Tuesday, July 19, 2011

Aku Jatuh Tangga !!

semalam dlm kul 9.30 pm
aku jatuh tangga, tergelincir 
2 anak tangga aku montot aku terhentak
tp alhamdulillah tak kuat 
aku pun tak rasa sakit pun 
mungkin ade malaikat yg menyambut aku 
cuma aku je terkejut + tergamam 

lepas 3 minit cam tu 
aku bangun turun bawah
masak nasi goreng utk diri sendiri
Fahim ngan enPanjang mkn KFC

tp Alhamdulillah aku takde rasa sakit mana²
bhg bwh perut, pinggang @ montot
baby pun bergerak² cam biasa
tp aku nk p check jugak ptg karang kot² ade pepe

enPanjang sgt marah + membebel²
Fahim plak cam biasa membabap abah die sbb tak puas hati mama kena marah gitu 
TQ Fahim sbb backup mama gitu sekali ... terharu tau 

asal aku call enPanjang je mesti suara die cuak 
asek la tanya nape .... jgn la risau ...insyaallah tak de pepe la ...




Note : aku tgh risau sebenarnye ni ....

26 comments:

syawalsimpsons said...

ko memang suke buat muka slamber..baik2 eima...g la check..insyallah x da pape..aku lak yang baca esau..hahhahhah

EiJa ZaQuaN said...

bahayanye..hopefully xde pape la ye..

::Mamalyna:: said...

insya allah, harapnyer takde ape2...

Cute MuM said...

bahayanya..
kalo aku pon mesti kena bebel..
g lah check..

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

jg dri bek2 sis..

risau tnda syg tu..

Amy Syaquena said...

uish ko nasib baik la x de pape , next time hati² ok..

~aSHa~ said...

gi la cek.....harap2 takde apa2 ye..



-----------
mcmane buat apam tanpa mixer...ajar la

Nini D.. said...

ko tengah risau?..pasai apa?

eima said...

@Nini D..

risau la ... sbb smlm kan jatuh ...
even aku tak rasa pepe ...kot2 ade effect dear

♥cikmOt♥ said...

ni salah satu sebab aku takmo berumah ada tangga...takut mak...dah la dak irfan tu 2-3 kali tersedar waktu malam nak susu...kalu aku tak jaga siap tepuk2 aku lagi...kejut kononnya...walhal aku tersedar sangat tiap kali dia tersedar...

kang dalam mamai2 tersedar, ada jugak aku yang jatuh tangga...ishh ngeri la...for sure cam nangka busuk bunyinya...ishhh

~aSHa~ said...

--------------
idea tadi tu..mmg bagus...itulah dinamakan thinking out of the box...kan

dilazfamily said...

memang bahaya macam tu, takut lak baca

eima said...

@~aSHa~

hehehe akak try la buat .. kompom bleh la ...sbb mixer ngan blender tu fungsi die sama kan ...hehehe

eima said...

@♥cikmOt♥

kak bab susu tu tak kisah sbb mmg memalam bw naik susu+ termos ...
smlm waktu dlm toilet b4 jatuh tuh mmmg terdetik dlm hati ... jatuh tangga tak sangka bebetul jatuh ..huhu

eima said...

@Amy Syaquena

dear.. dah hati .. tp tatau la kaki tergelincir jugak ... mungkin pasni kena lebih hati2

eima said...

@Cute MuM

mmg n gi chek... tgh kerisauan jugak

eima said...

@Cute MuM

mmg n gi chek... tgh kerisauan jugak

eima said...

@syawalsimpsons

slamber ke muka aku nih ..hikhikhi

eima said...

@dilazfamily

aku pun takut jugak sebenarnye...
tp cuma tak terluah je ..sbb takut enPanjang kerisauan ...

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

p/s: ala sis..yg dah kawen pon leh jauh..xknlah yg baru gini xleh kan..huhuuh..

MRS. K said...

hohoho... sian ke mu! jalan molek² lah no.. tgk bawah sama...


nak pindah apartment!!!

Bionic women said...

insyallah xder paper, doakan yg terbaik utk eima.
tapi bahaya jugakkan, doc kita dulu selalu pesan time 7 bulan tu kena jaga lebih skit, sebab kepala baby sekarang kebawa kedudukan dia..8 bulan nnti dia pusing atas semula then 9 bulan pusing bawah balik..huhu.

take care tau, lain kali kena more carefull..semoga Allah melindungi eima n baby.

sweet la faheem, baking mama dia dengan bersungguh

ummiaqeef said...

hati2 tau pasni.. kite pernah jatuh kat toilet opis mase preggy aqeef dulu. check seb baik xde ape..

mamalieyna said...

ish seram tau jatuh2 time peknen ni..baik2 turun tangga...seb baik kt umah takde anak tangga, kt opis la kena hati2 selalu..hu~

@e_da said...

eima.. hati-hati.. apapun baik g check up..

aizamia3 said...

moga Noor dan baby selamat hendakNYA..