Friday, August 12, 2011

Duit Raya dah Ade ni


Hanya RM 1 = 100 keping je berjaya ditukarkan
RM5 tak de duit baru

postpone dulu RM5 kite cari kat bank lain kot² ade duit baru
tak mo yg recycle
even juruwang tu ckp mmg tak kuarkan dah duit RM5 baru
bank lain pun sama tak dak 
recycle jugak

tak salah kan klu kite mencuba lagi 
nampak nye kena tgu minggu depan la 



Note : sronok kan budak² klu dpt buit baru ngan keras ....

25 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

sy nak not merah yer..

MRS. K said...

bukan budak2 jer suke dpt duit baru.. aku pon sronok jugak!!!

aku slalu tuka tak banyak.. coz nanti aku amik duit raya hadif dapat tu, then masuk lam sampul lain.. kekeke.. tapi duit anak jangan lupe ganti balik.. heheh

cheqna said...

cheqna suh budak opis tykarkan...ntah dapat ntah tidak...

amiey lee said...

huhuhu tak smpat tukar lagi... hulur kat aku 30 hinggit la hahahahahahahaha

eima said...

@nuyui a.k.a miss NUSHA

hamboi2 tak dak dlm list ek not merah tu ...hahahah

Fida Ghazi said...

taun ni aku tak beriya2 pulak nak tukar duit..kalo taun2 dulu awal dah bagi nama kat opis soh tukarkan.. bagi je la duit lama konyok2..

AnneRaini said...

betul ke duit RM5 tak kuar lg? Alah nak duit RM5 gak..

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

hahha,xder ke? adoi..lau xder merah nak ala-al biru tu..tp bkn sperti gmbr ni k..hahah..

p/s: xpe,setahun sekali beli =)

maszmadi said...

aha, dah pi bank yer, cepatnye... erm aku lum trasa nak tukar lah,,,,, nape yerk..?

wahida said...

aku jugak la yg belum tukar duit lagi..persiapan raya pun tak beli lagi....tunggu bonus keluar dulu...huhu...

Zue AnnaLeeya said...

aku dok tuko pon lagik...
isnin nantilah kot...
pon tuko yg singgit jgk...

pena rozie said...

Duit 5 hinggit memang tak de yg baru. Duit belum tukar tp sampul rayer dah ade.hi...hi..hi...

♥mama eza♥ said...

blom tukar agi...adoiii...la xkan xkuar duit RM5 dah.masak arr nk bg duit merah..haha

♥cikmOt♥ said...

kak, memang takdelah duit rm5 yang baru...recycle jek yang ada...

psstt psstt...aku geram ngan sampul duit raya dari bank islam tu...nak sekeping bleh???tak pun tukar ngan aku...aku banyak yang bank lain...ko tak minat nak kumpul kan...aku harap sangat ni...

ishh....tak tahan la weii...

mamalieyna said...

tak tukar lg, sbb mood nak raya takde, en suami kena bertugas..hu~ he~ apapun duit raya kena standby jugak..

eima said...

@♥cikmOt♥

la kak .. ko nk ke ..amik la ...
dah tau dah pasal duit RM5 tu ... td mamber call bank negara tanya ..die kate kos nk buat duit plastik tu mahai mmg recycle je

eima said...

@Fida Ghazi

ikut hati gitu la aku .. tp laki aku ni beria betui la die ... siap ajar dah anak die simpan duit raya dlm sampul siap praktis ...hahahha

eima said...

@AnneRaini

itu yg bank ckp ...bank negara pun ckp cam tu

eima said...

@nuyui a.k.a miss NUSHA

amboi2 demand betui ...hahaha

eima said...

@maszmadi

lmbt2 takut stok tak dak pastu minggu depan dah start gomen dpt bonus mesti ramai terjah bank

eima said...

@wahida

tu sebab aku pi tukar awal2 ..sure ramai yg tukar bila bonus dah ade ni

eima said...

@Zue AnnaLeeya

cepat2 ..kang stok tak dak .. cam aku tahun lepas kena duit lama ... tp duit ttp duit ..nilai die sama je ...hehhe

eima said...

@mamalieyna

tu la pasal ... tahun nih panjang mmg dpt balik raya tahun2 depan tatau la ... kena melibat pengguna ni ssh ckit ..kang umah org tak dak api ...TNB jugak kena cr

r'Da said...

amboi.. dh prepare siap2 eaa.. rda belom pon lg.. hubby tu lupe la tu gaknye..huhu

eima said...

@r'Da

sbb minggu kompom ramai kat bank...huhu