Monday, April 11, 2011

Weekend yg emosi

hari sabtu lepas pegi Stadium KL
tgk game Liga Super 
Pahang vs KL
tp seri 0-0

hari sabtu minggu lepas pun sama 
pegi Stadium Shah Alam 
tgk Pahang vs Selangor
kalah 2-0
siap dpt surat saman parking lagi 

ape la Pahang nih 
permainan semakin mencorot 
aku pun dah rasa boring nk pi tgk 

bab saman tu aku mmg tak puas hati 
selama 7 tahun aku dok sini 
dan dah 7 aku dok pi stadium shah alam 
tiap kali ade games tak penah kena saman 
tp kali ni kena ...mmg aku hangin 

di dalam perkarangan stadium 
tak de sign board dilarang parking
mmg aku tak parking dlm kotak
tp nape polis tu saman time semua org dah masuk stadium
nape tak saman time org sebuk nk parking 
nampak sgt nk cari duit disitu 
bkn aku tak nampak 3 biji 750 ngan polis trafik nye sekali tgh tgu kat bulatan dlm perkarangan stadium tu 
aku ingat escott sesape 
rupenye nk tgu tepi tu 
nk menyaman bila org dah masuk stadium... cerdik ...sgt cerdik 
klu betui menjalankan tanggungjawab nape tak di tego keta² yg sedang parking
nape mesti tgu org dah masuk stadium br nk wat keja 

aku dah call IPD Shah Alam 
org jawab tepon tu suruh aku wat appointment ngan Ketua Polis Daerah
ape peratus aku akan menang ...
0%

aku sebagai penjawat awam dan org awam 
sangat kecewa ngan perkara ini 
sgt kecewa 
nk je aku ngadu kat Aduan Rakyat !! 



Note: bila teringat surat saman tu aku jd sgt emosi .....




Fahim yg semakin susut 
org sebuk bawa bendera pahang die cam biasa Malaysia dia la 

11 comments:

syawalsimpsons said...

SABAR JE LA EIMA OI...

MrS. F!zA said...

pelik jgk aku...blh plk dia tggu org msuk semua baru saman..blh je hlg dh dia mmg dr awl duk situ..huhu

ch@ said...

saje la tu nak bagi orang hangin sebadan.

munna said...

mmg menci dgn skuad Pahang skrgn ni... dah hilang aura dan taring... part saman mmg tak puas hati...

.::Lynn::. said...

sabar byk2....
sib la encik suami sudah emosi takmo tgok bola kat stadium.. katanya asik kalah je, sakit hati... hahahaha

Amy Syaquena said...

Alahai siannya awak beb , sabarr ye

ummiaqeef said...

rajinnye tgk bola kat stadium..hehe..lame x nampak fahim..

Bionic women said...

yg jadi mangsa tetap ler rakyat yg xder pangkat darjat yg besor dan tinggi macam kita ni hah...huh

mamalieyna said...

rajinnye tgk BOLA kt stadium..huu~ tak pernh mimpi nak tgk bola, sbb rasa cam sesak je, tmbh2 time nk cari parking..susah kot..skali kena saman da..mmg emosi ni..hu~

:.nick.: said...

org ngandung tak ley emosi...hayhha

@e_da said...

rajin gak eima layan games ni ek.. ida jrg ikut hubby tgk game sebab ramai benor kawan2 dia.. huhu