Tuesday, August 23, 2011

Hampir Kena Tipu kat Goggles

hari ahad ari tu 
aku ade beli sehelai blouse  kat goggles Alamanda
Harga asal RM99.90
ade less 70%
so harga die jd RM29.97 after rounding 
RM29.95

time tu punya la ramai hamba Allah tgh dok Q
dok pilih baju 
mmg ramai la ..aku pun naik pening
disebabkan aku tak dak lagi bj raya 
enPanjang pulun nk gak aku pilih sehelai
aku layankan je 

bila time kat kaunter nk bayar
dgn selambanya cashier lelaki cha ya nun alif tu 
ckp RM30
laki aku hulur duit capai beg terus blah
cashier tu tak bg pun resit pembelian
aku plak stay kat ctu cam rasa pelik 
pesal genap ni

aku yg tak puas hati ni terus mintak resit
bila aku tgk harga kat resit tu RM29.95
tp die ckp kat kitorg RM30
RM0.05 tu camne??
tu br aku sorg 
klu 10 org dah RM0.50
klu 100 org ??
dah brape byk die untung

prinsip aku even 5 sen 
hak aku adalah tetap hak aku 
buat ape aku nk kaya kan die 

nampak sgt die nk kaut keuntungan dr situasi tu
org tgh dok kalut
rimas.... teruja sbb nampak sales 70%

even dia ade mintak maaf ngan aku 
aku tak leh terima dengan sikap penyelewangan die tu 
aku pegi tadi Alamanda...lalu kat goggles 
tp tak dak plak cashier tu 
klu tak aku dah publish dah muka die

klu  aku lapor kat Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia baru tau 


Note : Hak kita adalah hak kita...so pertahankanlah jgn diperbodohkan



tajuk entry tak leh blah .....hahaha

29 comments:

amiey lee said...

huhuhu dasatttt

cop eima kap ya nun alif tu apa...
aku puas dok tulis balik ni heee :p

eima said...

@amiey lee

cha la dear ..aku pun tatau nape ari ni aku asek la silap je ...mood raya ni .....
tp pasal aaron ... ni pasal ejaan plak ...huhu pelik betui la aku ni

ummiaqeef said...

mmg pun.. kena la check bebetul, kang diorg yg untung.. mcm kat tol pun same.. kena amik resit supaya pekerja tu x songlap duit kite..hehe..

Zue AnnaLeeya said...

setuju tuh wei...
time ramai org ginila diaorg amik kesempatan... chehhh..

cheqna said...

betul betul..
kalau 100 orang dah banyak mana diorang untung kan kan kan

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

sengal je org tu..

pndai nak amik ksempatan!!

♥cikmOt♥ said...

betul tu...hak kita sebagai pengguna...tak ramai orang cam ko...bagus weii...

Acik said...

betul tu, sikit2 lama2 jadi bukit! ntah2 dah lama org tu wat keje camni ... :(

syawalsimpsons said...

sengal giler cashier tu...main2 lagi sama ini olang...eima...ikikikikii

MRS. K said...

wahh.. manja jadi hero!

Huda said...

setuju tu eima :)sib bek perasan kan..

aimaniman said...

fulamak.. akak salute la.. kalau akak x terbuat.. bab pasal tribunal pengguna tuw, mmg btol, kalau ada kita x puas ati, lapor je.. br2 ni akak dapat balik rm3k duit akak deposit amik maid tp maid x dapat, agen x maw pulang duit akak laporkan,.. ambik kau, dapat balik duit akak taw...

abah khalisha said...

belajar stat dr seleweng duit yang nilai kecik-kecik pastu tk lama banyak plak..
Anak yang paling kedekut

rasp said...

semenjak berblog nie...
ramai dok citer pasal kes2 gini ler...
so akak lebih teliti...
kalo tak dolu2....
akak antara org yg ditipu tu...
amik sambil lewa kan...
bagus u tegas & teliti gini sis...

dilazfamily said...

teruk yer perangai.nak senang untung je tu.lapor je biar kena

::NureeN:: said...

ambik kesempatan... mentang2 org tgh ramai dia ingat kita x perasan la tue.. untung la kat depa kan

eima said...

@ummiaqeef

betui tu ..betui tu...
tp klu tol yg tak angkat gate tak yah resit pun tak pe... yg biarkan gate terbuka sokmo kena minta resit

eima said...

@Zue AnnaLeeya

mana leh gitu kan... aku rasa bkn goggles la tp cashier tu sendrik ...

eima said...

@cheqna

byk kan ... 100 tu mungkin 1 hari ... klu sales tu sebulan???

eima said...

@♥cikmOt♥

aku kan berkira sikit....
klu sesama mim lam alif ya wau aku tak kisah la... aku kire sedekah je

eima said...

@Acik

aku rasa la cashier tu punya angkara la... nk mkn duit tepi tu ...

eima said...

@syawalsimpsons

aku tak marah la ...aku mintak balik 5 sen tu la....hehehe

eima said...

@MRS. K

bila plak aku selamat sesape ni

eima said...

@Huda

sbb klu sales manade genap2..tu pelik2 tu

eima said...

@aimaniman

klu beribu2 tu mmg wajib... klu RM50 pun aku repot....byk amaun tu kak

eima said...

@abah khalisha

ala cam slalu berlaku kes kat bank tu ... songlap 1 sen je ... tp total songlap die berjuta2

eima said...

@rasp

kadang tu baca pengalaman org buat kite more berhati2 ....

eima said...

@dilazfamily

mls plak nk lapor takat 5 sen.. kang nk kena naik court kat tribunal tu plak .. hikhikhik

eima said...

@::NureeN::

klu yg prasan mayb diorg tuntut klu dah blah ..br prasan tak de makna nk patah balik kot