Tuesday, July 19, 2011

Kain Batik Bukan Hanya Org Melayu je Guna

aku ingat bila berpantang lepas bersalin 
hanya org melayu je pakai kain batik 
rupenye Chinese pun sama  la 
sbb slama ni aku tak penah tgk lagi bangsa lain berpantang

sori ye amik gambo tanpa kebenaran
ibu muda yang bw anak ke Klinik Pakar Kanak² Wong smlm
mayb anak die kuning kot

skali tgk cam org melayu 
sbb ngan kain batiknye, sweaternye, stoking + bersanggul
bila tgk nenek baby tu br tau chinese

jakun nye aku ..huhu



Note : smlm pegi dptkan rawatan utk tonsil Fahim yg tak kecut² even dah mkn antibiotik dr klinik An Nur

12 comments:

♥cikmOt♥ said...

hahaha, memang jakun...skang semenya fleksibel kak...

MRS. K said...

weh, dlu masa besalin hadif, ramai jer chinese aku tgk pakai kain batik

Bionic women said...

dulu bos kita siap kirim suh belikan kain batik kat kelantan sebab dia nak bersalin nnti. hehe.

mamalieyna said...

oooh sama eh, baru tau jugak sbb tak pernh tgk bangsa lain berpntang..hee~

fahim bertonsil ke..huu~ hope makin baik k~

Amy Syaquena said...

amy juga jarang nak lihat berkain batik.sokmo kena marah gan bonda..

eima said...

@♥cikmOt♥

mmg la flexi tp tak penah tgk la ....

eima said...

@MRS. K

ko bersalin kat mana ek ...

eima said...

@Bionic women

boss chinese ke ??

eima said...

@mamalieyna

a'ah tekak die bengkak ckit ... smlm paed tu bg antibiotik yg kuat ckit ...

eima said...

@Amy Syaquena

aku lagi tak penah pakai ... kecuali berpantang je ... klu tak jgn harap hahahha

@e_da said...

india mmg selalu nampak.. chinese skrg pun dah pandai dah.. tp mmg kn.. kalau tak pantang tak pakaipun kain batik tu.. nape ek...

fahim moga cepat sembuh ya

.::Lynn::. said...

ramai org bukan melayu dah ikut cara patang orang melayu... siap berurut, berpilis bagai....