Friday, June 24, 2011

Checkup Prenatal 23 Weeks

alhamdulillah semua ok 

Berat aku naik 3 kg
last mont 42.3 kg
smlm 45.5 kg

tp aku tgk tak dak nampak yg besar pun kecuali perut aku 
rasanye perut je yg memberat 
maknanya baby membesar ngan sehat .. insyaallah 

alhamdulillah susu pun sudah mula ada
sama cam ngandungkan Fahim dulu 
masuk je 6 bulan susu dah ada 

maknanya adek Fahim pun takan lapar pd hari pertama menjenguk dunia nanti
mknan pertama dia adalah susu mama dia 
bkn susu mak embu ...insyaallah 

Adek Fahim pun semakin aktif tambah² klu dengar abg dia jerit²/gelak²/merengek²
tak sabar nk main ngan abang ke adek ??


memandangkan stok vitaC, Folic Asid + Iron tak dak 
1st time klinik gomen bg Obimin
Vitamin mahal ni all in 1


slalu aku beli kat farmasi  @ amik kat klinik panel je 
stok omega6 HPA pun dah abis 
nk kena pegi beli ni .... tp HPA p15 tu asek tutup je bila mlm 
siang sgt sibuk...huhu



Note: aku nk hargai mlm² aku sgt tenang ngan sunyi dlm masa 3 bulan nih ......

15 comments:

MRS. K said...

giler kurus betui ko ni

syawalsimpsons said...

aku x suke mkn obimin dolu..terpaksa gak..heheheh...bos aku td kata...dier tgk ko...dier ko mayB anak laki nnt..heheh...dier x perasan ko preggy..boleh cam2..hahaha...nmpk sgt dr blkg slim lg 2..

eima said...

@MRS. K

tu la pasal... naik tang nenen ngan perut je ..jap montot pun kembang gak ..sbb suar jeans aku dah ketat ...

eima said...

@syawalsimpsons

ye ke .. ramai ckp cam tu .. pepe hal tu kerja Allah ...janji sehat ..

Bionic women said...

alahai slimnyer..huhuhu..
kita time anak dara dulu 45..
time ngndung 3 bulan 51..
ngndung 9 bulan 63..yg peliknya sekrang pun 63..huwahuwahuwa...
azab weh nak kuruh semula..

kita xpernah makan obimin..
start minggu ke3 sampai bersalin makan pramilet..

ch@ said...

hoh, kau lagi ringan drpd aku. hari ni aku masuk 24 minggu. bertambah lagi berat aku. hopefully, kau dan baby sihat ok. cayok2.

mamalieyna said...

kandungan dh 23 minggu, berat byk tu jer..hee~ eima msti jenis kecik kan...eina jgn tanya la..peknen kali ni, baru 13 minggu tp berat mcm dh 9 bulan megndungkan dak arif dl..nmpk sgt skrg sungguh ber'isi'..huu~

take care, me,...asyik lupa nak telan ubat..huu~

Nini D.. said...

sekejap aje dah 23minggu kan....

LiErOSe~QiEmi said...

wahhhhhhhhhhhh.. berat aku time bujang pun tak penah sampai 45.. paling ringan pun 46 weh..

manje.. aku pun naik 3kg kelmarin cekup 25 minggu... tapiiiiiiiiii mungkin kena minum air gula sebab berat aku dah 58.8... ahaahhahah dasat tak????? dulu 6 bulan baru 56... matik weh, patut laa aku asik sakit kaki jee...

♥MiZz-siHa♥ said...

ringannye...kt xpregnat pon lom tentu bleh dpt tahap tu...
xtry amik neuro gain...mnyk ikan tuk baby..elok time pregnant nie..hehe

@e_da said...

alahai comei molek je berat tu.. kecik je eima ni.. kejap je dah 23 week kan.. tak lama dpt tgk baby baru

EiJa ZaQuaN said...

alahai kurusnya..
wah syoknye la ye dh mula ada susu..
mmg beruntung la baby nnti puas minum susu ibu..

eija skrg ni dok pening susu badan kurang..baby pulak dh xnk minum susu botol..huhu

Amy Syaquena said...

berat kita lebih kurang sama je la dear , amy skg 43 nak cari lagi 2kg untuk dapatkan bmi yang tepat

Amy Syaquena said...

salam hujung minggu dear , semoga berada dalam kedaaan baik ye, happy weekends/..

~aSHa~ said...

cepatnya dah ada susu..

k.sha takde lagi susu..selalunya bila dah bersalin baru keluar susu....