Thursday, May 19, 2011

Fahim Minat Cooking

dah lama aku tak update pasal Fahim 
ape yg die suka buat skrg nih 
skrg ni fahim sgt suka main mainan berunsurkan memasak

asal pegi kedai mesti die dok usha mainan memasak
selagi tak dibeli
selagi tu die asek pi usha
aku pujuk beli mainan lain sanggup die ckp "nanak menan"
pastu blah

nak tak nak abah die beli jugak sbb kesian
even fahim jenis tak mintak 
tp kite tahu die nk kan mainan tu 


tgh siap sedia nk memasak


yg ni dibeli 2-3 hari sebelum set memasak td
buahan & pemotong



Note: tah la mungkin fahim dah puas main mainan for boy kot






28 comments:

syawalsimpsons said...

2 NAK JADI CHEF 2...TULUN MAK DIER...EHHEH

MRS. K said...

hadif nak mainan masak nih, tapi aku tak kasi. kang apak die marah.. huhu

Cute MuM said...

takperlah..
nanti boleh tolong masak untuk ibunya..

cikmOt said...

sok kalu adik dia girl, leh kongsi kan abang fahim

@e_da said...

ingatkan ida sorang.. rupanya eima pun sama.... eida pun ada belikan menan masak2 sebab mika selalu main cawan buat2 minum.. sebab kesian belikan gak.. tp malu nak buat entyry sbb aritu mak marah belikan budak lelaki menan masak2.. ehheheh

..nOj.. said...

heheh bagus la tu wei. pasni takyah makan kat luar dah. ade chef kat umah tu

Pn. Zana said...

die nak jdi chef kot...:)

~aSHa~ said...

apasalahnye boy suka main masak2 kan...zaman skrg ni mcm2 leh jadi....ni leh jadi chef terkenal ni...amin

ch@ said...

ala comel betul. bakal jadi chef ni eima. budak2 mestila nak cuba semua permainan, tu blm nak main tanah lagi tu, nanti dia dah pandai main cetak2 lagiii kau pening. takpe, menjana minda juga tu. besar sikit kau terangkan la kat dia, ini permainan budak perempuan. dia sulung, tak apa-apa la.

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

ahak, ada gaya nak jadik chef ni, ntah2 bakal adeq dia girl kot tu yang tunjuk tanda tu, so sweet la fahim ni

mamalieyna said...

ihiks...ada tokoh nk jd chef besar nnti ni..hee~

ummiaqeef said...

aqeef pun same..dia duk usha menan masak2 gak sblm ni maybe kaler dia kalerfull kot tu yg menarik perhatian. tp aku x belikan lah sbb sekarang ni dia suke beli menan ntah ape², asal g kedai je nak beli..matilamak pokai!

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

mesti nak jadi chef biler besar nantikan...cute sangat mainan dier ek siap ader pink & biru lagi suka...

eima said...

@syawalsimpsons

tolong nyepah ade le ..huhu

eima said...

@MRS. K

ye ke ...
kesian hadif...

eima said...

@Cute MuM

pastu mama yg masak ...sbb nk kena ngemas ...fahim siap bw balik bunga pastu amik air wat memasak ...huhu

eima said...

@cikmOt

tu la pasal .. mama tak yah beli dah menan untk adek

eima said...

@@e_da

fahim tak amik cawan piggan mangkuk kat dapur....die nk beli set memasak menan je ... mungkin nampak menarik kot ngan kaler2

eima said...

@..nOj..

hahaha leh lawan daryn yg terer wat kek tu kan...huhu

eima said...

@Pn. Zana

bagus la nanti leh tolong mama yg mmg sedia ade pemalas ni

eima said...

@ch@

buat masa ni die tak brani lagi nk main tanah sbb die kate tanah lembik gitu"taik" ...hahaha klu pasir die main la

eima said...

@♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥

ye ke anje .. huhu klu gegirl .. leh la mama dress up cam kak balqis...comey

eima said...

@mamalieyna

tak dpt jd chef bebetui jd chef utk mama jd la kan...

eima said...

@ummiaqeef

fahim klu die nk pepe ..die jarang la mintak ...tp klu abah ade br mintak sbb die tau mama tak dak duit ..hahaha

eima said...

@(Lizz) http://www.mummycute.com/

tu la pasal..mungkin sbb tu budak laki pun boleh terdorong nk beli ...hahaha

LiErOSe~QiEmi said...

aku penah beli, tp qimie nak time tu je.. dah beli tak main.. dia lagi suka yang real.. kupas bawang yg betul, tumbuk bawang sama2 dgn aku kat dapur.. haihhhhh geram kengkadang.. sampai bekas bawang aku kena sorok sebab dia asik nak kupas guna jari.. koto wehhh

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ekeke, ok la tu..
nnti leh ganti chef wan, chef fahim plak.. =)

♥MiZz-siHa♥ said...

ok tu...nnt dah bsr leh tlng mak nye masak..