Thursday, July 28, 2011

Persediaan Ramadhan Edisi Perut

persediaan Mental ngan Fizikal 
untuk menghadapi Ramadhan Al Mubarak 
insyaallah Allah permudahkan

Skrg ni tgh wat persediaan untuk perut plak 
mknan pe yg tekak boleh terima waktu bersahur
tgh wat checklist 
• ikan masin
• telur masin
• ikan bilis
• telur
• sardin
• ketam <--- ni enPanjang


hari minggu ni kena keluar nk cari brg² yang tak de 


Tahun letih ckit la aku sebulan direct kena bgn masak
cam tahun2 lepas 2 minggu bgn masak²
2 minggu lagi layan je ape yg ade 
sbb tahun2 lepas enPanjang keja 2 shift 
mlm ngan siang
skrg tak dak shift² ... sbb dah tukar keja 



Note : alahai makin kurus la aku ni ... asal bln puasa nasfu mkn cam tertutup la ... itu tahun lepas, takut tahun² ni pun sama jugak

7 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah..slmt berpose kak..

syawalsimpsons said...

selamat...aku ni je runsing ni...skrg ni lapo sikit je sakit peyot aku ni

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

p/s: sis,selagi nywa ni ada,selagi tiada mslh,insyaALLAH,sy berknjung aje ke mana2 blog sekalipon..

insyaALLAH..

♥cikmOt♥ said...

yang tak behnya awal2 pose aku dah kena skip pose ni...adehhh...

eima said...

@♥cikmOt♥

nape plak ade sesi minum air gula lagi ke

ch@ said...

Selamat Berpuasa Eima. InsyaAllah, kita sama2 puasa penuh tahun ni ye. hehehe. Pagi kena minum susu, air masak, makan buah, makan vitamin. Huh! mcm kena mkn tgh hari juga aku ni nmpk nya.

eima said...

@ch@

cam tu la aku amalkan time ngandungkan fahim bantai minum air masak sampai 6 gelas ... pastu siap nk muntah sbb penuh sgt ...