Tuesday, June 28, 2011

Kempen JANGAN BAYAR BIL ASTRO 3 BULAN !!

smlm laki aku jerit dr rumah atas pasal kempen ni 
sbb aku dok bwh layan budak kecik tgk kartun

so tatau sgt pe yg terjadi
bila pagi ni baca entry Abg Ben
baru aku tau ni kempen diterajui oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM)

aku rasa aku patut sokong, sbb nanti cas penyambungan balik pun aku yg bayarkan ....

sbb smlm aku wat pengurangan pakej sbb harga dah naik 
Harga lama  Pakej Family + 2 Mini + Sport adalah RM71.95
start 11 Julai 2011 RM 81.95
RM 81.95 - RM 71.95 = RM 10#


***info harga adalah berdasarkan surat dari pihak astro bertarikh 6 Jun 2011***




bagi aku sgt tidak berbaloi 
tambah² lagi bila aku call customer service smlm 
bila aku tanya pasal isu yang dibangkitkan dalam parlimen 
kate tak kan naik selagi tak dpt kelulusan kerajaan
tp pihak astro ttp naikkan harga ...
jawapan : mmg kerajaan dah lulus, sbb tu astro naik harga


sedangkan klu baca dlm artikel kat entry Abg Ben 
SKMM belum luluskan lagi pun 

tatau sape betul 

nk baca lebih lanjut sila terjah entry Abg Ben

24 comments:

@e_da said...

jom ramai2 kita.. nak untung jek.. citer ulang beratus kali pastu banyak citer indon lak skrg di tayang.. kat sana ada tayang citer kita ke??? huhuhu

AnneRaini said...

betul ke dah naik rm10???hampeh betul...citer dah lah ntah pape..

syawalsimpsons said...

ko punyer 71 enggent...aku 90 engget..alamat naik lagi la ni

Nini D.. said...

aku punye astro baru 61 hengget

amiey lee said...

WAHHH HARUS PANAS KALU GINI..KTA NYE BIL DHLA MELAMPAU SMPAI 120

HUHU nak potong la kalau gini

Zue AnnaLeeya said...

bagus gak kempen gini....
aku pon sakit ati dgn astro skrg nih...
naik rege, tp ntah ape2 jer citer...
duk ulang mende yg sama...

eima said...

@@e_da

eda cite indon je murah ...
charge kat kite mahai tp tyg cite tak berkualiti ... standard la tu

eima said...

@AnneRaini

berdasarkan dr surat astro pasal kenaikan harga nih ....

eima said...

@AnneRaini

berdasarkan dr surat astro pasal kenaikan harga nih ....

eima said...

@syawalsimpsons

naik itu pasti ... turun tu mustahil

eima said...

@Nini D..

fav pak ngan anak la... sorg kartuun sorg lain sport .. tak leh nk cut off ...

eima said...

@amiey lee

dah la cite dok ulang ... pastu belum marathon die lg ....mmg sakit ati

eima said...

@Zue AnnaLeeya

ni kempen Badan NGO + PPIM ...
dah kerajaan takdak amik pepe tindakan .. pas kecoh dlm parlimen ...diam je .. ingatkan masih dlm pertimbangan lagi kenaikan rupa nye ..dah on dah ...

~aSHa~ said...

atro ni mmg cekik duit tul...dah la nak buat pengurangan pakej pun kena caj pada next bil...sengal...

ummiaqeef said...

sume nak naik..tarif elektrik..astro.. *pitam*

eima said...

@~aSHa~

ye ke ..pesal DAVE CS astro smlm tak bgtau aku ....tak guna nye astro.... mmg aku kompom tak mo byr kang ...

eima said...

@ummiaqeef

tu la pasal ... semakin miskin la rakyat ....

Bionic women said...

rumah kita pun ada sport ngan kartun.
asenya macam sia2 jer ada astro..hampeh kan. cerita man laksa, nana tanjung sampai sudah.huhu

nak join ler kempen nih

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

nanti tertunggak makin byk,pastu potong aje la kan..heheh..

LiErOSe~QiEmi said...

adeh!!! matiklaa... aku baru je bayar RM90 utk bulan lepas.. ni kang bulan ni tak tau la brp cas baru dia nak kenakan...

hyazz said...

alahai...semalam pgi baru jer bayar 100... camne leh xtau kempen nih..
bil pon tak tengok lagi...

ch@ said...

abi main hentam bayar je, dia bkn peduli pun, balik2 bini dia gak tukang dgr, citer tak bestla, citer ulang2la. aku suka tgk tv3 je. maharajalawak pun dah habis. bolehla potong mana2 yg tak tgk tu.

My MiRa said...

ade jugak kempen cm ni yeyye

MRS. K said...

aku tak baca dah abg ben.