Monday, May 23, 2011

Selamat Tinggal Tempat Berteduhku

badan aku sgt penat 
sangat sakit²
dr belakang badan sampai kaki² aku
kepala, tulang pipi area sinus sakit berdenyut²

dan  paling menakutkan aku
perut aku
area ari² senak²
hopefully semua nye ok takdak pepe la 

semua nye sbb pindah rumah 
rumah P9 dah kosong dah .. 
ape pun dah tak de kecuali sampah ngan habuk²

menetap secara tetap P15 start hari sabtu 21.5.2011
hari ni hari pertama pegi keja dr P15
aku kul 7.15 am dah sampai dah
enPanjang hantar aku dulu baru hantar Fahim ke taska 


aku syg sgt rumah tumpangan aku nih 
rumah yg sgt selesa ..tp nk wat cam ne ....
TQ sbb bg berteduh kami sekeluarga
selamat tinggal .... 


Note: aku nanti klu nk beli rumah tak mau beli rumah 2 tingkat .....

31 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya dapat rumah teres plak tu, nanti leh la deco2 cantik2...dah siap solek rumah baru tu jangan lupe enterprame kat sini k

cikmOt said...

hahaha, tau tak per...tak sanggup nak ulang alik naik turun tanngga kan...eh skang umah setingkat ke tua tingkat??

::Mamalyna:: said...

WAHH... dah selamat jadik warga p15...

syawalsimpsons said...

berjiran la kiter ye...nnt aku g mydin je nampak ko.hahhahahha

syawalsimpsons said...

berjiran la kiter ye...nnt aku g mydin je nampak ko.hahhahahha

Cute MuM said...

dah tukar rumah yer..
pasnie takyah bawa perut turun naik tangga..
:)

~aSHa~ said...

eheheheh tu la....aku pun takmo rumah 2 tingkat...sbb tu dah beli rumah berkembar je....nak beli jenis sebuah @ banglo dok mampu lak...

aritu menyewa rumah 2 tingkat.....masa tu tgh preknen kan anak kedua...anak pertama plak..menyusu lagi...mmg sgt2 penat....tambah2 time nak buat susu....uwaaaaaaaaaaa

♥MiZz-siHa♥ said...

WAA..DAH PINDAH RMH BR..MCM TU AKU KEN PIKIR2 BLIK LA NAK BELI KE TAK UMAH DUA TINGKAT...HUARGHH...

eLYies said...

syoknya dapat umah teres...tak yah panjat2 tangga dah

ummiaqeef said...

waa..hari aku follow ko haritu tu ko dah duduk terus ek..best la..fahim ok ke abah dia hantar? mmg penat kan kalau 2 tgkt ni nak turun naik tangga tu yg lemah..

Nini D.. said...

tahniah...tahniah..

Fida Ghazi said...

selamat duduk kat rumah baru eima!!

aku kat umah pon..tkt atas jaranggg sangat aku naik.. naik nk tido je.

eima said...

@♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥

hoho lambat lagi la tuh nk nyolek... aku ni tak pandai deco la ..hoho
brg bersepah lagi

eima said...

@cikmOt

rumah 2 tingkat penat....
suka lagi dok umah apartment ... aku yah naik turun tangga ... sementara nk biasa

eima said...

@::Mamalyna::

ko coming soon ....

eima said...

@syawalsimpsons

jarang benar aku gi mydin sbb ramai sgt org .. tmpt plak sempit ...huhu
tp slalu mmg aku mkn kat kedai mamak tepi 7E tu

eima said...

@Cute MuM

dulu yg tak yah bw perut naik tangga dear.. skrg ni yg kena naik tangga ....
dulu naik lift je ... jarang sgt lift rosak

eima said...

@~aSHa~

sama la situasi kite kak ...
penat... betis dah sakit2 dah nih .. sementara nk biasa ....

kompom mmg org tak beli rumah 2 tingkat nanti ...

eima said...

@♥MiZz-siHa♥

tak kisah naik tangga turun tangga .. bleh beli ...
nk selesa bila org dtg .. anak2 bleh sembunyi kat atas elok beli umah 2 tingkat...

tp klu yg jenis cam aku ni ...huhu pk byk kali la

eima said...

@eLYies

kak kena panjat tangga la umah teres ni ... umah apartment tak yah naik tangga pun .. naik lift .... senang sgt .. nk bsh bj pun tak risau ribut petir...

eima said...

@ummiaqeef

abh kate ok ... sbb td die tido dlm keta... abh hantar aku dulu ...
mmg dah dok terus dah .. aku time tuh tgh bz sikit tgh angkut brg ... tak leh nk borak lama ngan ko .. kesian kat panjangs esorg dok angkut brg masuk umah ....

eima said...

@Nini D..

TQ... aku tak perlu risau pasal parking lagi

eima said...

@Fida Ghazi

aku pun nk buat mende yg sama gak ...
tp tv kat bwh plak, tv atas tak dak astro ... huhu

ch@ said...

bestnya, masuk rumah baru sudah dia. tahniah eima.

aku penah duduk rumah teres dua tingkat, nak muntah rasa turun naik-turun naik. pulak tu, baru je kawen, rumah lak besar, menakutkan.

hyazz said...

weii...besss nye dah clear habis kan...bile nak uplod gambar umah baru lak ni... teringin nak tengokssss

Amy Syaquena said...

Rumah nie mesti banyak kenangan kan..

Bionic women said...

selain dari penat naik turun ttangga, nak handle anak yg xcited nak turun tangga pun 1 hal jugak kan...hehe

well...semoga makin selesa di rumah baru

MRS. K said...

wahaha.. tau tak per.. beli semi d la

@e_da said...

dah pindah umah sendiri ye eima.. tahniah.. nanti deco2 seronok.. heheh

MamaYatie said...

tahniah dah masuk umah baru..yer la kan..tmpt jatuh lagi dikenang..

Edy Zaidi said...

pindah rumah mmg sesuatu yang mengerikan..lg2 kalau pindah apartment...huhu

p/s : maaf...dah lama xmenjenguk blog ni...:)