Friday, May 6, 2011

Murtabak Pekan :: harus pegi tiap kali balik kg::

tiap kali balik kg 
mesti pergi 
kg . enPanjang kat Rompin(30-45 minit perjalanan)

memula aku rasa murtabak pekan 
bulan puasa tahun bila tah, 2-3 tahun lepas
aku ckp cam ni pun sedap ke ??pelik betui org pahang, ini pun nk dibanggakan nye

rupenye murtabak pekan yg adek ipar aku beli tu bkn yg ori
murtabak yg guna nama pekan + ala pekan je
tp mmg beli kat daerah Pekan pun



Murtabak Mengkasar Hj. Din Pekan mmg terbaik 
sedap sgt isi dia & besar 
pastu harga pun sedap jugak sebiji RM8 
ade bawang cuka merah(aku lupa snap)


Lokasi : dalam daerah pekan dekat istana jugak la 
aku lupa nk hafal jalan ...huhu
tp klu tanya kat mana murtabak mengkasar, org pekan sure tahu nye

gerai die mmg ramai org la ... Q panjang 




Note: Cendol, mee goreng & rojak mamak tepi Sg. Pahang pun sedap...nanti aku review bila aku pegi lagi... aku tak amik gambo ari tuh

17 comments:

MRS. K said...

murtabak kat depan uniten tu pon best jugak.. panjang je orang beratur

syawalsimpsons said...

sedapnyer...lapar lak rasanyer..hahahha

dilazfamily said...

sedap yer murtabak.
eima, thanks erk bertulkan dilaz dalam entri tadi.terima kasih banyak2 dan maaf dipinta

♥MiZz-siHa♥ said...

yes!!murtabak nie mmg sedap!!
dl study kat ikm pekan..parents kalu antar siha blik hstel from melaka to pekan sure singgah cni punye...rindu pekan rindu kuantan..huhu

eima said...

@dilazfamily

hehe tu pendapat aku je la...
org lain ..lain pendapatnye dear....

eima said...

@MRS. K

bg aku tak leh celen ngan murtabak nih...
lagi sedap... tak cam murtabak yg jual kat cni... die ber layer²... lain la...

eima said...

@syawalsimpsons

mmg sedap... aku pun lapo gak

eima said...

@♥MiZz-siHa♥

sedap kan ...
tp 2-3 potong pun dah kenyang

Cute MuM said...

sedapnya..
pernah makan murtabak singapore yang besar camtue...
berapa potong dah kenyang..
huhu..
tapi kalo ibu mengandung mesti boleh habiskan semua nie kan..
hihihi..

[-suziey-] said...

ala nape lmbt kaurkan n3 ni..kt g pahang haritu tercari2 mana nk mkn yg sedap..hehe.. menariks btl murtabak ni..

@e_da said...

haaa kalau murtabak mengkasar mmg biasa beli kalau g sana.. femes kan..

Amy Syaquena said...

ya allah beb , amy ni dah la hantu murtabak , jam2 ni perut rasa lapar pulak ha..

MrS. F!zA said...

setakat ni murtabak singapore arab street tu plg sedap!..hikhik..adehh..trgin lak..tggu bulan posa lah.hahaha

hyazz said...

jauh nye cari murtabak...hehehe...kampong jugak yg sedap nyer kann kann

.::Lynn::. said...

aku kalo balik sana MIL aku masak..

Bionic women said...

alahai..rindunya kat pekan..huhuhu..
eh..en panjang tu org rompin ek???
kita ni kampung dari pekan nak sampai rompin tu kat tengah2..nenasi.hahaha

memang x sah kalau balik kg, beli murtabak pekan ni, gi layan cendol tepi sungai..wallah..pastu makan satay kat kulat..

kalau pasar ramadhan kat pekan tu, meriah ngan makanan yg best2 kan???

*Miss Geli^ said...

tepi sekolah tu je..masuk pekan terus nampak...

tak tau ye sejarah murtabak pekan ni?
murtabak jari.hahahha