg kasi hantam ini olang....biar dier rasa....dier bajet dier baguih la..klo pakai tie 2 kan...alamak eima...aku call ko pagi td x dpt..nk ajak ko lunch...

eima said...

@~aSHa~

tu la kak... tak dpt bygkan ...
mls nk gado sgt smlm ... sbb pk ade budak dlm peyut nih ..huhu

eima said...

@cikmOt

hehehe klu aku ... tatau la ...
hahaha seb baik panjang tak dak ..klu tak .. tatau la ...

eima said...

@ummiaqeef

sila tgk Fahim ngan tanya fahim la ... hahaha

eima said...

@MrS. F!zA

kadang tu tak bagus gak...
utk kesihatan ..klu org jenis dendam .. mampuih aku...hahha

smlm aku berjaya kawal emosi la... tak dak la amuk mana sgt pun ... sbb byk kali wat diorg terdiam

eima said...

@Pn. Zana

bkn garang sgt pun .. tp tgk keadaan la .. tp smlm geram org dok kate kite tak de otak ...heeeeee

eima said...

@hayatunfadzila

dari kecik dah mmg suka gado ngan org ...
tp bila awak skt ati .. awak boleh je jawab balik ....

eima said...

@Fida Ghazi

kak ko bkn ke ganas .. hahaha
ade lagi cite pasal gado² nih .. nanti aku free aku up..hahaha
tp time gado ni panjang pun ade....

eima said...

@munna

nk wat cam ne ..dibesarkan dlm keluarga yg garang2 ..hashaha
pastu kawen pun ngan org yg garang..kaki gado ..,.
family in law pun jenis kaki gado gak ... tu tk tgk SIL ngan BIL aku punya mulut lagi..mmg cam longkang la klu ade org usik...huhu aku pun takut...

eima said...

@LiErOSe~QiEmi

aku tak kisah klu diorg tak puas hati kat aku sbb aku nk guna pen ... tp plzz la jgn dok kate org tak de otak... pastu usha kerek plak tu...huhu

eima said...

@♥MiZz-siHa♥

org kat pej. pos tatau lagi kot yg aku ngandung kot.. pakai bj kurung ...hehehe
tp mmg manusia dlm tu pandang aku bila aku blah dr pej pos sambil blah la ko ...kikiki malu tak malu ...

eima said...

@rose --{@ ibuRafiq @}--

tu la pasal ... pesal plak kite nk kate kite nk pinjam kan ...huhu sabo je la ...
time tak ngandung pun gini gak ...
cuma muka tak de masam sokmo

eima said...

@.::Lynn::.

huhu mana aku tau nk jd kes gado...
tingin gak nk tgk lynn ngan k.aya gado.. aku mmg suka tgk org gado...

eima said...

@hyazz

kan besh klu ade bekap ..huhu
tu dah sabo dah tu kak ... klu tak sabo tu ....huhu tatau la

eima said...

@siti nurkhijah

hehehe ..ideas tak dak la kak ...
pastu emo nye hari2 dr tak ngandung lagi .. cuma tak up dlm blog je...kekeke

cuma skrg ni muka je la masam sokmo

eima said...

@Bionic women

rasa nye bkn bini paksa tp laki die paksa la ...huhu
sbb borang ASB tu nama bini die ...lalala

eima said...

@syawalsimpsons

rasa nye peg. kerajaan la .. cara pakaian ngan bini die cam org kerajaan ... tp low class punya ..hahah

ye ke ko call .. tak dak bunyi pun ...bg nomot ko aku call ...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

ha ha dasyat wok, berani tol eima ni ek, kalo kita dah terkedu, tabik spring toing2 la

:.nick.: said...

demmm...kejadah lak tetibe duk pegang pen lelame...tak tau ker ramai org nk gune jugak...giler..pastu nk marah2 pulak