Friday, August 5, 2011

pagi² ni air mata aku dah mengalir

tak penah aku rasa cam ni 
kerinduan aku pada mak aku membuak²
mungkin sbb puasa ngan nak raya
mungkin sbb aku tgh hampir sarat 
mungkin jugak sbb aku baca entry NiniD td
tah la 

yang pasti aku merinduimu mak 
dah 10 tahun kau pergi mengadap penciptamu 
tp aku bersyukur kau tinggalkan aku awal 
aku bersyukur kerana kau dpt tinggalkan bebanan menanggung derita 

bila aku terdetik atau teringat mak aku 
tak penah putus aku sedekahkan 
Al Fatihah dan Al Ikhlas

semoga kau aman sana


NiniD TQ sbb buat aku rindu mak aku ye 
dah lama sebenarnya aku lupa ttg dia(tak leh ingat slalu kang cemeng je)


Note: hargailah & berbakti la pada ibu bapa ....selagi mereka ada.......

19 comments:

♥cikmOt♥ said...

arghh....ko buatkan aku rindu kat arwah ayah aku la...sob sob...sedih...

alfatihah buat mereka

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

sbr ea sis..

sme2 kt sedekahkan al-Fatihah utk arwah..

@e_da said...

sabar yea eima.. baca ni pun eida dah tumpang sedih.. eida yg mak masih ada ni pun kalau rindu mmg nangis apatah lg yg dah takde mcm eima.. semoga roh mak eima tenang di sana.. aminnn

.::Lynn::. said...

al-fatihah buat semua....

MRS. K said...

alfatihah

mamalieyna said...

huU~ kita rindu arwah ayah..

betul tu, selagi mereka masih ada, berbaktilah..Alhamdulillah kita masih ada mak...huu~ tetiba rindu...nak balik kampunggggggggggg~

PUANSTOBERI said...

puasa2 ni dan dkt nak raya plak mmg akan rasa rindu pada yg dah tiada.
Tkpe, kita sedekahkan Al-fatihah utk derang.
Akak pun sama gak..tingat arwah ayah. Tsskk...

amiey lee said...

eima - tabah n bersabarla ye..eima seorag ibu sekrg..jadi curahkan kasih syang buat anak mcm mana ibu eima sayang eima...

huhu sedehhhh

ummiaqeef said...

sedih jugak.. teringat mak kat kg..lame x balik, tggu raya ni baru nak balik..

Cik Anita said...

hurm. sedihnya..

Banyakkan berdoa untuk arwah..

Nita rasa takut akan kehilangan salah seorang antara orang tua Nita. Sebab tak pernah rasa :(

Nini D.. said...

hukhuk..aku mintak mahap..hukhuk

eima said...

TQ semua ....

eima said...

@amiey lee

TQ amiey ....

eima said...

@Nini D..

ngade la ko ni ... sedey wat pe ...
tak dak hal la... klu ko tak up mungkin mak aku sedey tgk aku ... aku tk ingat kat die ...ye dak ...

LiErOSe~QiEmi said...

speechless... sumpah aku tak tau camne hidup aku klu mak ayah aku takde satu hari nanti.. tak dapat nak bayangkan manje...

Al-Fatihah untuk mak ko yer manje..

Amy Syaquena said...

Eima touchingnya baca entri nie , tersentuh amy beb , anyway terima kasih kerana mengingatkan kami semua.insyaallah amy akan sentiasa hargai ibu dan ayah amy..thanks beb jangan sedih tau kalau ko sedih amy lagi sedih huhuhu...


*jom singgah di belog saya dan jemput join contest SR*
http://www.sinarraudah.com/2011/08/contest-juadah-ramadhan-dan-ucapan.html

Ujang9897 said...

alamak..sedih pulak..


*kenal mak yana ker.?

Ujang9897 said...

alamak..sedih pulak..


*kenal mak yana ker.?

r'Da said...

al fatihah utk beliau..